Vitaliteitslab: Utrecht nóg gezonder maken

Hoe gezonder we zijn, hoe beter het leven is. Hoe nemen we regie over onze gezondheid? En hoe kunnen wij hierbij helpen? 
 
Om onze deelnemers en zorg- en welzijnprofessionals uit de praktijk te helpen bij deze vragen hebben we het Vitaliteitslab opgericht in stadion Galgenwaard in Utrecht. Net als in de Future Care Labs kunnen studenten, professionals, cliënten, medewerkers en bedrijven hier kennis maken met nieuwe technologieën en inzichten rondom de zorg en positieve gezondheid. 
 

Gezond en vitaal leven in Utrecht

Utrecht nog gezonder maken. Dat is ons doel. Want hoe gezonder we zijn, hoe beter het leven is. In economische en maatschappelijke zin, maar vooral ook voor ieders persoonlijke kwaliteit van leven.

Het Vitaliteitslab

In het Vitaliteitslab in stadion Galgenwaard in Utrecht ervaren professionals, studenten en bewoners hoe de aanpak van Positieve Gezondheid hun eigen leven en dat van de mensen om hen heen kan beïnvloeden.
Neem contact met ons op

Onze aanpak

We leiden onze studenten op met de visie van Positieve Gezondheid. Door anders naar gezondheid te kijken kunnen zij de regie nemen over hun eigen gezondheid. En zijn zij in staat anderen te coachen in een gezonde leefstijl.

Het mobiele Vitaliteitslab

Het Vitaliteitslab kent sinds de zomer 2021 ook een mobiele variant: het Mobiele Vitaliteitslab. Deze ultramoderne bakfiets bevat allerlei games, healthchecks en experiences. Het Mobiele Vitaliteitslab is ontwikkeld - samen met onze studenten - om Utrechtse wijken in te gaan en bewoners van Utrecht bewust te maken van het belang van positieve gezondheid.

Nieuw Keuzedeel: Positieve Gezondheid in de praktijk

Met dit keuzedeel leer je Positieve Gezondheid toe te passen in je stage of je toekomstig werk. Je weet hoe je gesprekken kunt voeren aan de hand van de zes dimensies van Positieve Gezondheid. En je leert mensen te ondersteunen bij hun wens om te veranderen binnen één of meerdere dimensies. Je bent hierdoor beter in staat om bewegen, gezondheid en vitaliteit van mensen te stimuleren. Meer weten? Stuur een mail naar vitaliteit@rocmn.nl

Over Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Niet (alleen) naar fysieke klachten en problemen, maar naar het algeheel welbevinden van mensen. Naar hun veerkracht, hun energie. En naar de betekenis die mensen aan hun leven kunnen geven. Lees meer ... 

IPH

Groot en samen

Als grootste onderwijsinstelling voor mbo-opleidingen in de regio, heeft ROC Midden Nederland de ambitie om een gelukkig en gezond leven voor iedereen bereikbaar te maken. Onze samenwerking met het Institute for Positive Health is uniek. Onze studenten en medewerkers pakken samen met belangrijke spelers in het werkveld deze handschoen op. Een concreet voorbeeld is de start van het keuzedeel Positieve Gezondheid. 

Samen
“Leefstijlziekten, die steeds meer voorkomen, zijn voor een groot deel te voorkomen of tenminste te verbeteren. Dat bespaart geld, maar levert vooral meer welbevinden en kwaliteit van leven op. Positieve Gezondheid richt zich juist op het bevorderen van gezondheid en welzijn. Prachtig dat ROC Midden Nederland dit centraal in het onderwijsaanbod plaatst.” Machteld Huber, oprichter Institute for Positive Health

Contact Vitaliteitslab - Sport College

Bezoekadres

Herculesplein 315
3584 AA Utrecht

Bekijk in google maps

Telefoon

(030) 754 75 16 of mail