Info voor mentoren en decanen

Deze pagina is voor mentoren, decanen en andere loopbaanbegeleiders in het voortgezet onderwijs. Samen werken we graag aan goede voorlichting en ondersteunen we de leerlingen tijdens het keuze- en oriëntatieproces.

Instroom zonder diploma

Leerlingen zonder vo-diploma komen in sommige gevallen toch in aanmerking voor toelating middels het toelatingsonderzoek.
Meer info

Oriëntatie bij ons op school

Studiekiezers kunnen kiezen uit verschillende activiteiten op locatie zoals workshops en rondleidingen.
Bekijk de kalender

Mbo routekaart voor havisten

Wij hebben een mbo routekaart voor havisten gemaakt. De kaart is een hulpmiddel in de gesprekken met havisten (en hun ouders) over een overstap naar het mbo. De mbo-routekaart voor havisten is gemaakt in afstemming met een aantal havo-decanen. De routekaart is als pdf te downloaden. 

Voorlichter is gesprek met student

Studiekeuzegesprekken online

Sommige leerlingen hebben net een extra steuntje in de rug nodig om een studiekeuze te kunnen maken. Voor deze leerlingen bieden we 1-op-1 online studiekeuzehulp. Samen kijken we welke opleiding bij de leerling past. De ouders zijn hierbij ook van harte welkom.

Deze gesprekken doen we via MS Teams (online) en op de locatie Brandenburchdreef 20 in Utrecht, van januari t/m juli, elke maandag, dinsdag en donderdag. Deze flyer bevat alle info en kan makkelijk gedeeld worden met de leerlingen en hun ouders.
Aanmelden kan via www.rocmn.nl/boekjegesprek.nl. Zit er geen geschikt tijdstip bij? Mail dan naar Sehriban Aydin.

Student in gesprek met voorlichter

Eerste-hulp-bij-studiekeuze-pakket

Alles even rustig aan de keukentafel lezen? Vraag dan ons 'Eerste-hulp-bij-studiekeuze-pakket' aan! Vul je gegevens in en het pakket wordt gratis naar je toe gestuurd, met leuke verrassingen, op = op dus wees er snel bij! 

Je kan het pakket hier aanvragen.

Drie studenten op een rij

Interessetest

Met deze test heeft jouw leerling in vijf minuten in beeld welk college bij hem of haar zou kunnen passen.
Interessetest

Studiekeuzeproces

Dat het maken van een studiekeuze voor veel leerlingen lastig is, hoeven we je niet te vertellen. We helpen de leerlingen daar graag mee verder.
Bekijk het handige stappenplan

Special aanbod inhoudelijke samenwerking met de vo-scholen

We werken graag samen met vo-scholen. Met activiteiten voor zowel leerlingen als docenten. Decanen, mentoren en vakdocenten zijn belangrijke toeleiders en partners. Samen werken we graag aan goede voorlichting en ondersteunen we de leerlingen tijdens het keuze- en oriëntatieproces. We willen daarom graag kennismaken en ons opleidingsaanbod en mooie onderwijslocaties laten zien. Daarnaast bieden onze colleges een speciaal aanbod voor inhoudelijke samenwerking (keuzevakken, praktijkgerichte programma’s en doorlopende leerlijnen). Elk college heeft een eigen specifiek aanbod. Hieronder vindt u per regio de mogelijkheden en de contactgegevens.

Aanbod Amersfoort

Bekijk hier het aanbod en de contactpersonen.
Bekijk het aanbod

Aanbod Nieuwegein

Bekijk hier het aanbod en de contactpersonen.
Bekijk het aanbod

Aanbod Utrecht

Bekijk hier het aanbod en de contactpersonen.
Bekijk het aanbod

Neem contact op

Heb je specifieke vragen over projecten, evenementen, samenwerking en/of voorlichtingen? Neem dan contact op met Ineke, Mireille of Karen. 

Noordwest-Utrecht en Utrecht Stad

Ineke de Korte
T: 06 51 42 14 12
E: @email

Zuidoost-Utrecht en Gooi & Vechtstreek

Mireille Aalfs
T: 06 34 94 18 79
E: @email

Regio en Stad Amersfoort

Karen Molhoek
T: 06 24 82 65 43
E: @email

Studenten in gesprek

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: