Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Podiumplek voor ACRT
19 april 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College

2 podiumplaatsen voor Automotive College op ‘Endurance Promo Race’ op Circuit Zandvoort

Studenten van het Automotive College deden vorige week mee met de ‘Endurance Promo Race’ die werd georganiseerd door het Dutch National Racing Team. Op het circuit in Zandvoort gingen de studenten met hun eigen raceteam ‘Automotive College Race Team’ de strijd aan met andere deelnemende teams. Het studententeam van ROC Midden Nederland viel in de prijzen: de eerste prijs voor de 4 uursrace én de derde prijs voor de 2 uursrace.

Afbeelding

Start mbo programma
18 april 2018
ROC Midden Nederland
Tech College

ROC’s en AOC’s bundelen hun krachten voor de energietransitie

Voldoende én goed vakpersoneel opleiden voor de energietransitie en de innovaties die hiermee gepaard gaan. 20 ROC’s, waaronder ROC Midden Nederland en AOC’s gaan samen met bedrijven aan de slag om het klimaat- en energieakkoord in het middelbaar beroepsonderwijs tot een succes te maken. Op dinsdag 17 april bekrachtigden zij hun afspraken met het ondertekenen van hun manifest. Het landelijke mbo-programma ‘De Uitdaging’ voor klimaat en energie is gestart.

Afbeelding

Foto prijzen op NK
16 april 2018
Automotive College
ICT College
ROC Midden Nederland

Studenten ROC Midden Nederland pakken twee prijzen op het NK Hydrogen Horizon Automotive Challenge

Studenten van het Automotive College en het ICT College hebben afgelopen vrijdag meegedaan met het eerste NK Hydrogen Horizon Automotive Challenge in Assen. In de TT Hall Assen gingen in totaal vier ROC-teams met eigen geconstrueerde waterstofauto’s in schaal 1:10 de strijd met elkaar aan. Het team van ROC Midden Nederland won twee van de vier te winnen prijzen: de eerste prijs voor innovatie en de eerste prijs voor energy (zuinig rijden).

Afbeelding

Certificaat
12 april 2018
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Servicemedewerkers zwaaien af met certificaat

Van het helpen van klanten tot het uitstallen van verborgen schatten. En van het aanvullen van het boeken-walhalla, tot het serveren in de gezellige coffee corner. Een aantal van de diverse werkzaamheden bij Kringloopcentrum Amersfoort, die vijftien Servicemedewerker-studenten sinds september wekelijks uitvoerden. Op 10 april sloten zij hun periode bij deze leerwerkplek af. Het afscheid was extra bijzonder door het bezoek van een delegatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen.

Afbeelding

Raceteam Tech Campus
11 april 2018
ROC Midden Nederland
ICT College
Automotive College

Tech Campus team racet met waterstofauto op 1e NK Hydrogen Horizon Automotive Challenge

Het Automotive College en ICT College van ROC Midden Nederland doen op vrijdag 13 april met een team mee aan het NK H2AC.

In de TT Hall Assen gaan in totaal vier ROC-teams met eigen geconstrueerde waterstofauto’s in schaal 1:10 de strijd met elkaar aan. De winnaar plaatst zich voor het WK 2018 in Duitsland.

Afbeelding

Frans Vreeke en Paul van Maanen bekrachtigen partnerovreenkomst
5 april 2018
ROC Midden Nederland

TivoliVredenburg en ROC Midden Nederland slaan de handen ineen

Op 5 april zetten Frans Vreeke, directeur/bestuurder van TivoliVredenburg en Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur ROC Midden Nederland hun handtekening onder een tweejarige partnerovereenkomst. Met dit partnerschap verklaren beide partijen gezamenlijk het belang van mbo voor onze samenleving uit te dragen en op een aantal vlakken nog intensiever te gaan samenwerken.

Afbeelding

Speeddate
4 april 2018
ROC Midden Nederland
ICT College

Droomstart op arbeidsmarkt en HBO diploma in het vooruitzicht

Voor studenten die na het behalen van hun mbo diploma direct aan de slag willen, maar ook verder willen studeren op het HBO, organiseerde het ICT College eind maart een voorlichting en speeddates met bedrijven.

Afbeelding

Nefkens tijdens speeddate
3 april 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College

Automotive College biedt studenten vliegende start op arbeidsmarkt

Het Automotive College heeft een goede samenwerking met het werkveld en realiseert dat zij staan te springen om goede werknemers. Het Automotive College sloeg daarom de handen ineen met de automotive branche voor een bedrijvenmarkt. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs konden hier tijdens speeddates kennismaken met de bedrijven. Door deze kennismaking helpen het Automotive College en de branche de leerlingen bij het maken van een opleidingskeuze en een eerste leerwerkplek.

Afbeelding

Newtonbaan 12 Nieuwegein
30 maart 2018
ROC Midden Nederland
Facility, Horeca & Travel College

Veel belangstelling voor open avond Facility, Horeca & Travel College

Op donderdagavond 22 maart ontving het Facility, Horeca & Travel College een groot aantal nieuwsgierige, potentiële studenten. Door de foodtruck en de houthaarden op het plein was het voor de bezoekers letterlijk een warm onthaal op het college.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: