Privacy & Disclaimer

ROC Midden Nederland slaat gegevens over jou op om jou onderwijs te kunnen geven. We gaan op een zorgvuldige, veilige en vertrouwelijke manier met jouw persoonsgegevens om. ROC Midden Nederland heeft een Functionaris gegevensbescherming (FG) aangesteld. Bij de FG kun je terecht voor vragen en klachten met betrekking tot privacy. De FG is te bereiken via: fg@rocmn.nl.
Per 25 mei 2018 gelden er in de hele EU nieuwe regels over privacy. ROC Midden Nederland heeft daarom het privacyreglement voor studenten, dat je hieronder vindt, aangepast. 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
ROC Midden Nederland gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. ROC Midden Nederland gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. We bewaren deze gegevens maximaal 24 maanden.

Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Surf voor een uitgebreide toelichting naar de website van Veilig Internetten

Indien u e-mails van ons ontvangt, registreren wij uw interacties, met als doel te analyseren hoe onze nieuwsbrieven worden gelezen.

Privacy en bescherming persoonsgegevens

Vanwege de nieuwe privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming - AVG) krijgen studenten, oud-studenten, medewerkers en oud-medewerkers van ROC Midden Nederland diverse rechten waaronder:

  1. Recht van inzage: je kunt de persoonsgegevens inzien die we van je opgeslagen hebben
  2. Recht op vergetelheid: je kunt vragen om je persoonsgegevens te wissen
  3. Recht op overdraagbaarheid van gegevens: je hebt het recht om de persoonsgegevens die we van je opgeslagen hebben te ontvangen als digitaal bestand.

De beschikbaarheid van de gegevens is uiteraard gekoppeld aan de wettelijke bewaartermijnen. Zie hiervoor de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Je kunt een contactformulier invullen om je recht op inzage, vergetelheid of overdraagbaarheid van je gegevens uit te oefenen. Geef hierbij duidelijk aan wat je vraag is rond de AVG en waar we je mee kunnen helpen. Voor medewerkers verwijzen we naar het intranet van ROC Midden Nederland. Voor onze huidige studenten is het privacyreglement studenten van kracht. Deze kan je onderaan de pagina downloaden (pdf).

Binnen 4 weken na de aanvraag wordt contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak. Om je rechten uit te oefenen, vragen we je om je te identificeren door een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de afspraak. 

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: