Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

personeel en directie Zo-Vital
23 april 2019
ROC Midden Nederland

Dertien maal goud en eenmaal zilver voor ROC Midden Nederland

Op 16 april kwam Johan Spronk, voorzitter van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland, handen tekort. Kathelijne Bottema van het Voedingscentrum overhandigde hem dertien gouden schalen en een zilveren schaal Gezonde Schoolkantine.

Afbeelding

Koningsdag en roc midden nederland Amersfoort
23 april 2019
ROC Midden Nederland

Studenten ROC MN langs de route tijdens #koningsdag2019

Tijdens de viering van Koningsdag, die dit jaar in Amersfoort plaats vindt, zijn studenten van het Gezondheidszorg College en het Media, ICT & Design College uitgenodigd om hun talenten aan de koninklijke familie te laten zien. Zij doen dit op het plein voor Talent, Innovatie en Sport (op het Stadhuisplein). Het is een bijzondere kans die de studenten én projectleider Ben Meelhuysen met beide handen aanpakken.

Afbeelding

Studenten Amersfoort zijn studentambassadeurs
15 april 2019
ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland Amersfoort blij met Studentambassadeurs

Sinds dit schooljaar zet ROC Midden Nederland in Amersfoort studentenambassadeurs in. De studenten van de verschillende mbo-colleges hebben dit schooljaar hun skills ingezet om middelbare scholieren zo goed mogelijk te informeren over de diverse opleidingen. Naast voorlichting geven, hielpen zij ook bij het bezoek van  het College van Burgemeester en Wethouders aan de campus en bij ontmoetingen met verschillende bedrijven.

Afbeelding

Studenten Sport College
15 april 2019
Sport College
ROC Midden Nederland

Studenten Sport College organiseren Koningsspelen in de regio

​Studenten niveau 3 en 4 (Sport- en Bewegingscoördinator en Sport- en Bewegingsleider) van het Sport College Utrecht hebben voor het zesde jaar op rij de opdracht gekregen om voor verschillende scholen een deel van de organisatie van de Koningsspelen van 12 april op zich te nemen. Sinds februari waren ze In projectteams van 4-5 studenten bezig met de voorbereidingen. Voor een basisschool in de regio hebben zij een activiteitenprogramma samengesteld, waarbij ze zowel de opstart van de dag verzorgden als verschillende activiteiten begeleidden.

Afbeelding

Logo OV-kaart
12 april 2019
ROC Midden Nederland

Goede Vrijdag: OV-kaart gewoon geldig

Vrijdag 19 april is het Goede Vrijdag. Dit is geen vrije dag - en je OV-kaart (studentenreisproduct) is gewoon geldig! Dat wil zeggen dat zowel de week- als weekend OV-kaart geldig is en daar gratis mee gereist kan worden.

Afbeelding

Foto: SLAM!
11 april 2019
Creative College
ROC Midden Nederland

DJ Kryda wint Project Next van Slam!

Studente Jill van Leeuwen, alias Kryda, is dé nieuwe aanstormende DJ/Producer van 2019 volgens radiozender SLAM!. Zij maakte de winnende track ‘Time’ en laat met haar winst drie andere finalisten achter zich. Haar productie krijgt een release op Heldeep Records, het label van DJ Oliver Heldens. Ook zal haar track de komende tijd veel te horen zijn bij SLAM!. Een mooie kickstart dus voor Kryda!

Jill zit in het tweede jaar van de Nederlandse Popacademie, richting Sounddesign bij het Creative College.

Afbeelding

Nikki en Amit winnen de 2e prijs bij Future Talents 2019
9 april 2019
Horeca & Toerisme College
ROC Midden Nederland

Zilver voor studenten Horeca & Toerisme College bij Future Talents 2019

Maandag 8 april 2019 vond de 9e editie van de vakwedstrijd Future Talents plaats in het Miele Experience Centre in Vianen. Tijdens deze jaarlijkse competitie toont hét culinaire- en gastvrijheidstalent hun vakmanschap aan de top van de gastronomie. Namens het Horeca & Toerisme College, onderdeel van ROC Midden Nederland, deden studenten Kok niveau 3/4 Bart Stooker, Nils Arla en Ryan Berendsen mee als witte brigade. Hun 4-gangen diner werd uitgeserveerd door de zwarte brigade, bestaande uit studenten Leidinggevende Bediening Nikki van der Snel en Amit Singh.

Afbeelding

BFU werkt samen met media studenten amersfoort
9 april 2019
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design college

Samenwerking opleiding Mediaredactie en Bevrijdingsfestival Utrecht

Studenten Mediaredactie van het Media, ICT & Design College Amersfoort starten met een bijzonder project. Tot 5 mei maken zij voor Stadsblad Utrecht en Stichting Bevrijdingsfestival Utrecht (BFU) bijzondere (beeld)verhalen rondom verschillende thema’s, die vallen onder het landelijk thema van Bevrijdingsdag “In vrijheid kiezen”. Een spannende uitdaging waarbij de studenten hun creativiteit, schrijf- en planningskills volledig inzetten.

Afbeelding

waterstof raceteam roc in actie
8 april 2019
ROC Midden Nederland
ICT College
Tech College
Automotive College

Waterstofraceteams Tech Campus presteren op Horizon Grand Prix 2019

Afgelopen vrijdag raceten studenten van de Tech Campus op de NK Waterstof Challenge in Assen en behaalde de 7e plaats op de Horizon Grand Prix 2019. Zes uur lang hebben ze gestreden om zoveel mogelijk rondjes te rijden met waterstof aangedreven modelauto’s.

Foto: Roda-fotografie

Afbeelding

team barbier
5 april 2019
Beauty College
ROC Midden Nederland

Studenten Beauty College doen mee aan Barbersociety Live

Aanstaande maandag 8 april doen studenten Daphne Bakker en Oussama Bouhaddou mee aan de barbierswedstrijd bij Barbersociety Live in de Westergasfabriek in Amsterdam.

De derdejaars studenten Haarverzorging volgen het keuzedeel Barbier, waarin ze verschillende klassieke snij-, scheer- en kniptechnieken leren. Samen met Rowena Haime, die reservedeelnemer is, zijn ze al twee maanden vol aan het voorbereiden. De studenten worden begeleid door docent George Cooke.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: