UP getuigschriften feestelijk uitgereikt

UP Getuigschriftuitreiking

Op Campus Amersfoort zijn woensdagavond ruim 400 UP getuigschriften feestelijk uitgereikt aan de studenten die dit schooljaar aan een UP excellentieprogramma hebben meegedaan.

Wat is UP?

UP is het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland en is speciaal voor ambitieuze studenten die naast hun opleiding, in hun eigen tijd, extra vaardigheden willen aanleren. Zo leren zij hun eigen talenten kennen en ontwikkelen zich tegelijkertijd op persoonlijk vlak. 

Het UP-programma kent vijf thema's: verdieping in je vakgebied, vakwedstrijden, internationalisering, research & development en de Utrecht Challenge Alliantie.

‘Wij hebben dit excellentieprogramma omdat we een heleboel ambitieuze studenten hebben. Mensen die meer wíllen, kúnnen en uitdagingen zoeken, buiten de reguliere schooltijd om. Mensen die – op wat voor manier dan ook – extra willen bijdragen. Wij noemen ze met trots de makers van de samenleving’, aldus Norbert Ruepert, Head of International Office bij ROC Midden Nederland.

[tekst loopt door onder de foto]

UP Graduation Caps

Initiatieven

Binnen de vijf thema’s van UP konden studenten kiezen voor verschillende initiatieven. In het seizoen 2022-2023 waren dit onder meer:

Tour du ALS
Tour du ALS is een bestaand evenement van Stichting ALS Nederland. Tijdens dit evenement waar ruim 100 vrijwilligers bij betrokken zijn en ruim 600 deelnemers, word er geld ingezameld door middel van het beklimmen (fietsend of wandelend) van de Mont Ventoux berg in Frankrijk. De studenten in het Tour du ALS-programma ondersteunden het evenement op diverse manieren. Zoals het maken van de officiële aftermovie, geluid tijdens het evenement, organisatie van de vrijwilligersdag, beheren van alle netwerken of het verzorgen van de maaltijden voor de crew. Het accent van het programma lag op persoonlijke ontwikkeling en verbreding of verdieping binnen de branche van de opleiding van de deelnemer.

Personal & Business bootcamp
Een groep studenten is in Malaga op bootcamp geweest. Daar hebben ze in een onbekende omgeving, met nieuwe mensen, aan een opdracht gewerkt voor het bedrijfsleven. Ze dompelden zich onder in de cultuur, volgden taallessen, ondernamen sociale- en culturele activiteiten en werden vooral getriggerd om buiten hun comfortzone te treden. De bootcamp leverde een bijdrage aan de wendbaarheid en zelfstandigheid van de studenten. Het verruimde ook de blik op andere culturen, de arbeidsmarkt en loopbanen. 

Harteraad Beweegcoach
In dit UP-programma leerden studenten hoe ze mensen met een hart- en vaataandoening op een veilige en verantwoorde manier kunnen begeleiden bij het bewegen. Ze verdiepten zich in hart- en vaataandoeningen, inspanningsfysiologie en trainingsleer. Ze brachten de leefstijl en gezondheid van mensen in kaart brengen, gaven leefstijladviezen en gingen praktisch aan de slag met mensen met hart- en vaataandoeningen. 

Meer informatie over UP

29 juni 2023
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: