Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Samen stimuleren we sport in Amersfoort!
24 september 2020
ROC Midden Nederland
Sport College

Samen stimuleren we Sport in Amersfoort

Samen stimuleren we sport in Amersfoort!

Tijdens de nationale sportweek een mooie en sportieve start van een bijzondere samenwerking tussen het Sport College, SRO, en de sportverenigingen van Sportpark Zielhorst. Onze studenten van het Sport College in Amersfoort worden opgeleid in het hart van de sport! 

Check hier de video reportage klik

#Sportdoetietsmetje #Betermetelkaar

Afbeelding

Provincie Utrecht, de Gemeente Amersfoort in gesprek
23 september 2020
ROC Midden Nederland

Er gebeuren mooie dingen op de Campus Amersfoort

Op 22 september gingen we op de Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland in gesprek met de Provincie Utrecht en met de Gemeente Amersfoort. Onderwerp van gesprek was de samenwerking aan een goede aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. We bespraken de mogelijkheden om deze aansluiting verder te versterken.  De aanwezigen gingen zelf ook enthousiast aan de slag - net als onze studenten!

Afbeelding

Cum laude studenten opleiding Kok
22 september 2020
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Horeca & Toerisme College trots op ‘cum laude’ studenten Kok

Studeren in de huidige tijd met alle Corona maatregelen is anders dan anders. Ondanks alle gebeurtenissen, is het docenten van het Horeca & Toerisme College toch gelukt om studenten Kok zonder studievertraging een volwaardig mbo-diploma in ontvangst te laten nemen. Helemaal bijzonder is dat vier van hen, volgens de officiële richtlijnen van het Ministerie van OCW en de MBO Raad, cum laude zijn geslaagd. Een topprestatie waar we heel trots op zijn.

Afbeelding

MAKE Center 1e paal event
21 september 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Bouw MAKE Center van Start

Donderdag 17 september was het zover. Om 9.10 uur arriveerden de eerste genodigden. Het plein achter ROCMN, Harmonielaan 2 in Nieuwegein, was feestelijk aangekleed. Een mobiele koffiebar stond al klaar om iedereen te voorzien van een warme kop koffie. Genodigden van ROC MN, OBM, Metaalunie, provincie Utrecht, gemeente Nieuwegein en techniekorganisaties in de regio waren aanwezig op deze mooie zonnige dag.

Afbeelding

Introductie hacken
21 september 2020
ROC Midden Nederland
ICT College

VO leerlingen aan de slag met ICT projecten op de Tech Campus

De start van de pilot: “Module ICT projecten voor VO” op het ICT College van ROCMN is sinds 17 september een feit. Geïnteresseerde leerlingen van vier verschillende VO scholen (Kalsbeek, Cals, Minkema en Oosterlicht) nemen deel aan de pilot. Ze gaan op het MBO aan de slag met weerstations, zorgrobots en hacking.

De groep bestaat uit leerlingen in de 4e klas van het VMBO TL. De Minkema leerlingen zitten op de Tech Mavo en hebben al wat voorkennis. De andere leerlingen hebben diverse achtergronden.

Afbeelding

speeddate
10 september 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Nieuwe levensechte projecten Smart Technician

Aan de start van het schooljaar  (20-21) zijn voor de studenten van de opleiding Technicus Engineering de projecten weer van start gegaan. Veertien van de ruim 50 studenten nemen deel aan Smart Technician projecten, waarin zij een vraagstuk uit het bedrijfsleven gaan aanpakken. De vraagstukken zijn deze periode ingebracht door Qbtec uit Woerden, OMVE uit De Meern en de Hogeschool van Utrecht. Na een korte bedrijfspresentatie volgde een speeddate en was de match tussen bedrijf en student snel gemaakt.

Afbeelding

Automotive Engineers
9 september 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College

Nieuwe opleiding Automotive Engineer van start op Tech Campus 

Het Automotive College in Nieuwegein heeft in samenwerking met het bedrijfsleven een nieuwe opleiding ontwikkeld in de Automotive-branche. De opleiding richt zich op de doelgroep havisten met een passie voor auto’s. De opleiding biedt een antwoord op de vraag uit de markt naar extra slimme technici en biedt studenten extra uitdaging én direct contact met de beroepspraktijk. Op woensdag 2 september zijn elf enthousiaste studenten voor het eerst gestart aan het traject. 

Afbeelding

Klaslokaal in het nieuwe Horeca & Toerisme College
1 september 2020
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Het nieuwe Horeca & Toerisme College is open

Na een jaar verbouwen en huisvesting op tijdelijke leslocaties, is sinds vorige week het vernieuwde gebouw van het Horeca & Toerisme College aan de Newtonbaan 12 in Nieuwegein weer in gebruik genomen. Het gebouw is nog niet helemaal gereed – de aanbouw aan de voorkant wordt in november opgeleverd – maar de leslokalen zijn af, de gloednieuwe keukens blinken en de aula/ontmoetingsruimte is klaar om de studenten te ontvangen. Volgende week opent de Coffeebar en in oktober zijn gasten van harte welkom in het nieuwe restaurant Lokaal.

Afbeelding

Ondertekening MAKE
15 juli 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Onderwijs en bedrijfsleven slaan handen ineen in MAKE Center

Een intensievere samenwerking tussen het bedrijfsleven en onderwijs is noodzakelijk om in de toekomst te beschikken over voldoende en goed opgeleide vakmensen. Om dit te realiseren hebben Opleidingsbedrijf Metaal Midden Nederland (OBM) en ROC Midden Nederland (ROCMN) op dinsdag 14 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend om te komen tot een publiek private samenwerking. Deze samenwerking start vanaf 1 september 2020.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: