Nieuwsoverzicht

De woordvoerder is het aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van mediavragen: Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email.

Afbeelding

studenten in gesprek met sophie
12 juni 2024
Tech College
ROC Midden Nederland

Sophie Hermans (VVD) komt op uitnodiging van deze klas praten over de huizenmarkt. “Moet ik tot mijn dertigste bij mijn ouders wonen?”

Ergens in november kwam Sophie (dat mochten wij zeggen) al bij ons in de klas in het kader van de Week van Respect. Er ontstonden toen al mooie gesprekken tussen de studenten en haar. Maar… aangezien het campagnetijd was, mocht de politica niet ingaan op politieke punten. 

Toch kon een van de studenten het niet laten om een vraag te stellen over de woningmarkt. Vakkundig ontweek Sophie dat thema maar met een expliciete boodschap: ‘Na de verkiezingen kom ik heel graag terug om hierover met jullie te praten!’

Afbeelding

Tevreden studenten ROC Midden Nederland
11 juni 2024
ROC Midden Nederland

Studenten geven ROC Midden Nederland hele dikke voldoende

De landelijke resultaten van de JOB-monitor zijn onlangs feestelijk gepresenteerd. Dit jaar vulden ruim 8.000 studenten, meer dan de helft van al onze studenten, de JOB-monitor in. De resultaten van ROC Midden Nederland tonen een positieve ontwikkeling en daar zijn we enorm trots op!

Afbeelding

Stagebegeleider ontvangt cadeaubon tijdens de Dag van de Verpleging
13 mei 2024
ROC Midden Nederland
Beauty College
Gezondheidszorg College

Studenten Verpleegkunde zetten stagebegeleiders in het zonnetje

Er is veel behoefte aan extra handen in de zorg. Tegelijkertijd lukt het veel zorgorganisaties niet om studenten Verpleegkunde een stageplek aan te bieden. Simpelweg omdat hun vaste medewerkers te druk zijn met het geven van zorg aan bewoners en patiënten.

Afbeelding

Studenten bereiden zich voor op Koningsspelen Sport College
25 april 2024
ROC Midden Nederland
Sport College

Studenten Sport College zetten zich in bij Koningsspelen

Tijdens de Koningsspelen 2024 waren studenten van Sport College actief op verschillende basisscholen. In Nieuwegein, Odijk, IJsselstein, Lopik en Utrecht begeleidden zij basisschoolleerlingen bij verschillende sportieve spellen.

Afbeelding

Ondertekening overeenkomst ROC Midden Nederland en FC Utrecht
10 april 2024
ROC Midden Nederland
Sport College

ROC Midden Nederland en FC Utrecht zetten in op een vitaler Utrecht

Tijdens Dutch Health Week 2024 in de Jaarbeurs verlengden FC Utrecht en ROC Midden Nederland woensdag hun samenwerking. Hun gezamenlijke ambitie is om bij te dragen aan het Utrechtse streven naar 'gezond stedelijk leven voor iedereen'.

Afbeelding

Maarten van Heugten is oud-student van het Creative College in Amersfoort
29 maart 2024
ROC Midden Nederland
Business & Administration College
Creative College
Veiligheid & Defensie College

Maarten: 'Mbo'ers worden enorm onderschat'

Bij ROC Midden Nederland leiden we de makers van de samenleving op. Vakmensen, die al tijdens hun studie impact hebben op de maatschappij met hun bijdragen. En nu nog steeds natuurlijk, waarmee deze mbo’ers van grote waarde zijn. Voor een indruk van hun opleidingsroute, stappen we in het spoor van oud-studenten. In de spotlights: Maarten.

Afbeelding

ROC Midden Nederland wint zes gouden medailles tijdens Skills The Finals 2024!
28 maart 2024
ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland wint zes gouden medailles tijdens Skills The Finals 2024!

Studenten van ROC Midden Nederland hebben tijdens het Nationaal Kampioenschap Skills The Finals 2024 in 's-Hertogenbosch zes gouden, vier zilveren en één bronzen medaille behaald.  De finalisten, die zich al eerder in voorrondes hadden bewezen als de beste in hun vak, gaven tijdens de wedstrijden op donderdag 23 en vrijdag 24 maart alles om de jury te overtuigen.

Goud voor:

Afbeelding

Bart van Vliet, oud-student Sport College
20 februari 2024
ROC Midden Nederland
Sport College

Bart: ‘Met mbo leg je een stevige basis voor je verdere carrière’

Bij ROC Midden Nederland leiden we de makers van de samenleving op. Vakmensen, die al tijdens hun studie impact hebben op de maatschappij met hun bijdragen. En nu nog steeds, waarmee deze mbo’ers van grote waarde zijn. Voor een indruk van hun opleidingsroute, stappen we in het spoor van oud-studenten. Deze keer in de spotlights: Bart.

Afbeelding

Opening NOA in Utrecht Overvecht
31 januari 2024
ROC Midden Nederland
Welzijn College

Nieuw zorgonderkomen NOA officieel geopend

Bij Tamarinde in Utrecht Overvecht is dinsdag officieel het nieuwe gebouw NOA geopend door wethouder Rachel Streefland. ROC Midden Nederland is nauw betrokken bij deze plek, waar zorg, ondersteuning en aandacht samenkomen. Studenten van het Welzijn College bieden er hulp en dienstverlening en bezoeken mensen in de wijk.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: