Navigatie


Over ROC Midden Nederland

De mbo-opleider met het grootste aanbod van Midden Nederland

studenten in gesprek met elkaar aan tafel in gemeenschappelijke ruimte

ROC Midden Nederland verzorgt met zo’n 2.000 medewerkers het onderwijs voor ongeveer 20.000 studenten. Ons onderwijsaanbod is ondergebracht in 12 mbo-colleges, VAVO Lyceum en mbo voor professionals met locaties in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein.

De makers van de samenleving

Onze studenten zijn de makers van de samenleving. Wij leiden ze op voor de belangrijke beroepen van nu en de toekomst. Of zij nu net van de middelbare school komen of een nieuwe stap in hun loopbaan zetten.

Mbo’ers zorgen ervoor dat Nederland blijft draaien. Dat maakt het extra mooi dat wij elke dag mogen bijdragen aan hun ontwikkeling.

Student van de bol-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker speelt met kinderen op het kinderdagverblijf

Meer over ons

Oud studenten ROC MN komen samen op terugkomdag

Heb je een opleiding gevolgd bij ROC Midden Nederland? Dan heb je een sterke basis gelegd. Maar uitgeleerd ben je natuurlijk nooit. Blijf in contact met oud studiegenoten en blijf jezelf ontwikkelen. 

Meld je aan bij ons alumninetwerk

Wat zijn de voordelen voor jou als alumnus?

  • 5% korting op een vervolgopleiding of cursus bij ROC Midden Nederland
  • Je houdt contact met oud-studenten en docenten
  • Je bent onderdeel van een netwerk van ‘gelijkgestemden’, een community
  • Je bent betrokken bij dezelfde beroepsprofessionals
  • Je kunt interessante en boeiende meetings, activiteiten en workshops bijwonen
  • Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen en vacatures op de arbeidsmarkt

Het examenreglement van ROC Midden Nederland beschrijft het juridisch kader van regels en voorschriften waar studenten en andere betrokkenen zich bij examinering en diplomering aan moeten houden. Het examenreglement, waarin staat hoe examens moeten verlopen, en welke rechten en plichten je hebt, vind je hier. Alle overige informatie over je opleiding en examens vind je in de studiegids of krijg je van je studentencoach.

Wij hebben het vignet Gezonde School. We vinden het belangrijk dat het aanbod in de kantine en automaten gezond is. Dat draagt bij aan een gezonde leefstijl. 

Wat doen we nog meer?

  • Wij besteden binnen burgerschap (educatie) aandacht aan gezonde voeding in de lessen, onder andere door het lespakket Vitaal mbo.
  • Onze gezonde schoolkantine (omgeving) voldoet aan de richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. 
  • Wij hebben een signalerings-, zorg- en verwijsstructuur (signalering) rond vragen en problemen over voeding en gewicht.
  • We bieden een uitgebreid sport- en beweegprogramma voor alle voltijds eerstejaars mbo-studenten. Met minimaal 40 sportieve uren binnen het rooster.
  • Alle onze colleges hebben een sportdeskleider. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor de organisatie en de uitvoering van het sportaanbod. De sportdesks zijn goedgekeurd als leerwerkbedrijven, waar hbo-studenten van sportacademies én mbo-studenten van ons Sport College stagelopen.

Subsidieregeling Praktijkleren

De Subsidieregeling praktijkleren heeft tot doel het stimuleren van werkgevers tot het bieden van praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen. De subsidie is een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Deze regeling geldt als vervanging voor de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WVA) voor het onderwijsdeel. Voor meer informatie over deze regeling kijkt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).  U kunt met vragen ook bellen met de RVO, (088)-602 35 54.

Opleidings- & Ontwikkelingsfonds

Werkgevers kunnen in veel gevallen een beroep doen op het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O fonds) van hun brancheorganisatie. Een O&O fonds wordt gevuld via bijdragen uit de loonsom van aangesloten bedrijven. Deze sectorale fondsen zijn vaak aan een of meer CAO’s gekoppeld. U kunt via uw brancheorganisatie contact opnemen met het kenniscentrum van uw sector.

No-riskpolis voor werknemers

Speciaal voor werkgevers in 36 grote steden, waaronder Amersfoort en Utrecht, is er de No-riskpolis. Deze dekt de kosten van loondoorbetaling als een jongere zich ziek meldt. Meer informatie

Klachten

ROC Midden Nederland streeft naar zo goed mogelijk onderwijs en een prettige leeromgeving en hoopt dat bij elke student de opleiding naar wens verloopt. Toch kunnen er situaties voorkomen die leiden tot ontevredenheid. Om die goed te behandelen bestaan er klachtenregelingen.

Instroombeleid

De uitgangspunten van ons instroombeleid zijn overzichtelijke op een rij gezet. Het document vind je onderaan deze pagina. 

Van Beuningenfonds

Stichting H.A. van Beuningenfonds heeft als doel het financieel ondersteunen van deelnemers in aantoonbaar moeilijke omstandigheden, met name daar waar alternatieve vormen van ondersteuning niet mogelijk zijn gebleken. Meer informatie

Downloads reglementen

Download hieronder diverse documenten 

Het studentenstatuut is een belangrijk document met de visie van ROC Midden Nederland: respect voor iedereen, emancipatie en non-discriminatie om een veilige school mogelijk te maken. Bij je inschrijving ga je akkoord met het studentenstatuut. In het document staan de regels, rechten en plichten waarmee je als student van ROC Midden Nederland te maken hebt:

  • Regels voor verzuim en verlof
  • Hoe je je stem kunt laten horen in school
  • Je rechten als student met betrekking tot het onderwijs
  • Wat je kunt doen bij een conflict met een medestudent of docent

Het studentenstatuut geldt in eerste instantie voor alle studenten, maar het bevat ook richtlijnen voor alle personeelsleden van ROC Midden Nederland.

Download het mbo-studentenstatuut voor schooljaar 2024/2025

Download het vavo-studentenstatuut voor schooljaar 2024/2025

ROC Midden Nederland is verbonden met het internationale programma van UNESCO. Internationale verbondenheid, verdraagzaamheid en solidariteit zijn belangrijke doelstellingen voor scholen met het UNESCO-schoolprofiel. De scholen maken deel uit van een wereldwijd netwerk met zo’n 10.000 scholen. De scholen geven ieder op eigen wijze invulling aan het profiel door aan te sluiten bij lopende UNESCO-projecten en door eigen projecten en materialen te ontwikkelen. Alle scholen besteden aandacht aan tenminste 3 van de 4 UNESCO-thema’s. Deze thema’s zijn: vrede en mensenrechten, intercultureel leren, wereldburgerschap en duurzaamheid.

Topsporters met een topsportstatus komen in aanmerking voor faciliteiten om topsport en studie succesvol te combineren. Tijdens het aanmeldproces kun je aangeven dat je topsporter bent. Voor vragen over de topsportbegeleiding, kun je contact opnemen met de topsportcoördinator. 

Nieuws en verhalen

Zoek je dit misschien?