Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Nieuwe Leerroutes
14 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Nieuwe leerroutes bij 'Opleiden op maat'

Inmiddels zijn we een jaar op weg met ons modulaire Opleiden op Maat en hebben we de vaste leerroutes doorontwikkeld en aangevuld. Naast de vaste leerroutes zijn we gestart met een traject waarin de deelnemers hun eigen individuele leerroute op eigen tempo volgen. Hierover lees je meer in dit interview.

Afbeelding

Bij Entree doet iedereen mee!
14 juli 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
Horeca & Toerisme College
Tech College
Welzijn College

Bij Entree doet iedereen mee!

RIF Subsidieaanvraag Entree, leert op de werkplek toegekend aan ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en Wellantcollege. Hiermee kan een en hybride opleidingstraject met een arbeidsgerichte aanpak gerealiseerd worden voor Entree-studenten van de domeinen Bouw, Mobiliteit, Verkoop, Logistiek, Groen, Horeca, Zorg, Proces- en Installatietechniek. Met professionele begeleiding vanuit de mbo-onderwijsinstellingen samen met de partnerorganisaties wordt de positie van Entree-studenten op de arbeidsmarkt versterkt en is doorstroom naar een mbo-opleiding op niveau 2 mogelijk.

Afbeelding

Margreet Pasman, intaker bij Opleiden op maat
10 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Bij Opleiden op Maat is het uitgangspunt welke werkervaring iemand meeneemt’

Aan het woord is oud-verpleegkundige en studentcoach Margreet Pasman. Margreet is als ‘intaker’ betrokken bij de pilot waarin het Gezondheidszorgcollege van ROC Midden Nederland na de zomervakantie van start gaat. Dan start een unieke lesgroep die, na de intake met Margreet, een persoonlijk opleidingsadvies krijgt. Aan de hand van de persoonlijke leerroute worden de deelnemers het komende jaar opgeleid tot bijvoorbeeld gediplomeerd VIG-er, verpleegkundige of voor mbo-certificaten of een leereenheid.

Afbeelding

Deel je foto en quote!
10 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Deel je foto en quote!

Het afgelopen schooljaar hebben wij als Gezondheidszorg College de ervaringen van studenten, collega's in de zorg en docenten met jullie kunnen delen binnen onze community. Met mooie resultaten en positieve reacties. Graag gaan wij hier in het nieuwe schooljaar mee verder. Daarom nodigen we jou uit om deel te nemen en te laten zien hoe waardevol werken in de zorg is. 

Wat gaan we doen?

Afbeelding

Eunice Lionarons (ROC), Nanda Boonman (Careyn) en Suzanne Kadijk (Careyn)
9 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Wij geloven in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en daar trekken we samen in op’

De samenwerking tussen ROC en Careyn gaat flink wat jaren terug. De start van werken in Lerende teams bij Careyn Utrecht West en de oprichting van het BPV-bureau bij het ROC bracht de samenwerking naar een hoger plan. Begrippen als Meewerkend praktijkbegeleider, Positief Leerklimaat en Persoonsgericht werken staan daarin centraal.

Afbeelding

ontwerp 2 onder 1 kap woning
8 juli 2020
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Online keuzedeel interactief ontwerpen met BIM afgerond met online examen

Na 7 weken van online samenwerken presenteerden 80 studenten van de Tech Campus hun eindproduct van het keuzedeel Interactief ontwerpen met BIM. Docenten Frits (I-Commit), Benny (Cadix) en Nico (ROCMN) beoordeelden zo’n 20 BIM Teams vanuit verschillende vakdisciplines op hun BIM-model. Het examen werd, net als het keuzedeel, volledig in een online omgeving uitgevoerd.

Afbeelding

Simone Agenant, Begeleider D bij Reinaerde en haar cliënt, Joke
7 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Deskundig begeleiden gaat om het opbouwen van een vertrouwensband tussen jou en je cliënt’

In september gaat het tweede jaar Opleiden op maat van start met o.a. het beroepsthema Deskundig begeleiden. Simone Agenant, begeleider D, vertelt over dit beroepsthema en wat ‘Deskundig begeleiden’ voor zorgorganisatie Reinaerde betekent. Samen met storyteller San Sperber, heeft Simone gewerkt aan de inhoud en casuïstiek van dit beroepsthema voor de studenten. In dit interview vertelt zij over het effect van Deskundig begeleiden binnen Reinaerde en wat de studenten tijdens het beroepsthema leren.

Afbeelding

Hans van Viegen, geestelijk verzorger en coach bij AxionContinu
7 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Zorg is verbindend contact maken met je cliënt, geen optelsom van handelingen’

In september gaat het tweede jaar Opleiden op maat van start met o.a. beroepsthema Persoonsgerichte zorg. Hans van Viegen, geestelijk verzorger en coach bij AxionContinu, vertelt over dit beroepsthema en de Presentiebenadering. Samen met storyteller San Sperber, heeft hij gewerkt aan de inhoud en casuïstiek voor de studenten. In dit interview vertelt hij over het effect van Persoonsgerichte zorg binnen Axion en wat de studenten tijdens het beroepsthema leren.

Afbeelding

Grote ROCMN Uitblinkersshow 2020
2 juli 2020
ROC Midden Nederland

Iedereen Uitblinker 2020! #betermetelkaar

Successen moeten we vieren. Echter kon dat in verband met de veiligheid van onze medewerkers helaas niet in de vorm van een live event, zodoende ontstond het idee van de livestream De grote ROCMN Uitblinkersshow vanuit Stadsschouwburg Utrecht! 

Afbeelding

Geïntegreerd Jaarbericht 2019
2 juli 2020
ROC Midden Nederland

Het Jaarbeeld en het Geïntegreerd Jaarbericht 2019 staan online!

Het studiejaar 2019 - 2020 zit er bijna op. Het was een bijzonder jaar! Wie had kunnen denken, dat we begin maart geconfronteerd zouden worden met een wereldwijde pandemie. Wij hebben ons echter niet uit het veld laten slaan. Met een enorme energie, veerkracht en creativiteit zijn onze medewerkers er in geslaagd om in een week het afstandsonderwijs voor onze studenten en de online voorlichtingen voor nieuwe studenten vorm te geven. Bijna 5000 studenten hebben hun mbo-diploma in ontvangst genomen.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: