Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Studenten topsport
16 oktober 2019
Sport College
ROC Midden Nederland

Studenten ondertekenen Topsportcontracten

Op vrijdag 11 oktober 2019 was de ondertekening van de topsportcontracten door alle nieuwe studenten met een topsportstatus van ROC Midden Nederland. Voorafgaand aan deze feestelijke bijeenkomst bij het Sport College was er een uitgebreid gezond ontbijt verzorgd door het Horeca en Toerisme College wat sinds kort ook tijdelijk gevestigd is in de Galgenwaard.  De nieuwe topsporters en talenten ondertekenden hun topsportcontract met CvB voorzitter Johan Spronk. Vanuit de samenwerking met FC Utrecht waren Ferdi ten Ham (hoofd spelersbegeleiding) en Marga van Loef (studiecoördinator) aanwezig.

Afbeelding

Studenten openen Mysteryboxen uit Finland
14 oktober 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Studenten openen Mysteryboxen uit Finland

Eerstejaars studenten Ontwerpend en Ondernemend Meubelmaker openden tijdens de les werknemersvaardigheden 3 mysteryboxes uit Finland. Door het uitwisselen van dozen, met inhoud van het eigen beroep en cultuur, komen studenten van dezelfde of andere opleidingen uit het buitenland met elkaar in gesprek zonder dat daarvoor gereisd wordt. Deze vorm van onderwijs heet: Internationalization at home.

Afbeelding

Docent krijgt les van de beeldcoach
8 oktober 2019
ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland start opleiding Beeldcoaching

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

In samenwerking met het werkveld heeft ROC Midden Nederland de nieuwe opleiding Beeldcoaching ontwikkeld. De opleiding gaat dit schooljaar voor het eerst van start en sluit aan op de behoefte aan oplossingsgerichte coaching van werknemers in de zorg, de kinderopvang en het onderwijs. De opleiding is bedoeld voor ervaren pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten, instructeurs, leerkrachten en zorgmedewerkers.

Afbeelding

Jahlynn Yossef en Benjamin
2 oktober 2019
Creative College
ROC Midden Nederland

Studenten NPAC winnen Muzikale Snelkookpan Buma NL

NPAC studenten Jahlynn Kalkman (Jahlynn), Yossef van Loon (El Cappuccino) en Benjamin Tuin (Double-B) hebben met hun urban sound de 'Muzikale Snelkookpan' van Buma NL gewonnen. Zij wonnen hiermee de Sena Performers Muziekproductiefondsprijs ter waarde van € 3.000,-.

De opdracht was: 'Schrijf een hitsong in een halve dag'. In 5 uur tijd moesten zij in een zelfgemaakte studio in TivoliVredenburg een nummer maken.

Afbeelding

Inspiratiesessie PO
1 oktober 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Inspiratiemiddag leerkrachten PO op de Tech Campus

Een groep leerkrachten uit het basisonderwijs van diverse scholen uit Nieuwegein, Houten en omgeving maakte graag gebruik van de uitnodiging Inspiratiemiddag Tech Campus.

Afbeelding

48 hour project prijs
27 september 2019
Creative College
ROC Midden Nederland

Studenten Audiovisuele Productie in de prijzen bij 48 Hour Film Project

Woensdag 25 september was de screening en prijsuitreiking van het 48 Hour Film Project Utrecht. Vanuit het Creative College deden er 10 teams mee aan de wedstrijd, werden er meerderen ook genomineerd voor de publieksprijzen in hun groep en….. viel er zelfs 1 in de prijzen!

Afbeelding

groen gezond gewicht
26 september 2019
Beauty College
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

ROCMN tekent intentieverklaring jeugd op gezond gewicht

Op dinsdag 24 september heeft Bas van den Brand namens ROC Midden Nederland de intentieverklaring 'Ja, ik span mij in voor meer jeugd op een gezond gewicht in Utrecht' ondertekend. Hiermee spreekt ROCMN de intentie uit om zich de komende 3,5 jaar in te spannen voor meer Utrechtse jeugd op een gezond gewicht. Het initiatief hiertoe komt van de afdeling Volksgezondheid van de Gemeente Utrecht en is voorbereid door een grote groep enthousiaste mensen van verschillende organisaties.

Afbeelding

Storyteller Monique Nijendorff in gesprek met Mien Arts
10 september 2019
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Een kijkje achter de schermen...

In de rubriek 'Een kijkje achter de schermen' vertellen de Storytellers hoe zij de verhalen uit de praktijk verweven in de levensechte casuïstiek en de beroepsthema's binnen het onderwijs op maat zo relevant en urgent maken voor de student.

Afbeelding

Voorzitter Urgenda
22 augustus 2019
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Energietransitie opschalen en opschieten

Op donderdag 22 augustus vierde Tech Campus ROC Midden Nederland de opening schooljaar, alweer voor de derde keer, met alle medewerkers van de vier techniekcolleges: Bouw& Interieur, Tech, ICT en Automotive.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: