Info voor mentoren en decanen

Wij heten u van harte welkom bij ROC Midden Nederland! Deze pagina is gemaakt voor mentoren, decanen en andere loopbaanbegeleiders in het voortgezet onderwijs. Samen met u werken we graag aan goede voorlichting en ondersteunen we u en uw leerlingen tijdens het keuze- en oriëntatieproces.

U vindt hieronder een selectie van onze activiteiten. Zo leert u onze 13 mbo-colleges beter kennen. En u vindt een aantal tools en LOB-activiteiten. Dit alles met het doel om uw leerlingen beter te begeleiden naar een passende mbo-opleiding.  

Studiekeuzegesprekken online

Sommige leerlingen hebben net een extra steuntje in de rug nodig om een studiekeuze te kunnen maken. Voor deze leerlingen bieden we 1-op-1 online studiekeuzehulp. Samen kijken we welke opleiding bij de leerling past. De ouders zijn hierbij ook van harte welkom.

De studiekeuzegesprekken doen we via MS Teams (online) in de periode januari t/m juli, elke maandagmiddag en dinsdagochtend. Deze flyer bevat alle info en kan makkelijk gedeeld worden met de leerlingen en hun ouders.
Aanmelden kan via www.rocmn.nl/boekjegesprek.nl. Zit er geen geschikt tijdstip bij? Mail dan naar Sehriban Aydin.

Student in gesprek met voorlichter

Mbo routekaart voor havisten

Wij hebben een mbo routekaart voor havisten gemaakt. De kaart is een hulpmiddel in de gesprekken met havisten (en hun ouders) over een overstap naar het mbo. De mbo-routekaart voor havisten is gemaakt in afstemming met een aantal havo-decanen. De routekaart is als pdf te downloaden. 

Voorlichter is gesprek met student

Open dagen schooljaar 22-23

We starten al in oktober met de eerste open avond. De totale planning is als volgt: 

Dinsdag 18 oktober 18.00 - 21.00 uur 
Donderdag 15 december 18.00 - 21.00 uur 
Zaterdag 4 februari 10.00 - 13.00 uur 
Donderdag 9 maart 18.00 - 21.00 uur 
Donderdag 15 juni 18.00 - 21.00 uur 

Alle informatie over de open dagen is te vinden in de kalender

Instroom zonder diploma met toelatingsonderzoek

Leerlingen zonder vo-diploma komen in sommige gevallen toch in aanmerking voor toelating middels het toelatingsonderzoek.
Meer info

Oriëntatie bij ons op school

Studiekiezers kunnen kiezen uit meerdere (kleinschalige) activiteiten op locatie zoals workshops en rondleidingen.
Bekijk de kalender

Interessetest

Welk college past bij uw leerling en zijn of haar interesses? Met deze test heeft uw leerling in vijf minuten in beeld welk college bij hem of haar zou kunnen passen.
Interessetest

Colleges in beeld

Onze studenten nemen u graag mee om een kijkje te nemen op onze locaties in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein.
Hier vindt u de filmpjes

Studiekeuzeproces

Dat het maken van een studiekeuze voor veel leerlingen lastig is, hoeven we u niet te vertellen. We helpen uw leerlingen daar graag mee verder.
Bekijk het handige stappenplan

Presentaties van colleges

Meer weten over een college of opleiding? U vindt hier een overzicht van al onze ingesproken videopresentaties.
Bekijk hier onze presentaties

Aanbod Horeca & Toerisme College

Decanen, mentoren en vakdocenten zijn belangrijke toeleiders en partners. We willen daarom graag kennismaken en ons opleidingsaanbod en mooie onderwijslocatie laten zien!
Bekijk het aanbod

MBO-oriëntatieworkshops

Leerlingen kunnen zich bij ons aanmelden voor een oriëntatieworkshop op locatie.
Alle informatie over onze workshops zoals de data en wijze van aanmelden is hier te vinden. (data binnenkort bekend, aanmelden kan vanaf oktober).

Na aanmelding ontvangt de leerling een bevestiging via de mail. Een paar dagen voor de workshop sturen we nog een herinnering via de mail. Na deelname krijgt de leerling een bewijs van deelname uitgereikt. 

Nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen ROC Midden Nederland. Nieuwe opleidingen, open dagen, MBO-Oriëntatieworkshops, u leest het allemaal in onze digitale nieuwsbrief. 

Wilt u zich aan- of afmelden voor onze nieuwsbrief? Laat het ons even weten via @email

Contactpersonen

Heeft u specifieke vragen over projecten, evenementen, samenwerking en/of voorlichtingen?  Onze contactpersonen vmbo-mbo-hbo bespreken het graag met u.

Voorlichters in actie

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: