Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Voorzitter Urgenda
22 augustus 2019
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Energietransitie opschalen en opschieten

Tech Campus opent schooljaar met aandacht voor duurzaamheid door voorzitter Urgenda

Afbeelding

Rick Steggerda, storyteller en gespreksontwerper
24 juli 2019
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Casuïstiek activeert de student en dat is precies wat de zorg vraagt’

'Ik studeerde Communicatiewetenschap, maar op een dag in de trein vroeg ik mij af: wat wil ik nu echt? Het antwoord was: de nieuwe Mart Smeets worden,' aldus een lachende Rick Steggerda, storyteller en gespreksontwerper. 'Na het behalen van mijn bul ben ik naar de HKU gegaan, faculteit Theater. Tijdens de studie 'Writing for Performance' leerde ik schrijven voor toneel en film, maar ik ontdekte dat radiodrama mij heel erg ligt. Via het schrijven voor hoorspel leerde ik wat nodig was om tot de kern van een verhaal te komen.

Afbeelding

Dio's tijdens de DIO Day
16 juli 2019
ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland vormt al jaren één van de grootste opleidingsscholen in Nederland

ROC Midden Nederland biedt stageplaatsen aan docenten in opleidingen van de Hogeschool Utrecht. Deze docenten in opleiding leren op onderzoekende en kritische wijze werken aan onderwijsverbetering. Dit doen ze door drie keer in de opleiding, tijdens de stages, een beroepsproduct te ontwikkelen. Hiervoor werd de Dio-Talentprijs uitgereikt tijdens de DIO Day op 3 juli bij de Tech Campus in Nieuwegein.  

Afbeelding

De foto is gemaakt in zorginstelling Reynaerde tijdens het ontwikkelen van casuïstiek voor het onderwijs op maat.​ V.l.n.r. cliënt Kees, storyteller San Sperber en begeleider Theo
16 juli 2019
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Van kraamzorg tot ouderenzorg - de kracht van beeld

'Vanuit storytelling en ervaringsverhalen het onderwijs inrichten; dat doet ertoe.' Aan het woord is San Sperber, schrijver en videomaker. In dit interview vertelt zij over hoe zij, in opdracht van het Gezondheidszorgcollege van het ROC Midden Nederland samenwerkt met praktijkinstellingen aan relevante casuïstiek voor aanstormende zorgverleners, zij-instromers en zorgprofessionals.

Afbeelding

leermeester metaal
13 juli 2019
ROC Midden Nederland
Tech College

RIF project leidt tot excellent onderwijs op de Tech Campus ROC Midden Nederland

De Tech Campus van ROC Midden Nederland deed in 2014 een subsidieaanvraag bij het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF), voor de ontwikkeling van een technologieroute. Het plan omvatte een zestal pijlers om het techniekonderwijs, in het bijzonder het metaalonderwijs, in de regio Utrecht een impuls te geven. Het resultaat van de inspanningen is groot. De metaal- en mechatronica opleidingen van Tech College ontvingen van de onderwijsinspecties onlangs zelfs het hoogste predicaat “Goed”. Deze waardering wordt onderschreven door het bedrijfsleven en de studenten.

Afbeelding

Tom aan het werk bij de Jumbo
3 juli 2019
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

“Alles wat ik nu leer kan ik straks meenemen naar het hbo”

Doe het maar na: een studie volgen, 5e worden bij het NK Office, werken bij de Jumbo en ook nog tijd vinden voor een extra vak Duits en het excellentieprogramma Power4Talent.
Tom Koopman (17 jaar, eerstejaars Ondernemer Retail E-Business) doet het allemaal, want hij wil zich breed ontwikkelen.

Ondernemer Retail E-business

Afbeelding

Tessa de Jong won de 2e prijs in de richting Word op het NK Office
12 juni 2019
Business & Administration College
Tech College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Studenten ROC Midden Nederland in de prijzen bij NK Office

Op 7 juni zijn studenten van ROC Midden Nederland voor de derde keer op rij in de prijzen gevallen tijdens het Nederlands Kampioenschap Office. Als onderdeel van het Excellentieprogramma Microsoft Office Specialist (MOS) deden zes studenten van ROC Midden Nederland mee aan het NK. Tessa de Jong en Arthur Nieuwendijk wonnen de 2e en 3e prijs binnen hun leeftijdscategorie.

Afbeelding

Alle College Uitblinkers met de winnaars nogmaals op het podium
6 juni 2019
Gezondheidszorg College
ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland kiest student, docent en leerbedrijf van het jaar: Sabria Zaid, Fleur Vennik en Naviva Kraamzorg

ROC Midden Nederland organiseerde op woensdag 5 juni voor de derde keer het Uitblinkersgala in de Stadsschouwburg Utrecht. In aanwezigheid van studenten, docenten, familie, vrienden, relaties en vertegenwoordigers van leerbedrijven vond de bekendmaking van de student, docent en leerbedrijf van het jaar 2019 plaats.

Afbeelding

Yannick, Anne en Levi
5 juni 2019
Sport College
ROC Midden Nederland

Op de bank bij twee ex-topsporters van ROC Midden Nederland

Anne Jongerden en Yannick Cornelisz leerden elkaar 6 jaar geleden kennen op het Sport College in Utrecht waar ze naast hun opleiding, Sport- en bewegingscoördinator, ook hun topsportstatus gemeen hadden. Anne was destijds Nederlands kampioen squashen en Yannick voetbalde op hoog niveau. het stel woont al enige tijd samen en heeft een schattig zoontje, Levi, die met zijn 1,5 jaar nu al blijk geeft van een bijzonder balgevoel. Van wie hij dat heeft? Yannick: ‘Van zijn vader natuurlijk!’

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: