Info voor mentoren en decanen

Wij heten u van harte welkom bij ROC Midden Nederland! Deze pagina is gemaakt voor mentoren, decanen en andere loopbaanbegeleiders op het voortgezet onderwijs. Samen met u werken we graag aan goede voorlichting en ondersteunen we u en uw leerlingen tijdens het keuze- en oriëntatieproces.

U vindt hieronder een selectie van deze activiteiten. Zo leert u onze 13 mbo-colleges beter kennen. En u vindt een aantal tools en LOB-activiteiten. Dit alles met het doel om uw leerlingen beter te begeleiden naar een passende mbo-opleiding.  

MBO-oriëntatieworkshops

Leerlingen kunnen zich bij ons aanmelden voor een oriëntatieworkshop op locatie.
Alle informatie over onze workshops zoals de data en wijze van aanmelden is hier te vinden. 

Na aanmelding ontvangt de leerling een bevestiging via de mail. Een paar dagen voor de workshop sturen we nog een herinnering via de mail. Na deelname krijgt de leerling een bewijs van deelname uitgereikt. 

 

Oriëntatie bij ons op school

Studiekiezers kunnen kiezen uit meerdere (kleinschalige) activiteiten op locatie zoals workshops en rondleidingen. Alles staat op onze voorlichtingskalender.
Bekijk de kalender

Interessetest

Welk college past bij uw leerling en zijn of haar interesses? Met deze test heeft uw leerling in vijf minuten in beeld welk college bij hem of haar zou kunnen passen.
Interessetest

Colleges in beeld

Onze studenten nemen u graag mee om een kijkje te nemen op onze locaties in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein.
Hier vindt u de filmpjes

Studiekeuzeproces

Dat het maken van een studiekeuze voor veel leerlingen lastig is, hoeven we u niet te vertellen. We helpen uw leerlingen daar graag mee verder.
Bekijk het handige stappenplan

Presentaties van colleges

Meer weten over een college of opleiding? U vindt hier een overzicht van al onze ingesproken videopresentaties.
Bekijk hier onze presentaties

Aanbod Horeca & Toerisme College

Decanen, mentoren en vakdocenten zijn belangrijke toeleiders en partners. We willen daarom graag kennismaken en ons opleidingsaanbod en mooie onderwijslocatie laten zien!
Bekijk het aanbod

Studiekeuzegesprekken online

Sommige leerlingen hebben net een extra steuntje in de rug nodig om een studiekeuze te kunnen maken. Voor deze leerlingen bieden we 1-op-1 online studiekeuzehulp. Samen kijken we welke opleiding bij de leerling past. De ouders zijn hierbij ook van harte welkom.

De studiekeuzegesprekken doen we via MS Teams (online) in de periode januari t/m juli, elke maandagmiddag en dinsdagochtend. Deze flyer bevat alle info en kan makkelijk gedeeld worden met de leerlingen en hun ouders.
Aanmelden kan via www.rocmn.nl/boekjegesprek.nl. Zit er geen geschikt tijdstip bij? Mail dan naar Sehriban Aydin.

Studenten krijgen hulp van het voorlichtingscentrum

Nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen ROC Midden Nederland. Nieuwe opleidingen, open dagen, MBO-Oriëntatieworkshops, u leest het allemaal in onze digitale nieuwsbrief. 

Wilt u zich aan- of afmelden voor onze nieuwsbrief? Laat het ons even weten via @email

Contactpersonen

Heeft u specifieke vragen over projecten, evenementen, samenwerking en/of voorlichtingen?  Onze contactpersonen vmbo-mbo-hbo bespreken het graag met u.

Voorlichters in actie

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: