Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Rianne Eikelenboom, stagiaire, en Eunice Lionarons, BPV-cosulent
30 maart 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Ook in deze crisis staat het leerproces voorop bij het stagelopen’

In deze periode gaan de studenten aan het Gezondheidszorgcollege op stage. Welke invloed heeft de uitbraak van het Corona-virus op het stagelopen: op de inhoud, maar ook op de begeleiding? En: hoe is het voor studenten om nu stage te lopen in een ziekenhuis? Aan het woord zijn Eunice Lionarons, BPV-consulent (Beroeps Praktijk Vorming, red.) bij het Gezondheidszorgcollege van ROC Midden Nederland, en Rianne Eikelenboom, stagiaire bij een van de grote regionale ziekenhuizen in Utrecht. Zij vertelt welke impact de virus-uitbraak heeft op haar stage.

Afbeelding

Docent en voormalig zorgprofessional Ronald Blankevoort tijdens EHBO-les
27 maart 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Nu met de uitbraak, voel ik de verantwoordelijkheid mijn steen bij te dragen’

Deze week zijn alle lessen voor de studenten van het ROC Midden Nederland online te volgen. Zo ook de lessen van voormalig IC-verpleegkundige Ronald Blankevoort, docent aan het Gezondheidszorgcollege. De meeste docenten aan dit college hebben voorheen in de zorg gewerkt of zijn er nog werkzaam. In dit interview vertelt Ronald zijn ervaringen met het online klassikaal lesgeven, het op afstand begeleiden van de student, maar ook vertelt hij hoe het is om als voormalig zorgprofessional nu op afstand te staan als het gaat om directe zorgverlening.

Afbeelding

Leerlingen VAVO
13 maart 2020
VAVO Lyceum
ROC Midden Nederland

Leerlingen VAVO Lyceum ronden VN simulatietraject HagaMUN af

Het profielwerkstuk traject MUN 2019-2020 zit er weer op! Bij MUN simuleren leerlingen de Verenigde Naties. Studenten uit verschillende landen leren zo over de Verenigde Naties en krijgen de kans om hun ideeën te delen.

Dit jaar hadden we 15 leerlingen uit Amersfoort en 9 leerlingen uit Utrecht. Het hele PWS-traject begon nog wat onwennig. ‘Een pak aan, meent u dat? Kan ik niet gewoon zo?’ Hij wijst naar zijn spijkerbroek en spijkerjack.

Afbeelding

Thomas Duijn op het podium
9 maart 2020
Business & Administration College
VAVO Lyceum
Veiligheid & Defensie College
ROC Midden Nederland

Goud en 2 x zilver voor studenten ROC Midden Nederland bij Skills the Finals 2020

Afgelopen vrijdagavond was de prijsuitreiking van Skills the Finals 2020 in Leeuwarden. Van woensdag 3 tot en met vrijdag 6 maart streden meer dan 500 mbo-studenten uit heel Nederland voor een plek op het podium. Maar liefst drie studenten van ROC Midden Nederland vielen in de prijzen en haalden een medaille binnen.

Afbeelding

Skills teamfoto
2 maart 2020
Automotive College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
ROC Midden Nederland

Skills The Finals, wij zijn erbij!

Binnenkort nemen zes studenten van diverse mbo-colleges van ROC Midden Nederland deel aan het Nederlands kampioenschap Skills Heroes. Skills The Finals is hét evenement waar (beroeps-)onderwijs samen komt met het bedrijfsleven. Van 4 tot en met 6 maart staat het WTC in Leeuwarden in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden binnen het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo).

Afbeelding

Samen werken we aan werk tijdens Utrecht Works
18 februari 2020
ROC Midden Nederland

Lustrumeditie Utrecht Works – ‘The perfect match’ voor jongeren

Op Valentijnsdag vrijdag 14 februari vond in The Colour Kitchen in Utrecht de lustrumeditie plaats van Utrecht Works. Het evenement om studenten van ROC Midden Nederland en werkzoekende jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen aan een stage-, leerwerkplek of een baan. Rabobank Utrecht, de gemeente Utrecht, ROC Midden Nederland, Brand New Job Outplacementbureau, UWV en SBB zijn de partners in dit voor onze studenten belangrijke evenement.

Afbeelding

Student werkt aan lopende band
4 februari 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Robots met groene vingers in binnentuinen Tech Campus

Tweedejaars studenten van de opleiding Technicus Engineering/Smart Technology kunnen dit schooljaar kiezen voor een wel heel bijzonder project. In de binnentuinen van de Tech Campus worden namelijk groentetuintjes gerealiseerd die worden ingezaaid en onderhouden door Farmbots (landbouw- of teeltrobots). De studenten, die gespecialiseerd zijn in het toepassen van slimme techniek, zullen de Farmbots zelf ontwerpen, bouwen en programmeren zodat deze zaadjes kunnen planten, de groeiende groente bewateren, onkruid wieden en de opbrengsten kunnen rooien.

Afbeelding

Bezoeker op de techniekmarkt
29 januari 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Bruisende Techniekmarkt op de Tech Campus

De jaarlijkse techniekmarkt op de Tech Campus in Nieuwegein was wederom een groot succes. Studenten van de vier techniekcolleges vertelden enthousiast over hun (internationale) stage en/of demonstreerden projecten waar zij de afgelopen maanden hard aan gewerkt hebben.

Afbeelding

foto start go for africa
29 januari 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College

Studenten Automotive College op road trip naar Afrika voor delen van technische vakkennis

Op 2 februari 2020 vertrekt een konvooi van 18 auto’s met 40 Nederlandse mbo-ers en vrijwilligers naar Mauritanië, Gambia en Senegal voor de 14e editie van Go For Africa. Thijs, Dave en Sieb, team Thundercrew, vertegenwoordigen het Automotive College. De studenten gaan zeven weken als gastdocent aan de slag op technische beroepsscholen Senegal om hun kennis en ervaring van nieuwe (auto)technieken te delen in het lokale onderwijs.

Team Thunderbirds

Afbeelding

Tommy
27 januari 2020
Sport College
ROC Midden Nederland

Alumnus Sport College Tommy St. Jago debuteert bij FC Utrecht

Als je erbij was afgelopen vrijdag dan heb je het vast niet gemist: oud student van het Sport College Tommy St. Jago mocht het veld op bij FC Utrecht. Ter vervanging van de geblesseerde Willem Janssen debuteerde St. Jago vrijdagavond voor een volle Galgenwaard.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: