Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

player header
16 juli 2018
Creative College
ROC Midden Nederland

Nieuwe reeks tv-programma van het Creative College op RTV Utrecht

Gisteren was de eerste uitzending van de nieuwe reeks ‘In the Field’ te zien op RTV Utrecht. Hét project van de tweedejaars studenten van de opleiding Audio Visueel van het Creative College. In dit programma worden onderwerpen behandeld die aansprekend zijn voor jongeren. Het fenomeen 'Urban Exploring' stond in de eerste aflevering centraal.

Afbeelding

Studenten B&A College halen certificaat Business Course
13 juli 2018
Business & Administration College
ROC Midden Nederland

Studenten vallen in de prijzen bij Business Course programma

Drie studenten zijn in de prijzen gevallen met hun businessplan dat ze hebben gemaakt aan de hand van workshops van het Business Course traject. Het traject is opgezet door de Utrechtse Ondernemers Academie (UOA). In 10 lessen werden de studenten ondergedompeld in de wereld van het ondernemerschap.

Afbeelding

Fox Sport en Sport College
12 juli 2018
ROC Midden Nederland
Sport College

Studenten helpen mee bij FOXSPORT Voetbalfestival 2018

Op zaterdag 7 juli hielpen ruim 65 studenten van het Sport College bij het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival in de Jaarbeurs. Hier kwamen duizenden kinderen in de leeftijd van 6-14 jaar om hun voetbalidolen te ontmoeten, freestyle tricks te zien en allerlei voetbal fungames te doen. Deze games werden door de studenten begeleid. Een nuttige leerervaring, die heel goed past bij hun opleiding, waarin zij leren om mensen met enthousiasme te begeleidingen in sport en bewegen.

Kijk hier de video over de studenten tijdens dit evenement.

Afbeelding

Gil
12 juli 2018
Creative College
ROC Midden Nederland

Alumnus genomineerd voor prestigieuze dansprijs

Gil Gomes Leal, die in 2013 afstudeerde aan De Dansopleiding van het Creative College, is genomineerd voor de Zwaan. Een prestigieuze prijs wat ook wel wordt gezien als de Oscar van de Nederlandse danswereld. Sinds 2003 worden de Zwanen uitgegeven door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). De prijzen worden jaarlijks in oktober op het gala van de Nederlandse Dansdagen uitgereikt.

Afbeelding

ICT Lab presentaties 2018
12 juli 2018
ROC Midden Nederland
ICT College

Trotse studenten ontvangen certificaat deelname ICT Lab Utrecht

Dat blockchain, IoT en datascience interessante technologieën zijn, is geen nieuws. Dat ze ook in de zorg en mobiliteit toepasbaar zijn bewezen 19 ICT studenten mbo en hbo  tijdens hun presentaties van de resultaten van twee projectperiodes bij het ICT Lab Utrecht.

Zes studenten van het ICT College Nieuwegein mochten het certificaat ‘Succesvolle deelname ICT Lab’ in ontvangst nemen. Deze studenten hebben de afgelopen maanden samen met hbo studenten bij ICT Lab Utrecht gewerkt aan levensechte ICT projecten.

Afbeelding

Prijswinnaars DIO Talentprijs 2018
12 juli 2018
ROC Midden Nederland
VAVO Lyceum

Aouatif Boutayeb (VAVO Lyceum) wint de DIO Talentprijs 2018

Op woensdag 4 juli is de DIO talentprijs uitgereikt aan Aouatif Boutayeb, docente Frans in opleiding​ bij het VAVO Lyceum. Er waren 8 DIO's (Docent in Opleiding) genomineerd. Tijdens een feestelijke middag werden de beste ideeën en producten van onze 200 Docenten in Opleiding gepresenteerd. De ervaringen van cabaretier Johan Goossen in het mbo zorgden voor een lach en de verschillende intervisiegroepen hebben laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

Afbeelding

Werkplaats
11 juli 2018
ROC Midden Nederland

Start Werkplaats Onderwijsonderzoek ‘Democratisering van kritisch denken’

Het Expertisecentrum Kritisch Denken start in september 2018 i.s.m. penvoerder het Practoraat Burgerschap van het ROC van Twente een bijzonder initiatief. Samen met partners Universiteit Twente, Hogeschool Utrecht en de Rijksuniversiteit Groningen vormen zij de ‘Werkplaats Onderwijsonderzoek Burgerschap, gefinancierd door Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) met een bedrag van € 400.000.

Afbeelding

CvB ROCMN heet CvB PCOU Willibrord van harte welkom
11 juli 2018
ROC Midden Nederland

Intensievere samenwerking vo-scholen PCOU Willibrord en ROC Midden Nederland (mbo)

Sinds geruime tijd werken de onderwijsorganisaties PCOU Willibrord (po/(s)vo) en ROC Midden Nederland (mbo) nauw samen om de overgang van het vmbo naar het mbo voor leerlingen soepel te laten verlopen. Op woensdag 11 juli tekenden bestuurders van beide organisaties een convenant om de samenwerking formeel te bekrachtigen en te intensiveren. Dit is van groot belang gezien de ontwikkelingen in de samenleving, op de arbeidsmarkt en binnen het onderwijs.

Afbeelding

Geld
10 juli 2018
Automotive College
Beauty College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
ICT College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Handreiking schoolkosten

Vanochtend zijn er berichten in de media verschenen over een aantal voorgenomen beleidsmaatregelen van de Minister van OCW. Hierin staat dat de Minister overeenstemming bereikt heeft met JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) en de MBO Raad over de 'Handreiking schoolkosten' met in het 'Servicedocument Schoolkosten' 16 afspraken over o.a. basisuitrusting school en onderwijsbenodigdheden.

Afbeelding

AR brillen
4 juli 2018
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Zorgmedewerkers testen Augmented Reality

Zorgmedewerkers en studenten experimenteerden in een innovatieve pilot een half jaar lang met Augmented Reality (AR) brillen. Tijdens de uitvoering van zorghandelingen kregen zij instructies op basis van de Vilans KICK-protocollen via een klein schermpje in de AR-bril die zij ophadden. Toetsers hebben tijdens deze unieke proef meegekeken via een camera op de bril en feedback gegeven.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: