Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Samen met Evelien (runner-up van de schoolwedstrijd) en Marrigje Mesker, één van onze beste praktijkopleiders heeft Floortje zich hierop de afgelopen maanden uitstekend inhoudelijk voorbereid.
22 januari 2018
Business & Administration College
ROC Midden Nederland

Floortje van Business & Administration College naar de finale SKILLS managementassistent

De vakwedstrijden voor de editie 2017-2018 van Skills Heroes zijn gestart! Afgelopen najaar hielden verschillende colleges al voorrondes. Op 17 januari gingen Floortje Post en Evelien Alflen de strijd aan met 17 andere deelnemers in Heerlen, waar de kwalificatiewedstrijden waren voor de opleiding managementassistent.

Afbeelding

Laura en Dieuwertje gaan stage lopen in Suriname
22 januari 2018
Creative College
Gezondheidszorg College
Sport College
Tech College
ROC Midden Nederland

Zes studenten winnen Wereldse Topstages

Afgelopen donderdag zijn er weer pitches geweest van studenten om een Topstage te bemachtigen! Van Amerika tot Afrika, onze studenten trekken dit jaar de wijde wereld in.

Afbeelding

Foto bijeenkomst
18 januari 2018
Tech College
ROC Midden Nederland

Bedrijven leveren Tech College input

Op dinsdag 16 januari bezochten een aantal bedrijven Campus Amersfoort voor een bijeenkomst. Het Tech College ontving een aantal medewerkers van Lomans, Unica, Bim Creators, Leertouwer en Radiar. Zakelijke relaties gingen in gesprek met afdelingsmanager Mariette Harmsen en docenten Sandra van Middendorp (elektrotechniek), Erwin Krijt (elektrotechniek) & Gerco Rozema (installatietechniek). Het doel was om input te verzamelen vanuit het werkveld door te zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden, te kijken naar de invulling van het curriculum en te brainstormen over de bevordering van de instroom van studenten.

Afbeelding

Ivana Sneujink aan het werk
15 januari 2018
Beauty College
ROC Midden Nederland

Studente Beauty College naar Skills The Finals!

Zaterdag 13 januari was het Beauty College van ROC Midden Nederland het strijdtoneel voor de landelijke Skills Heroes kwalificatiewedstrijd Schoonheidsverzorging. Ivana Sneujink, mbo-studente van het Beauty College ging de strijd aan met 22 andere studenten van mbo-scholen uit heel Nederland. Ivana behaalde een fantastische 4e plaats en behoorde bij de beste 8 studenten die door zijn naar Skills The Finals, het Nederlands kampioenschap.

Afbeelding

Studenten met kachel
11 januari 2018
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Techniekmarkt Tech Campus

Op donderdag 25 januari a.s. organiseert ROC Midden Nederland op de Tech Campus de jaarlijkse Techniekmarkt. Tijdens deze markt presenteren BOL 4 studenten van verschillende techniekopleidingen hun projecten en stages. Voor het eerst zijn de vier colleges; ICT College, Bouw & Interieur College, Tech College en Automotive College, tegelijk vertegenwoordigd. Deze vier colleges vormen samen de Tech Campus in Nieuwegein. De Techniekmarkt is bedoeld voor ouders, begeleiders, bedrijven en natuurlijk toekomstige studenten en andere belangstellenden.

Afbeelding

Receptie
10 januari 2018
Media, ICT & Design college
ROC Midden Nederland

Campus Amersfoort luidt met gemeente het nieuwe jaar in

Op maandag 8 januari bezochten ruim 500 gasten het ‘NieuwjaarsReceptival’: de nieuwjaarsreceptie nieuwe stijl van de gemeente Amersfoort. De algemene ruimten van Data Offices, de locatie van het evenement op industrieterrein De Hoef, was voor de gelegenheid omgetoverd tot een festivalachtige setting. Bezoekers werden uitgenodigd om te proeven, dromen, fietsen, luisteren, uitproberen en te proosten op een nieuwe jaar. Een aantal medewerkers en studenten van campus Amersfoort heften hier ook het glas. Tijdens de receptie vertegenwoordigden zij ROC Midden Nederland met een interactief programma.

Afbeelding

Foto cheque
22 december 2017
Media, ICT & Design college
ROC Midden Nederland

Slot Serious Request actie MID College

Met trots werd gisteren het bedrag van € 1.208,80 onthuld: het totaal wat de studenten van het Media, ICT & Design college in Amersfoort hebben opgehaald met hun creatieve actie voor 3FM Serious Request. Tegen een sponsorbedrag gingen zij deze week aan de slag met verschillende opdrachten voor bedrijven en zzp’ers. Via social media werden er door het college updates gegeven en dit bleef niet onopgemerkt. Serious request pikte het op en reposte dit bericht op Instagram!

Afbeelding

Kringloopcentrum Amersfoort
22 december 2017
Business & Administration College
ROC Midden Nederland

Studenten Servicemedewerker leren in de praktijk bij Kringloopcentrum Amersfoort/Leusden

Praktijk is een belangrijk onderdeel bij alle opleidingen van ROC Midden Nederland. Een goed voorbeeld hiervan is hoe de studenten van de opleiding Servicemedewerker Zakelijk & Commercieel één dag in de week leren en werken bij Kringloopcentrum Amersfoort/Leusden. Op deze manier kunnen zij hetgeen wat zij leren direct toepassen in de praktijk. Hierdoor blijft de geleerde stof niet alleen beter hangen, maar doen zij ook relevante werkervaring op.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: