Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Studenten op stage
11 juni 2021
ROC Midden Nederland

Gemeente Utrecht en mbo’s werken aan gelijke kansen op de stagemarkt

De gemeente Utrecht heeft samen met de Utrechtse mbo-instellingen onderzoek laten doen naar stagediscriminatie. Discriminatie op de arbeidsmarkt komt overal in het land voor en treft ook Utrechtse studenten. Het onderzoek laat zien dat ook Utrechtse mbo-studenten te maken hebben met discriminatie bij het zoeken naar een stage én gedurende een stage. De gemeente, mbo’s en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) gaan samen aan de slag met de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport.

Afbeelding

Lois over haar rol
9 juni 2021
ROC Midden Nederland
Welzijn College

‘Intervisie is een effectieve manier van reflecteren op eigen handelen: je leert van en met elkaar’

‘Bij Careyn ben ik aanspreekpunt voor de begeleiders en studenten op de locatie en ben ik de brug naar het ROC. Daarnaast ondersteun ik studenten bij hun stage. Dit vind ik ook het leukste aan dit werk.’ Aan het woord is Loïs Gampierakis, docent bij De Lesfabriek, een netwerk van onderwijstalent, trainers en leraren. Het Welzijn College Utrecht heeft De Lesfabriek ingeschakeld om de studenten zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden tijdens hun stage. ‘Samen ondersteunen wij scholen in heel Nederland.

Afbeelding

Skills The Finals 2022 in Utrecht
9 juni 2021
ROC Midden Nederland

Skills The Finals 2022 in Utrecht!

Het jaarlijkse NK voor beroepen Skills The Finals vindt op 31 maart en 1 april 2022 plaats in Utrecht. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de Jaarbeurs strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Het evenement is de afsluiting van een jaarlijks vo- en mbo-programma, waarbij het beroepsonderwijs wordt gepromoot en leerlingen en studenten hun talenten kunnen etaleren. WorldSkills Netherlands organiseert het evenement in nauwe samenwerking met de Utrechtse mbo-scholen ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht en Nimeto.​

Afbeelding

student logistiek
3 juni 2021
ROC Midden Nederland
Automotive College

Nieuwe praktijkhal Transport & Logistiek op de Tech Campus ROCMN

De opleidingsfaciliteiten van het Automotive College zijn uitgebreid met een gloednieuwe praktijkhal voor de opleidingen Transport en Logistiek. De nieuwe hal is eind mei opgeleverd. Hij wordt nu voorzien van moderne stellingen, heftrucks, pallettrucks, pompwagens en een volledige magazijn inrichting. Het onderwijs van studenten van bol, bbl en bedrijfsopleidingen wordt dankzij de praktijkhal nog uitdagender. De hal wordt met ingang van het nieuwe schooljaar in gebruik genomen. 

Afbeelding

Studenten Media & Design exposeren in Amersfoortse binnenstad!
2 juni 2021
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design college

Studenten Media & Design exposeren in Amersfoortse binnenstad!

Onze studenten laten hun creatieve werk zien in de Amicitia concept store – art deco & more. En helpen zo mee een duurzame invulling te geven aan leegstaande panden in het Amersfoortse centrum.  

 

Afbeelding

Docent ICT geeft les
1 juni 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

Duurzaamheid- en Energie Challenge Tech Campus Nieuwegein uitdaging voor studenten

Op 2 juli presenteren studenten van de Tech Campus Nieuwegein hun energieadvies voor verduurzaming van de leslocatie Harmonielaan 2 aan het bestuur van ROC Midden Nederland. Voor het zover is komen zij elke vrijdag naar school voor extra onderwijs over diverse thema's uit de energietransitie en, bij voldoende deelname, een extra certificaat.  

Afbeelding

MAKE Center buitenaanzicht
31 mei 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

30 september feestelijke opening MAKE Center

30 september feestelijke opening MAKE Center

Op de Tech Campus, leslocatie Harmonielaan 2 te Nieuwegein, is een moderne praktijkhal gebouwd voor (o.a.) mbo-ers die willen leren en werken in de metaal. In februari is het nieuwe MAKE Center al opgeleverd. Op 30 september 2021 is de officiële opening gepland. De hal wordt in gebruik genomen voor praktijk- en projectonderwijs aan de start van het nieuwe schooljaar. MAKE Center is een initiatief van ROC Midden Nederland en Opleidings Bedrijf Metaal Midden Nederland (OBM) op de Tech Campus in Nieuwegein.

Afbeelding

Facilitaire Dienstverlening NL Doet
31 mei 2021
Horeca & Toerisme College
ROC Midden Nederland

Studenten Facilitaire Dienstverlening zetten ouderen in het zonnetje voor NLDoet

Nieuwegein stond op vrijdag 28 mei en zaterdag 29 mei in het teken van NLDoet, de landelijke vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening van het Horeca & Toerisme College, waren net als voorgaande jaren van de partij. 

Afbeelding

Laura Hamer over Online marketing
27 mei 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘Ken je klant’

In de alternatieve stageperiode die het B&A College Amersfoort in samenwerking met Projecthuizen en 10 Amersfoortse ondernemers organiseert voor haar eerstejaars studenten, pakken de studenten 12 uitdagingen van de Amersfoortse ondernemers in groepjes op. Hiervoor gaan de studenten één dag in de week naar de Boogkerk. Daar volgen ze ook thema-workshops of seminars onder leiding van de ondernemers over de opdracht. De eerste workshop werd gegeven door marketingstrateeg Laura Hamer, oprichter en eigenaar van het succesvolle FunnelGuru, en ging over digitale marketing.

Afbeelding

Daniëlle Eindhoven
27 mei 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Yes, ik ga iets doen wat bij mij past!’

‘Ik werk inmiddels 16 jaar in de zorg met altijd de intentie om nooit in de zorg te blijven werken,’ vertelt Daniëlle Eindhoven. ‘Ik heb Pedagogiek gestudeerd met het idee dat ik samen met een vriendin een Kinderdagverblijf voor doven en slechthorenden zou opzetten. Tijdens mijn studie werkte ik op de Psychogeriatrische afdeling bij Zorggroep De Vechtstreek. Toen ik na mijn studie geen baan kon vinden in de Pedagogiek, heb ik besloten om in het verzorgingstehuis te blijven werken, totdat de arbeidsmarkt weer beter was.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: