Info voor mentoren en decanen

Welkom bij ROC Midden Nederland

Deze pagina is voor mentoren, decanen en andere loopbaanbegeleiders in het voortgezet onderwijs. Samen met u werken we graag aan goede voorlichting en ondersteunen we u en uw leerlingen tijdens het keuze- en oriëntatieproces.

Open dagen schooljaar 22-23

Donderdag 15 juni 18.00 - 21.00 uur 

Alle informatie over de open dagen is te vinden in de kalender

We zijn ook aanwezig op de Studie- en Beroepskeuzebeurs in de Jaarbeurs op 25 en 26 november. 

MBO-oriëntatieworkshops

Leerlingen kunnen zich bij ons aanmelden voor een oriëntatieworkshop op locatie.
Alle informatie over onze workshops zoals de data en wijze van aanmelden is hier te vinden. 

Na aanmelding ontvangt de leerling een bevestiging via de mail. Een paar dagen voor de workshop sturen we nog een herinnering via de mail. Na deelname krijgt de leerling een certificaat van deelname uitgereikt. 

Donderdag
23 maart 2023
Locatie Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort

Instroom zonder diploma met toelatingsonderzoek

Leerlingen zonder vo-diploma komen in sommige gevallen toch in aanmerking voor toelating middels het toelatingsonderzoek.
Meer info

Oriëntatie bij ons op school

Studiekiezers kunnen kiezen uit meerdere (kleinschalige) activiteiten op locatie zoals workshops en rondleidingen.
Bekijk de kalender

Mbo routekaart voor havisten

Wij hebben een mbo routekaart voor havisten gemaakt. De kaart is een hulpmiddel in de gesprekken met havisten (en hun ouders) over een overstap naar het mbo. De mbo-routekaart voor havisten is gemaakt in afstemming met een aantal havo-decanen. De routekaart is als pdf te downloaden. 

Voorlichter is gesprek met student

Studiekeuzegesprekken online

Sommige leerlingen hebben net een extra steuntje in de rug nodig om een studiekeuze te kunnen maken. Voor deze leerlingen bieden we 1-op-1 online studiekeuzehulp. Samen kijken we welke opleiding bij de leerling past. De ouders zijn hierbij ook van harte welkom.

De studiekeuzegesprekken doen we via MS Teams (online) in de periode januari t/m juli, elke maandagmiddag en dinsdagochtend. Deze flyer bevat alle info en kan makkelijk gedeeld worden met de leerlingen en hun ouders.
Aanmelden kan via www.rocmn.nl/boekjegesprek.nl. Zit er geen geschikt tijdstip bij? Mail dan naar Sehriban Aydin.

Student in gesprek met voorlichter

Eerste-hulp-bij-studiekeuze-pakket

Alles even rustig aan de keukentafel lezen? Vraag dan ons 'Eerste-hulp-bij-studiekeuze-pakket' aan! Vul je gegevens in en het pakket wordt gratis naar je toe gestuurd, met leuke verrassingen, op = op dus wees er snel bij! 

Je vindt het aanvraagformulier hier.

Drie studenten op een rij

Interessetest

Welk college past bij uw leerling en zijn of haar interesses? Met deze test heeft uw leerling in vijf minuten in beeld welk college bij hem of haar zou kunnen passen.
Interessetest

Colleges in beeld

Onze studenten nemen u graag mee om een kijkje te nemen op onze locaties in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein.
Hier vindt u de filmpjes

Studiekeuzeproces

Dat het maken van een studiekeuze voor veel leerlingen lastig is, hoeven we u niet te vertellen. We helpen uw leerlingen daar graag mee verder.
Bekijk het handige stappenplan

Aanbod Horeca & Toerisme College

Decanen, mentoren en vakdocenten zijn belangrijke toeleiders en partners. We willen daarom graag kennismaken en ons opleidingsaanbod en mooie onderwijslocatie laten zien!
Bekijk het aanbod

Aanbod Tech Campus

Lees meer over de verschillende activiteiten die de Tech Campus aanbiedt in het kader van techniekoriëntatie en LOB voor zowel vo-leerlingen met in interesse in techniek als docenten, decanen, mentoren en schoolleiders.
Bekijk het aanbod

Nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen ROC Midden Nederland. Nieuwe opleidingen, open dagen, MBO-Oriëntatieworkshops, u leest het allemaal in onze digitale nieuwsbrief. 

Wilt u zich aan- of afmelden voor onze nieuwsbrief? Laat het ons even weten via @email

Contactpersonen

Heeft u specifieke vragen over projecten, evenementen, samenwerking en/of voorlichtingen?  Onze contactpersonen vmbo-mbo-hbo bespreken het graag met u.

Studenten in gesprek

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: