Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar @email

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Silvie student Beveiliger
14 juli 2022
ROC Midden Nederland
Veiligheid & Defensie College

‘Mijn opleiding is een mooi opstapje geweest’

Aan doorzettingsvermogen en ambitie geen gebrek, bij Silvie Habben Jansen. De 20-jarige student volgde op het Veiligheid & Defensie College de opleidingen Beveiliger 2 én 3 en gaat nu met deze diploma’s op zak onvermoeid door naar de politieacademie.

Afbeelding

Jury ICT challenge thema entertainment MID
11 juli 2022
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design College

ICT studenten helpen Amersfoortse ondernemers met challenge

ICT is tegenwoordig overal. Daarom laten wij onze ICT-studenten van het Media, ICT & Design College elke periode kennismaken met een andere bedrijfssector waarin ICT van belang is. Deze periode stond Entertainment centraal en deze werd afgesloten met een toepasselijke challenge. De 80 deelnemende studenten mochten namelijk in teamsverband aan de slag met een onderzoeksvraag uit de praktijk: 

Afbeelding

Eric Holtman spreekt tijdens de presentatie van het nieuwe Amersfoortse coalitieakkoord
7 juli 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design College

Amersfoorts coalitieakkoord gepresenteerd in Campus Connect Center

Op vrijdag 1 juli werd het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente Amersfoort gepresenteerd in het Campus Connect Center. De stem van jongeren en positie van het beroepsonderwijs in de gemeente neemt namelijk een belangrijke rol in dit akkoord.

Afbeelding

Winter wint WOO! Windows of Opportunity ontwerpwedstrijd
5 juli 2022
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design College

Student Media, ICT & Design College wint lokale ontwerpwedstrijd

Winter Crofts, student Mediavormgeving aan het Media, ICT & Design College, won op vrijdag 1 juli de regionale WOO! Windows of Opportunity ontwerpwedstrijd. In deze wedstrijd dienden deelnemers met een ontwerp voor een raamsticker de toekomst van het ontwikkelende Hoefkwartier afbeelden en een oproep voor (lokale) initiatieven. De prijs? €500 en drie levensgrote raamstickers bij het stationsplein Amersfoort Schothorst.

Afbeelding

Kamer van de Stad Campus Challenge ROC Midden Nederland
4 juli 2022
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Duurzaam ontwerpen bij Campus Challenge Kamer van de Stad

Op 19 april was de aftrap van een mooie samenwerking tussen Kraaijvanger Architects, ROC Midden Nederland Campus Amersfoort en de gemeente Amersfoort. Die dag startte de Innovatieweek Duurzaamheid bij het Campus Connect Center, waarin 90 studenten Bouwkunde en Smart Building van het Bouw & Interieur College en Human Technology van Tech College aan de hand van challenge based learning een duurzaam ontwerp maakten voor de Kamer van de Stad: het duurzame kleine broertje van het nieuwe stadhuis.

Afbeelding

UP Uitreiking Getuigschriften 2022 - ROC Midden Nederland
30 juni 2022
ROC Midden Nederland

Feestelijke uitreiking getuigschriften excellentietrajecten UP

"Het is soms een uitdaging. Maar als het dan lukt, is dat best kicken!" "Naast nieuwe dingen leren en kennis opdoen, ontmoet je ook andere mensen. Studenten van andere opleidingen, andere scholen of mensen uit het werkveld. En je bouwt al aan een mooi netwerk." Zo verwoordde een trotse UP-student dindagavond de meerwaarde van een excellentietraject. Een andere student: "Soms kan het een uitdaging zijn, iets doen wat je nooit hebt gedaan. Maar als je het hebt gedaan, dan is dat best kicken. Je hebt het dan toch wel geflikt."

Afbeelding

64 leerlingen van De Wijde Wereld doen mee aan de sportdag
21 juni 2022
ROC Midden Nederland
Welzijn College

Thema ‘Positieve Gezondheid’ levert sportdag op voor basisschool

Tweedejaars studenten van het Welzijn College van Campus Amersfoort hebben de handen ineengeslagen om leerlingen van basisschool De Wijde Wereld een spetterende sportochtend te bezorgen op de campus. In aanloop naar deze ochtend toe hebben zij samengewerkt met studenten van het Sport College. Hoe kwam deze samenwerking tussen beide colleges en de basisschool tot stand?

Afbeelding

Prinses Laurentien op het Horeca & Toerisme College
21 juni 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Onderwijsministers en prinses Laurentien op bezoek bij Horeca & Toerisme College

Zaterdag 18 juni werd de ‘Onderwijs Kansen Top 2022’ gehouden bij het ROC Midden Nederland – Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. In aanwezigheid van prinses Laurentien en onderwijsministers Robert Dijkgraaf en Dennis Wiersma gingen diverse onderwijsbetrokkenen met elkaar in gesprek over kansengelijkheid. De organisatie koos voor deze locatie omdat het naast een prachtige eventlocatie, ook een onderwijsinstelling is waar studenten dagelijks les krijgen, onder meer in grenzeloze gastvrijheid.

Afbeelding

Tasty Burger Experience
20 juni 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Tasty Burger Experience op het Horeca & Toerisme College

10 Big Green Eggs, 10 verschillende burgers en 10 competitieve docenten: dát was de Tasty Burger Experience op het Horeca & Toerisme College. Op 16 juni 2022 werd tijdens de laatste open avond van dit schooljaar alles uit de kast gehaald. Alles om de laatste twijfels weg te halen bij studiekiezers en oriënterende derdejaars alvast te laten zien hoe leuk ons college is. Het prachtige weer, de gezellige bezoekers en de heerlijke burgers maakten dit tot een geslaagde avond. 

Afbeelding

student gezondheidszorg college geeft uitleg aan bezoeker dutch health week
16 juni 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Succesvolle Dutch Health Week voor Future Care Lab

Bezoekers van de Dutch Health Week, hét event voor gezondheid en zorg deze week in de Jaarbeurs, konden niet om de mega-stand van ROC Midden Nederland heen. Studenten en zorgprofessionals konden in de Beleefstraat en het mobiele Future Care Lab ervaren hoe handig slimme techniek in de zorg kan zijn. ‘Ik wil dat al onze medewerkers dit gaan zien,’ zegt Kees Vanger van Noorderbreedte, organisatie voor ouderenzorg in Friesland.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: