Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

debat
18 oktober 2017
Business & Administration College

Studenten Juridisch Amersfoort starten debat windmolens

Op dinsdag 19 september jl. brachten tweedejaars juridische studenten van ROC Midden Nederland Amersfoort een bezoek aan de gemeente Amersfoort. Dit bezoek stond in het kader van het vak bestuursrecht. De studenten gingen in de raadszaal met elkaar in debat over de actuele discussie over windmolens die de gemeenteraad van Amersfoort verdeeld houdt. Op die manier maken de studenten kennis met het werk van de 'echte' gemeenteraad.

Afbeelding

Vertrek Uitwisselingsprogramma
13 oktober 2017
Veiligheid & Defensie College

Uitwisselingsprogramma 'Criminal Justice' in Nashville Tennessee

Vandaag vertrekken 5 van onze HTV studenten samen met directeur Ruud van Diemen en docent Jacques Holtus namens ons Veiligheid en Defensie College naar Amerika. Ze gaan naar Nashville Tennessee voor een uitwisselingsprogramma 'Criminal Justice' in het kader van ons excellentieprogramma.

Het worden 2 enorm leerzame weken waarin de groep wordt ondergedompeld in de cultuur, de taal én een mooi programma aan het Volunteer State Community College!

Afbeelding

Automotive College aanwezig op 'Science for Humanity' event
13 oktober 2017
Automotive College

TechCampus aanwezig op 'Science for Humanity' event

Vandaag is onze docent Sam Schillemans namens de TechCampus aanwezig op het 'Science for Humanity' event in het Nationaal Militair Museum. Hij geeft hier vandaag een presentatie over de integratie van waterstoftechniek binnen het mbo onderwijs. Wat een gave ontwikkelingen binnen het mbo en trots dat we vanuit het Automotive College hieraan bijdragen! Lees hier meer over het event. 

Afbeelding

Leerbedrijf
13 oktober 2017
Bouw & Interieur College
ROC Midden Nederland

Bouwbedrijf van den Hengel B.V. leerbedrijf van het jaar van ROC Midden Nederland

Op donderdag 12 oktober is Bouwbedrijf van den Hengel BV uit Soest gekozen tot het leerbedrijf van het jaar van ROC Midden Nederland. Dit gebeurde tijdens de officiële opening van de campus van ROC Midden Nederland in Amersfoort. Het bedrijf ontving de prijs uit handen van wethouder Bertien Houwing en lid College van Bestuur van ROC Midden Nederland Kees Rutten. Bouwbedrijf van den Hengel is een leerbedrijf van het Bouw & Interieur College.

Afbeelding

opening
12 oktober 2017
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

A' Campus Parade

Op donderdag 12 oktober werd de campus van ROC Midden Nederland in Amersfoort officieel geopend. Tijdens deze ‘A' Campus Parade’ genoten studenten, docenten, medewerkers en relaties van een spetterend middag en -avondprogramma. De bezoekers werden getrakteerd op diverse acts, speeches van Burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Houweling, rondleidingen, lekker eten en mooie optredens. Ook werd tijdens dit evenement bekend gemaakt dat Bouwbedrijf Hengel is verkozen tot het leerbedrijf van 2017.

Afbeelding

Kom naar het BIM congres
12 oktober 2017
Tech College

Kom naar het BIM congres regio Utrecht

Op 7 november organiseert het Tech College samen met BIMregister het BIM congres regio Utrecht. Het congres vindt plaats tussen 12.30 - 17.30 uur op de Harmonielaan 2 in Nieuwegein. Centraal staat de samenwerking tussen de branches Bouw, Installatie- en Elektrotechniek en de toegevoegde waarde van BIM voor deze samenwerking.

Afbeelding

 Stem op Robin Kikkert!
12 oktober 2017
ROC Midden Nederland

Stem op Robin Kikkert!

Robin Kikkert, winnares Student van het jaar verkiezing gaat op donderdag 23 november, ROC Midden Nederland vertegenwoordigen tijdens het Ambassadeursgala van de MBO Raad. Dit is de landelijke verkiezing tot MBO-Ambassadeur 2017. Om tot de top tien te komen moet ze voorafgaand aan de verkiezing zoveel mogelijk stemmen werven. Stemmen kan vanaf 5 september op www.ditismbo.nl

Afbeelding

Onderwijsconferentie vo-mbo
12 oktober 2017
ROC Midden Nederland

Onderwijsconferentie vo-mbo 'Samenspel in de regio'

Wij nodigen u graag uit voor deze regionale bijeenkomst, dé ontmoetingsplek voor collega's uit het vo en mbo. Deze dag is in co-creatie met het vo georganiseerd.

Afbeelding

Centrale Studentenraad van start
11 oktober 2017
ROC Midden Nederland

Centrale Studentenraad van start

ROC Midden Nederland heeft sinds 10 oktober een nieuwe Centrale Studentenraad (CSR). Na een ontbijt een met het College van Bestuur (CvB) werden de leden van de Centrale Studentenraad officieel geïnstalleerd in de aula onder de belangstelling van bijeengekomen studenten.

Afbeelding

Student en docent van het jaar
11 oktober 2017
ROC Midden Nederland

Student en docent van het jaar

ROC Midden Nederland organiseerde op woensdag 7 juni 2017 voor het eerst het Uitblinkersgala. In aanwezigheid van studenten, docenten, ouders, vrienden, klasgenoten en collega's vond in de Stadsschouwburg Utrecht de verkiezing van de student en docent van het jaar plaats. Robin Kikkert werd student van het jaar en Arda de Zeeuw werd gekozen als docent van het jaar. 

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: