Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

FC Utrecht onder 19 op stage bij V&D College
13 november 2019
ROC Midden Nederland
Veiligheid & Defensie College

Beloften van FC Utrecht op stage bij het Veiligheid & Defensie College

Dat is een cross-over die je niet zag aankomen. In oktober kwamen de jongens van FC Utrecht onder de 19 (O19) op bezoek voor training en coaching op het gebied van “groepsvorming”. Samenwerken, discipline en leiderschap stonden hierbij centraal. Wat dat betekent in de praktijk? "Durf elkaar aan te spreken als je andere verwachtingen hebt in houding en gedrag van je teamgenoten. Coach elkaar als je denkt dat het beter kan."

Trainer van FC Utrecht O19 Robert Wijnand zei er het volgende over;

Afbeelding

Team ROCMN SMARTcirculair
11 november 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Studenten Bouwkunde doen mee aan Wedstrijd SMARTCirculair

Jonathan en Joery zijn beide student aan de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouwkunde. Zij doen samen met vijf klasgenoten mee aan de SMARTCirculair wedstrijd. Deze landelijke ontwerp-/bouwwedstrijd is voor studententeams. De teams bestaan uit studenten van niveau 4 opleidingen van verschillende mbo scholen. Elk team krijgt een ander project en moet de strijd aangaan om het meest duurzame/circulaire gebouw te maken. Het team dat hier het best in slaagt wint de wedstrijd. Het publiek heeft ook zeker een stem, want er kan ook een publieksprijs gewonnen worden.

Afbeelding

Studenten in overleg
5 november 2019
ROC Midden Nederland
ICT College

Capture The Flag hack event op het ICT College

Op 7 november a.s. organiseert het ICT College samen met Deloitte het "Capture The Flag" (CTF) event. Dit wordt een geweldige wedstrijd tussen ruim 100 eerstejaars studenten. Het evenement vindt plaats in de bufferweek. De start is stipt om 13:00 uur met een kick off, waarna het hacken kan beginnen.

Afbeelding

Warmtepomp
30 oktober 2019
ROC Midden Nederland
Tech College

Innovatieve warmtepompen in Xperience lab op Tech Campus

Om het onderwijs nog beter te laten aansluiten bij de laatste stand van zaken op het gebied van moderne techniek heeft Inventum B.V. uit Houten drie warmtepompen beschikbaar gesteld voor studenten van de Tech Campus Nieuwegein. Studenten die zich bezig houden met Smart Technology kunnen zo inzicht krijgen in de werking van moderne verwarmingstechnieken, storingen opzoeken en rendementsberekeningen maken. Uiteindelijk kunnen zij ook adviseren over de inzet van warmtepompen.

Afbeelding

Studenten topsport
16 oktober 2019
Sport College
ROC Midden Nederland

Studenten ondertekenen Topsportcontracten

Op vrijdag 11 oktober 2019 was de ondertekening van de topsportcontracten door alle nieuwe studenten met een topsportstatus van ROC Midden Nederland. Voorafgaand aan deze feestelijke bijeenkomst bij het Sport College was er een uitgebreid gezond ontbijt verzorgd door het Horeca en Toerisme College wat sinds kort ook tijdelijk gevestigd is in de Galgenwaard.  De nieuwe topsporters en talenten ondertekenden hun topsportcontract met CvB voorzitter Johan Spronk. Vanuit de samenwerking met FC Utrecht waren Ferdi ten Ham (hoofd spelersbegeleiding) en Marga van Loef (studiecoördinator) aanwezig.

Afbeelding

Studenten openen Mysteryboxen uit Finland
14 oktober 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Studenten openen Mysteryboxen uit Finland

Eerstejaars studenten Ontwerpend en Ondernemend Meubelmaker openden tijdens de les werknemersvaardigheden 3 mysteryboxes uit Finland. Door het uitwisselen van dozen, met inhoud van het eigen beroep en cultuur, komen studenten van dezelfde of andere opleidingen uit het buitenland met elkaar in gesprek zonder dat daarvoor gereisd wordt. Deze vorm van onderwijs heet: Internationalization at home.

Afbeelding

Docent krijgt les van de beeldcoach
8 oktober 2019
ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland start opleiding Beeldcoaching

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

In samenwerking met het werkveld heeft ROC Midden Nederland de nieuwe opleiding Beeldcoaching ontwikkeld. De opleiding gaat dit schooljaar voor het eerst van start en sluit aan op de behoefte aan oplossingsgerichte coaching van werknemers in de zorg, de kinderopvang en het onderwijs. De opleiding is bedoeld voor ervaren pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten, instructeurs, leerkrachten en zorgmedewerkers.

Afbeelding

Jahlynn Yossef en Benjamin
2 oktober 2019
Creative College
ROC Midden Nederland

Studenten NPAC winnen Muzikale Snelkookpan Buma NL

NPAC studenten Jahlynn Kalkman (Jahlynn), Yossef van Loon (El Cappuccino) en Benjamin Tuin (Double-B) hebben met hun urban sound de 'Muzikale Snelkookpan' van Buma NL gewonnen. Zij wonnen hiermee de Sena Performers Muziekproductiefondsprijs ter waarde van € 3.000,-.

De opdracht was: 'Schrijf een hitsong in een halve dag'. In 5 uur tijd moesten zij in een zelfgemaakte studio in TivoliVredenburg een nummer maken.

Afbeelding

Inspiratiesessie PO
1 oktober 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Inspiratiemiddag leerkrachten PO op de Tech Campus

Een groep leerkrachten uit het basisonderwijs van diverse scholen uit Nieuwegein, Houten en omgeving maakte graag gebruik van de uitnodiging Inspiratiemiddag Tech Campus.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: