Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Zorgvrager Evert in de casus voor beroepsthema Basis begeleiden
3 december 2019
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Werken in de zorg gaat over hoe je aanvoelt wat er in jouw cliënt omgaat’

Voor de ontwikkeling van beroepsthema Basis begeleiden werken docente Yvette de Vries en storyteller Rick Steggerda nauw samen. Dit resulteerde in een cyclus van podcasts, hoorspelen met zorgvrager Evert in de hoofdrol.
Hoe is het idee hiervoor ontstaan, hoe grijp je de aandacht van de student, en waarom zet je het hoorspel juist in bij beroepsthema Basis begeleiden? Yvette en Rick vertellen.


Waarom hebben jullie gekozen voor een hoorspel?

Afbeelding

Overdracht machines
28 november 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Bedrijfsleven sponsort machines aan Parketopleiding

Docent Fred Witkamp nam deze week zeer verheugd twee moderne machines in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. De heren Evers en Rook vertelden bij de overdracht enthousiast wat de voordelen waren van hun machines.

Afbeelding

Onderwijsconferentie vmbo | mbo 030
26 november 2019
ROC Midden Nederland

Onderwijsconferentie vmbo | mbo 030 Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt

Op 11 februari organiseert ROC Midden Nederland samen met de Utrechtse mbo’s de regionale onderwijsconferentie vmbo-mbo bij de Munt in Utrecht voor vmbo- en mbo-docenten, teamleiders en afdelingsmanagers. Het thema van deze middag is: Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt.

Afbeelding

robot
26 november 2019
ROC Midden Nederland
Tech College

Sterk Techniek Onderwijs regio Woerden-Montfoort-IJsselstein van start

De Sterk Techniek Onderwijs regio Woerden-Montfoort-IJsselstein (STO WMIJ) krijgt 3 miljoen subsidie van het ministerie van OCW om technisch onderwijs in de regio te versterken. STO WMIJ zet zich de komende vier jaar in voor dit doel langs drie programmalijnen: Kwaliteitsimpuls, Beeldvorming en Gezamenlijk opleiden door VO-MBO-bedrijfsleven. De plannen gaan zorgen voor meer én beter opgeleide medewerkers in de techniek en voldoende vakmensen in de regio. 

Afbeelding

Winnaars Hack event
19 november 2019
ROC Midden Nederland
ICT College

Succesvol hack event “Capture The Flag “ op het ICT College

Het ICT College organiseerde samen met Deloitte het "Capture The Flag" (CTF) event. Het was een geweldige wedstrijd tussen ruim 100 eerstejaars studenten van de opleidingen beheer en security. De hele middag werd er gebattled door studenten met codenamen als: MrZ, Dark Element en Vault Warrior. Het doel was zoveel mogelijk codes kraken. Onder meer wachtwoorden achterhalen en webapplicaties etisch hacken in een gecontroleerde omgeving.

Afbeelding

Winnaars
18 november 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Beste mobiliteitsoplossing komt van studententeam ROCMN, Avans en HU

Het winnende idee op de Mobility Challenge kwam van het multidisciplinaire team met mbo studenten van ROC Midden Nederland en hbo studenten van HU en Avans Hogeschool. Studenten Joep Bruins Slot, Luuc Bosboom en Mitchell van Weerdenburg van het Bouw & Interieur College van ROCMN en de studenten Quinten Naaijen (HU) en Joris Mallens (Avans Hogeschool) ontwikkelden samen het concept Smart to Work. Dit is een App met gepersonaliseerd reisadvies op basis van data-analyse. 

Afbeelding

FC Utrecht onder 19 op stage bij V&D College
13 november 2019
ROC Midden Nederland
Veiligheid & Defensie College

Beloften van FC Utrecht op stage bij het Veiligheid & Defensie College

Dat is een cross-over die je niet zag aankomen. In oktober kwamen de jongens van FC Utrecht onder de 19 (O19) op bezoek voor training en coaching op het gebied van “groepsvorming”. Samenwerken, discipline en leiderschap stonden hierbij centraal. Wat dat betekent in de praktijk? "Durf elkaar aan te spreken als je andere verwachtingen hebt in houding en gedrag van je teamgenoten. Coach elkaar als je denkt dat het beter kan."

Trainer van FC Utrecht O19 Robert Wijnand zei er het volgende over;

Afbeelding

Team ROCMN SMARTcirculair
11 november 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Studenten Bouwkunde doen mee aan Wedstrijd SMARTCirculair

Jonathan en Joery zijn beide student aan de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouwkunde. Zij doen samen met vijf klasgenoten mee aan de SMARTCirculair wedstrijd. Deze landelijke ontwerp-/bouwwedstrijd is voor studententeams. De teams bestaan uit studenten van niveau 4 opleidingen van verschillende mbo scholen. Elk team krijgt een ander project en moet de strijd aangaan om het meest duurzame/circulaire gebouw te maken. Het team dat hier het best in slaagt wint de wedstrijd. Het publiek heeft ook zeker een stem, want er kan ook een publieksprijs gewonnen worden.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: