Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Student van het jaar Neslihan Celikel, Docent van het jaar Maroua Sadni en vertegenwoordigers  van leerbedrijf van het jaar Kringloopcentrum Amersfoort
14 juni 2018
Automotive College
Beauty College
Bedrijfsopleidingen
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Creative College
Gezondheidszorg College
Facility, Horeca & Travel College
ICT College
Media, ICT & Design college
Participatie Opleidingen
Sport College
Tech College
VAVO Lyceum
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland kiest student, docent en leerbedrijf van het jaar - Neslihan Celikel en Maroua Sadni student en docent van het jaar.

ROC Midden Nederland organiseerde op woensdag 13 juni voor de tweede keer het Uitblinkersgala in de Stadsschouwburg Utrecht. In aanwezigheid van studenten, docenten, familie, vrienden, relaties en vertegenwoordigers van leerbedrijven vond de verkiezing van de student, docent en leerbedrijf van het jaar plaats.

Afbeelding

Groepsfoto
13 juni 2018
Creative College
ROC Midden Nederland

Afgestudeerde dansers klaar voor volgende move

Vorige week sloot het derde leerjaar van De Dansopleiding met succes hun laatste examenonderdeel af. De grote studio op de Brandenburchdreef werd hiervoor omgebouwd tot een theatersetting compleet met een flitsende lichtset. Tijdens twee avondvullende shows lieten de dansers zien wat ze in huis hadden. De aanwezigen werden meegenomen in de creatieve belevingswereld van de dansers door spetterende optredens en hoogwaardige videopresentaties. Dat de studenten het principe ‘storytelling’ onder de knie hebben, bleek wel uit het regelmatige applaus en gejoel uit het publiek.

Afbeelding

Rondleiding
12 juni 2018
Automotive College
ROC Midden Nederland

Decanendag op het Automotive College was een succes !

Afgelopen donderdag werd er weer een decanenkring georganiseerd voor decanen van VO-scholen uit de regio. Deze keer waren de decanen welkom op ons Automotive College. De decanenkring werd hier geopend met een lekkere lunch en een welkomstwoord door directeur Ruud van Diemen.

Daarna werden de decanen rondgeleid door het pand door de afdelingsmanagers waarbij ze onder andere de Truck Academy, de showroom en het leerbedrijf te zien kregen. Al met al een geslaagde bijeenkomst van de decanenkring op ons mooie college!

Afbeelding

HOLO
12 juni 2018
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design college

Enthousiaste presentatie Excellentieprogramma's

Wat hebben The Internet Of Things, een hololens en hard werken met elkaar te maken? In het geval van de ICT-studenten van het Media, ICT & Design College: hun excellentie programma!

De afgelopen weken werkten twee groepjes studenten keihard aan uitdagende opdrachten. Met een mooi resultaat want op maandag 11 juni presenteerden zij hun eindproducten aan docenten, studenten en mensen uit het bedrijfsleven.

Afbeelding

Student Niels Automotive
7 juni 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College

Mbo'ers worden voortaan student genoemd. Een interview hierover met onze student Niels Gadellaa

Mbo’ers zullen geen deelnemers, maar studenten genoemd worden. Dit is op 31 mei besloten. Het thema speelde al lange tijd, maar over twee jaar (schooljaar 2021-2020) zal het in de wet vastgelegd worden. Niels Gadellaa zit op een mbo-opleiding van het Automotive College van het ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Wat vindt hij hiervan? En wat zijn zijn ervaringen als mbo-er? 

Een greep uit het interview: 

Afbeelding

Dag van de Techniek
6 juni 2018
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College
Automotive College

Kom ook naar de 'Dag van de Techniek' a.s. zaterdag 9 juni

Aanstaande zaterdag 9 juni wordt de 'Dag van de Techniek' weer georganiseerd. 4 colleges van de Tech Campus zijn van de partij. Kom jij ook? Je bent van 11.00 tot 15.00 uur welkom op het Cals College.

Van 11.00-15.00 uur mag je zelf - binnen en buiten - de leukste dingen doen. Maak je eigen website, leg een prachtig straatje, bedien een minigraver of word DJ! Op deze dag kan je samen met je familie zien hoe leuk en divers een beroep in de technische branche is. Kom het beleven!

Afbeelding

Portret
5 juni 2018
Gezondheidszorg College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Tweede kamerlid Zohair El Yassini in gesprek met ROC Midden Nederland

Op maandag 28 mei bracht de heer Zohair El Yassini een werkbezoek aan het Welzijn College van ROC Midden Nederland in Utrecht. El Yassini is Tweede Kamerlid namens de VVD en heeft o.a. mbo in zijn portefeuille. Naar eigen zeggen heeft hij hiermee de leukste onderwijsportefeuille. Hij vindt het belangrijk om regelmatig het onderwijs te bezoeken. “Het mbo is de ruggengraat van onze samenleving. De onderwaardering van het mbo is zeer onterecht. Als het mbo onderuitgaat stort de hele BV Nederland in.”

Afbeelding

screenshot
4 juni 2018
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
ICT College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Aftermovie conferentie Kritisch Denken

Op woensdag 16 mei organiseerden het Expertisecentrum Kritisch Denken en Museum Boijmans Van Beuningen samen met een aantal partners de conferentie ‘Kritisch denken met Kunst in het mbo’. Een eerdere bericht over dit evenement kun je hier lezen. De aftermovie kun je via deze link bekijken.

Afbeelding

Team ROC MN
4 juni 2018
ROC Midden Nederland
Business & Administration College
Media, ICT & Design college

Studente verovert tweede plaats op NK Microsoft Office

Op vrijdag 1 juni vond het NK Microsoft Office plaats op het Media, ICT & Design College in Amersfoort. 32 middelbare scholieren en mbo/hbo-studenten namen deel aan de wedstrijd, met als doel: ons land vertegenwoordigen tijdens het Microsoft Office Specialist World Championship 2018. De wedstrijd werd gewonnen door gymnasium leerling Jan den Hertog (13). Tweede werd een student van het Business & Administration College: Brandineke van den Berg.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: