Vitaliteitslab: Utrecht nóg gezonder maken

Gezond en vitaal leven in Utrecht

Utrecht nog gezonder maken. Dat is ons doel. Want hoe gezonder we zijn, hoe beter het leven is. In economische en maatschappelijke zin, maar vooral ook voor ieders persoonlijke kwaliteit van leven.

Het Vitaliteitslab

Op 15 oktober 2020 heeft ROC Midden Nederland het Vitaliteitslab in stadion Galgenwaard in Utrecht geopend. Professionals, studenten en bewoners kunnen ervaren hoe de aanpak van Positieve Gezondheid hun eigen leven en dat van de mensen om hen heen kan beïnvloeden.
Neem contact met ons op

Onze aanpak: Positieve Gezondheid

We leiden onze studenten op met de visie van Positieve Gezondheid. Door anders naar gezondheid te kijken kunnen zij de regie nemen over hun eigen gezondheid. En zijn zij in staat anderen te coachen in een gezonde leefstijl.

Nieuw Keuzedeel: Positieve Gezondheid in de praktijk

Met dit keuzedeel leer je Positieve Gezondheid toe te passen in je stage of je toekomstig werk. Je weet hoe je gesprekken kunt voeren aan de hand van de zes dimensies van Positieve Gezondheid. En je leert mensen te ondersteunen bij hun wens om te veranderen binnen één of meerdere dimensies. Je bent hierdoor beter in staat om bewegen, gezondheid en vitaliteit van mensen te stimuleren. Meer weten? Stuur een mail naar vitaliteit@rocmn.nl

Wat is Positieve Gezondheid?

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Niet (alleen) naar fysieke klachten en problemen, maar naar het algeheel welbevinden van mensen. Naar hun veerkracht, hun energie. En naar de betekenis die mensen aan hun leven kunnen geven. Lees meer op de website van het Institute for Positive Health

IPH

Groot en samen

Als grootste onderwijsinstelling voor mbo-opleidingen in de regio, heeft ROC Midden Nederland de ambitie om een gelukkig en gezond leven voor iedereen bereikbaar te maken. Onze samenwerking met het Institute for Positive Health is uniek. Onze studenten en medewerkers pakken samen met belangrijke spelers in het werkveld deze handschoen op. Een concreet voorbeeld is de start van het keuzedeel Positieve Gezondheid. 

Samen

Wij geven het stokje door!

‘Bewegen is het nieuwe normaal’ schrijven zeven sporticonen op 23 mei jl. in een landelijke advertentie. Sport en bewegen stimuleert onze vitaliteit en gezondheid. Daarom zijn verschillende Utrechtse organisaties in beweging gekomen voor de stad. Samen stimuleren we de beweging vanuit ons nieuwe vitaliteitslab, dat op 15 oktober zijn deuren zal openen. Wij geven het stokje door en nodigen iedereen uit om in beweging te komen. Doe mee, bekijk het filmpje en geef het stokje door!

“Leefstijlziekten, die steeds meer voorkomen, zijn voor een groot deel te voorkomen of tenminste te verbeteren. Dat bespaart geld, maar levert vooral meer welbevinden en kwaliteit van leven op. Positieve Gezondheid richt zich juist op het bevorderen van gezondheid en welzijn. Prachtig dat ROC Midden Nederland dit centraal in het onderwijsaanbod plaatst.” Machteld Huber, oprichter Institute for Positive Health

Contact Vitaliteitslab - Sport College

Bezoekadres

Herculesplein 315
3584 AA Utrecht

Bekijk in google maps

Telefoon

(030) 754 75 16 of mail