Nieuwsoverzicht

De woordvoerder is het aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van mediavragen. 
U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heeft u een vraag over onze opleidingen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of @email

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Tweede plaats ROC Midden Nederland bij Techathon 2022
11 november 2022
ROC Midden Nederland
Tech College

Tweede plaats bij Techathon 2022

Gisteren was Techathon 2022, de landelijke techniekwedstrijd waarbij zeven techteams zich bogen over een herontwikkelingsplan voor de wijk Hoefkwartier in Amersfoort, waar onze Campus Amersfoort gevestigd is. Deelnemende studenten van Tech College Max Ietswaard en Maarten van Mourik behaalde met hun team de tweede plaats.

Afbeelding

Minister met studenten
7 november 2022
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College
ROC Midden Nederland

‘Mbo verdient onze volle waardering’- Minister Dijkgraaf

Het mbo onderwijs stond centraal tijdens het bezoek van minister Robbert Dijkgraaf op de Tech Campus in van ROC Midden Nederland. Tijdens dit bezoek op maandag 12 september werd extra ingezoomd op onderwerpen als (on)gelijke kansen, stagediscriminatie en stagevergoeding.

Afbeelding

team
4 november 2022
ROC Midden Nederland
Beauty College
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College

Hoe docent Jasmijn en haar collega's werken aan Positieve Gezondheid

Steeds meer docenten van ROC Midden Nederland volgen de module ‘Werken met Positieve Gezondheid’. Deze maand heeft weer een enthousiaste groep een certificaat gehaald. 'Ik merk nu echt dat het gedachtegoed van Positieve Gezondheid lééft op school,' vertelt trainer Saskia Idink.

Afbeelding

EBU Economic Board Utrecht Sharon Dijksma Johan Spronk
3 november 2022
ROC Midden Nederland

Economic Board Utrecht bezoekt het Vitaliteitslab

Johan Spronk, voorzitter van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland, ontving deze week zijn collega’s van het Economic Board Utrecht (EBU) in het Vitaliteitslab van onze school.

Het EBU is een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen, gemeenten en maatschappelijke organisaties die werken aan een gezonde toekomst voor onze regio. Ook ROC Midden Nederland is hier aan verbonden met het programma Gezond Stedelijk Leven op school.

Afbeelding

Skills Heroes voorronde Media, ICT en Design College
21 oktober 2022
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design College

Aftrap Skills Heroes bij ICT!

Op 21 oktober vonden bij het Media, ICT & Design College de feestelijke ICT-voorrondes plaats van Skills Heroes. Bij deze voorrondes kregen de derdejaars studenten Software Developer en Expert IT Systems & Security een opdracht die zij individueel en binnen 2,5 uur moesten uitvoeren. Na juryberaad werden per vakgebied de drie beste presteerders aangewezen, waarvan de nummer 1 door mag naar de kwalificatiewedstrijd. Nick en Sam, gefeliciteerd met jullie winst!

Afbeelding

Studenten ICT voor cybersecurity
21 oktober 2022
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design College

Studenten checken cybersecurity Amersfoortse ondernemers via Cyberchef

Cybersecurity is een hot topic. Maar liefst een op de vijf mkb-ondernemers krijgt namelijk te maken met digitale criminaliteit, zoals phishingmailtjes, gijzelsoftware, virussen of andere malware. Om Amersfoortse ondernemers te helpen met hun digitale veiligheid, zijn op 11 en 13 oktober 2022 diverse cyberscans uitgevoerd door ICT-studenten van ROC Midden Nederland via project Cyberchef.

Afbeelding

Startsein jongerenprogramma dementievriendelijk
13 oktober 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Jongerenprogramma dementievriendelijk op ROC Midden Nederland

Samen met studenten, de minister voor langdurige Zorg en Sport bij VWS Conny Helder, Stichting Alzheimer en radio dj Frank van der Lende is vandaag op ROC Midden Nederland het startsein gegeven voor het jongerenprogramma van Samen dementievriendelijk. Jongeren krijgen nu en in de toekomst te maken met mensen met dementie, en zijn dus een onmisbare schakel in een dementievriendelijke samenleving.

Afbeelding

Studenten tijdens de 10e van de 10e op bezoek bij restaurant Maeve - foto Michiel Ton
11 oktober 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

10e van de 10e Tour van ROC Midden Nederland: hospitality studenten maken op bijzondere manier kennis met de Utrechtse horeca

De Utrechtse horeca presenteerde zich op 10 oktober op wel heel bijzondere wijze aan zijn toekomstige medewerkers. Een groep uitverkoren studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland bezocht gedurende deze dag, tijdens een wandeltocht door het centrum, 10 uiteenlopende toonaangevende Utrechtse horecaondernemers. De deelnemende ondernemers kregen de tijd om de studenten te laten ruiken, proeven en meemaken hoe het is om in hun bedrijf te werken.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: