Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heeft u een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Studenten pitchen concept voor Future Builders Challenge
7 april 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

Studenten Tech Campus met innovatief concept door naar podium Future Builders Day

Het is studenten Haitem en Adam gelukt door te dringen naar de finale van de Energie Ontwerp Challenge. Hun innovatieve concept om energie op te wekken door middel van trillingen kreeg voldoende stemmen om in de top 3 te komen. Hiermee wonnen zij een plek op het podium tijdens de Future Builders Day. De studenten van de opleiding Technicus Engineering van ROC Midden Nederland namen het op tegen 4 teams van Friesland College.

Afbeelding

Studenten pitchen concept voor Future Builders Challenge
6 april 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

Studenten Tech Campus pitchen energieconcept bij landelijke Klimaat Challenge

Twee studenten van de Tech Campus hebben een vernieuwend concept bedacht om energie op te wekken. Op 31 maart hebben ze hun concept gepitched in de Future Builders Battle voor de camera bij Bouwend Nederland. 'Dat was nog best spannend, maar uiteindelijk is het gelukt.'

Afbeelding

Mind your Step: samenwerking Philadelphia, Beweging 3.0 & Meander
1 april 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Het heeft impact als je de student op maat benadert’

Maandag 29 maart kwamen 22 deelnemers van 10 organisaties met het Gezondheidszorg College Amersfoort digitaal bijeen in de eerste Mind Your Step meeting. Onderwerp van gesprek: wat is de visie op leren in het vernieuwde zorgonderwijs en hoe ziet het onderwijs eruit? Hoe verloopt het opleiden op school, in de praktijk en wie heeft welke rol? Tijdens de brainstorm leveren school en praktijk waardevolle input op de vraag: wat is nodig om de student goed te kunnen begeleiden? En hoe stimuleren we de zelfregie bij de student? Wat vraagt dit van de studentcoach en werkbegeleider?

Afbeelding

Hoe ziet de ideale Pedagogisch Medewerker eruit?
29 maart 2021
ROC Midden Nederland
Welzijn College

‘We hebben elkaar hard nodig als het gaat om het vernieuwen van het onderwijs’

Tijdens de tweede werkveldbijeenkomst voor de opleiding Pedagogisch Werk vinden de collega’s uit het werkveld en de onderwijsontwikkelaars van Welzijn elkaar in het samen vernieuwen en doorontwikkelen van het onderwijs. Samen buigen zij zich over de vraag hoe de ideale pedagogisch medewerker eruit ziet. Vanaf schooljaar 2021-2022 krijgen de studenten onderwijs via herkenbare beroepsthema’s uit de praktijk.

Afbeelding

Opleiden doen we samen met praktijkinstellingen en school
26 maart 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘Wij doen mee, zodat de studenten met kennis en skills optimaal op het werkveld aansluiten’

Dat was de reactie van een van de samenwerkingspartners van het Business & Administration college van ROC Midden Nederland tijdens de co-creatie bijeenkomst in maart. Het B&A College maakt per 2022-2023 de overstap naar flexibel en modulair onderwijs. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het ontwerp van de verschillende opleidingen. ‘Dit doen we in co-creatie met onze strategische samenwerkingspartners, de praktijkinstellingen,’ aldus Onderwijsontwikkelaar Maurice Vliegen.

Afbeelding

Studenten helpen bij stemmen tellen
17 maart 2021
ROC Midden Nederland

Studenten helpen bij stemmen tellen

Ruim 50 enthousiaste studenten Servicemedewerker niveau 2 van de Campus Amersfoort helpen vandaag, morgen én overmorgen bij het tellen van de stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronacrisis komt hun hulp als geroepen. Ze gaan aan de slag bij de locaties Amarena en Midland in Amersfoort en gaan door tot alle stemmen geteld zijn. 

Afbeelding

De finalisten met trotse docent in het midden
9 maart 2021
ROC Midden Nederland
Automotive College

Studenten Automotive College winnen scholencompetitie 2021!

Autotechnicus van de toekomst worden, dat was het doel van Patrick en Roy, studenten van de Tech Campus in Nieuwegein. En dat is gelukt! Tijdens de finale op 9 maart hebben ze in de scholencompetitie het Summa College en het Koning Willem 1 College verslagen. 

Afbeelding

Horeca & evenementen studenten aan het werk
9 maart 2021
ROC Midden Nederland
Creative College
Horeca & Toerisme College

Horeca en evenementenbranche slijpen de messen en bereiden zich voor op openstelling

Veel werk te verzetten in de horeca en evenementenbranche Dat de horeca zich voorbereidt op een heropening ziet ook Jeanne Kroon, regiomanager Koninklijke Horeca Nederland: ''De horeca is een van de hardst getroffen sectoren door de coronacrisis. Een overgroot deel van de ondernemers heeft echter niet stilgezeten, maar gezocht naar allerlei creatieve mogelijkheden (take-away, maaltijdboxen, verkoop bier- en wijnpakketten en online evenementen zoals bingo's en pubquizzen), alles om hun bedrijf overeind te houden. De horeca wil veilig open.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: