Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Tessa de Jong won de 2e prijs in de richting Word op het NK Office
12 juni 2019
Business & Administration College
Tech College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Studenten ROC Midden Nederland in de prijzen bij NK Office

Op 7 juni zijn studenten van ROC Midden Nederland voor de derde keer op rij in de prijzen gevallen tijdens het Nederlands Kampioenschap Office. Als onderdeel van het Excellentieprogramma Microsoft Office Specialist (MOS) deden zes studenten van ROC Midden Nederland mee aan het NK. Tessa de Jong en Arthur Nieuwendijk wonnen de 2e en 3e prijs binnen hun leeftijdscategorie.

Afbeelding

Alle College Uitblinkers met de winnaars nogmaals op het podium
6 juni 2019
Gezondheidszorg College
ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland kiest student, docent en leerbedrijf van het jaar: Sabria Zaid, Fleur Vennik en Naviva Kraamzorg

ROC Midden Nederland organiseerde op woensdag 5 juni voor de derde keer het Uitblinkersgala in de Stadsschouwburg Utrecht. In aanwezigheid van studenten, docenten, familie, vrienden, relaties en vertegenwoordigers van leerbedrijven vond de bekendmaking van de student, docent en leerbedrijf van het jaar 2019 plaats.

Afbeelding

Yannick, Anne en Levi
5 juni 2019
Sport College
ROC Midden Nederland

Op de bank bij twee ex-topsporters van ROC Midden Nederland

Anne Jongerden en Yannick Cornelisz leerden elkaar 6 jaar geleden kennen op het Sport College in Utrecht waar ze naast hun opleiding, Sport- en bewegingscoördinator, ook hun topsportstatus gemeen hadden. Anne was destijds Nederlands kampioen squashen en Yannick voetbalde op hoog niveau. het stel woont al enige tijd samen en heeft een schattig zoontje, Levi, die met zijn 1,5 jaar nu al blijk geeft van een bijzonder balgevoel. Van wie hij dat heeft? Yannick: ‘Van zijn vader natuurlijk!’

Afbeelding

landmeetweek
28 mei 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Studenten Bouw & Interieur College naar Landmeetweek Ameland

Van 3 tot en met 6 juni a.s. nemen 15 studenten van de opleiding Civiele Techniek deel aan de Landmeetweek Ameland. Deze wordt voor de 3e keer georganiseerd door ROC Friese Poort. Aan deze editie doen maar liefst 10 ROC’s mee. In totaal kamperen 170 studenten vier dagen op Ameland waar zij belangrijk meetwerk verrichten in opdracht van de Gemeente Ameland.

Afbeelding

Team Luifelstede
27 mei 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Studenten met herbestemmingsproject “kamers met kansen” in finale SLIMcirculair

In de nationale ontwerpwedstrijd SLIMcirculair strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzaam en circulair ontwerp. Ruim twintig teams van MBO instellingen uit heel Nederland gingen in oktober de challenge aan om hun stad slimmer te maken. Zij werkten een schooljaar aan opdrachten die variëren van nieuwbouw tot herbestemming/renovatie. Op 14 juni vindt de finale plaats op de Campus van ROC Midden Nederland in Amersfoort.

Afbeelding

Samenwerking SPG
22 mei 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Samenwerking ROCMN en SPG voor voldoende en goed opgeleide wegenbouwers

Er is grote behoefte aan geschoold personeel voor de grond- weg en waterbouw (GWW). Omdat het in de huidige markt moeilijk is om aan de vraag te voldoen slaan ROC Midden Nederland en SPG Midden Nederland de handen ineen. Om de bestaande samenwerking kracht bij te zetten is op dinsdag 21 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend. De partners willen specifieke kennis en kunde bundelen en gebruik maken van elkaars expertise en faciliteiten.

Afbeelding

Flexibelonderwijs
21 mei 2019
Gezondheidszorg College
ROC Midden Nederland

Nieuw bij het Gezondheidszorg College: flexibel onderwijs

Vanaf komend schooljaar biedt het Gezondheidszorg College in Utrecht flexibel onderwijs voor de studenten Verpleegkunde en Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg (bol en bbl). De kern van deze vernieuwing is dat studenten (naast vakinhoudelijke lessen) aan de slag gaan met beroepsthema’s. 

Afbeelding

Europese verkiezingen op de campus in Amersfoort
21 mei 2019
ROC Midden Nederland

Jongerenverkiezingsfestival rondom de Europese verkiezingen op de campus

Op woensdag 22 mei organiseert de Nationale Jeugdraad (NJR) voor de studenten van ROC Midden Nederland een verkiezingsfestival rondom de Europese verkiezingen. Tijdens deze dag maken honderden studenten kennis met de Stemmen? HOEZO? campagne en gaan aan de slag met de jongerenkieswijzer, relevante verkiezingsthema’s en regionale politiek. Het festival bestaat uit informatieve workshops en een interactief festivalterrein waar de studenten op een feestelijke manier gemotiveerd worden hun stem te laten horen.

Afbeelding

amersfoortse studenten doe mee met bootcamp
13 mei 2019
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design college

Student Nadieh doet mee aan Bellingcat Bootcamp

Honderd studenten zijn in Utrecht gestart met een Bellingcat Bootcamp weekend. Onder deze studenten was ook student Nadieh van der Werve van het Media, ICT & Design College aanwezig, Nadieh is ook ambassadeur van haar college, een gedreven student dus, die ook buiten schooltijd intensief met haar vak bezig is. Tot en met zondag maakten ze zich de methode van het onderzoekscollectief eigen, kregen een stoomcursus en ze deden onderzoek naar verschillende actualiteiten. 

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: