Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Aeham
13 december 2018
Creative College
ROC Midden Nederland

Wereldberoemde pianist uit Syrië geeft gastlessen

Aeham Ahmad, 'de pianist van Yarmouk', bezoekt volgende week het Creative College. Hij zal improvisatielessen gaan geven aan een mix van studenten van NPAC en HKU Utrechts Conservatorium. Aeham is op uitnodiging van Residenties in Utrecht sinds dit jaar een langdurige verbinding aangegaan met de stad Utrecht. In september was hij hier al en liet zien dat hij als geen ander mensen kan verbinden door muziek, storytelling, improvisatie en door te spelen met de muziektradities van west en oost.

Afbeelding

Yasmina Bouguerba en Dorine Huisman, studenten van het Sport College Utrecht samen met Carolien van de Hoef, afdelingsmanager aan tafel
13 december 2018
Sport College
ROC Midden Nederland

Jong ontmoet niet meer zo jong!

Studenten Sport College aan tafel bij FC Utrecht Kerstdiner voor ouderen Yasmina Bouguerba en Dorine Huisman, studenten van het Sport College Utrecht mochten afgelopen woensdagavond samen met Carolien van de Hoef, afdelingsmanager, deelnemen aan het FC Utrecht Kerstdiner.

Afbeelding

studenten in brussel
13 december 2018
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Studenten project 'Digitale Buddies' op bezoek in Brussel

Afgelopen week waren studenten Sociaal Werk die bijdragen aan het project Digitale Buddies op bezoek in Brussel. Zij waren met de Geluksbv (projectleider Digitale Buddies) en een aantal ouderen door parlementslid Agnes Jongerius uitgenodigd om langs te komen.  

Afbeelding

Dinnershow flyer
12 december 2018
Creative College
ROC Midden Nederland

Laat je verrassen tijdens de dinnershow van het Creative College

Kun je niet wachten totdat het Kerst is? Kom dan volgende week naar de dinnershow van het Creative College! Laat je verwennen met heerlijk eten en geniet van spetterend entertainment. Zo kom je zeker snel in de feestdagensfeer!

Afbeelding

Drs. Johan Spronk
10 december 2018
ROC Midden Nederland

Drs. Johan Spronk nieuwe voorzitter CvB ROC Midden Nederland

Drs. H. J. (Johan) Spronk start per 1 april 2019 als nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland. Johan Spronk is momenteel werkzaam als voorzitter van het College van Bestuur bij het Grafisch Lyceum Utrecht. “Goed en uitdagend onderwijs, een prettig en professioneel leer- en werkklimaat en een stevige positie voor de studenten op de arbeidsmarkt en in de maatschappij zijn voor mij leidende thema’s in mijn werk.”

Afbeelding

Studenten Bouw & Interieur College testen simulatiegame energietransitie
10 december 2018
Bouw & Interieur College
ROC Midden Nederland

Studenten Bouw & Interieur College testen simulatiegame energietransitie

Afgelopen week hebben 24 studenten van de opleiding bouwkunde in Nieuwegein als eersten de simulatiegame “You’ve got the power” met bijbehorend lespakket van Eneco getest. Eneco wil hiermee mbo-studenten warm maken voor energietransitie. Met deze game maken mbo-studenten kennis met de wereld van energie en de mogelijkheden die er voor hen zijn om in deze sector aan de slag te gaan.

Afbeelding

wijkleerbedrijf 5 jaar
6 december 2018
ROC Midden Nederland

5-jarig jubileum Wijkleerbedrijf Soesterkwartier

Afgelopen week heeft Wijkleerbedrijf Soesterkwartier haar vijfjarig bestaan gevierd in Puntenburg, waar het wijkleerbedrijf is gevestigd. Tijdens deze middag hielden onder andere Wethouder A. Jansen, Emma Beaujon (directeur van Lyvove) en Lieke Lith, manager zorg Talischa . Ook was er een markt waarin studenten lieten zien hoe zij klanten ondersteuning bieden bij boodschappen of een spelletje doen, of hoe zij bijvoorbeeld helpen bij activiteiten in het ontmoetingscentrum.

Afbeelding

Afbeelding workshop
30 november 2018
Sport College
ROC Midden Nederland

Sport College Utrecht scoort met nieuwe opleiding

Overvolle voorlichtingsrondes, een stappenteller als cadeau en zelf een smoothie maken met een spinningbike. De nieuwe opleiding Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl heeft tijdens de open avond gescoord!

Afbeelding

Bouwkunde amersfoort
28 november 2018
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Studenten Bouwkunde openen eigen Bouwbureau

Op dinsdag 27 november hebben vier studenten van het Bouw en Interieur College Amersfoort hun eigen bouwbureau geopend. Dit deden zij in samenwerking met Bouwmensen Amersfoort. Het bouwbureau BouwExtra werkt o.a. opdrachten uit voor aannemers uit de regio. Een goede samenwerking tussen studenten en het bedrijfsleven.

Afbeelding

Studenten Verpleegkunde in de les
26 november 2018
Gezondheidszorg College
ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland treft maatregelen tegen tekorten Zorg

Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: