Vitaliteit: Utrecht nóg gezonder maken

Hoe gezonder we zijn, hoe beter het leven is. Hoe nemen we regie over onze eigen gezondheid? En hoe kan ROC Midden Nederland hierbij helpen? 
 
Om onze studenten, medewerkers en professionals uit de praktijk te helpen bij deze vragen bieden we een divers aanbod aan voor een gezonder en vitaler leven voor iedereen.

Gezond en vitaal leven in Utrecht

Utrecht nog gezonder maken. Dat is ons doel. Hoe gezonder we zijn, hoe beter het leven is. In economische en maatschappelijke zin, maar vooral ook voor ieders persoonlijke kwaliteit van leven.

Onze aanpak

We leiden onze studenten op met de visie van Positieve Gezondheid. Door anders naar gezondheid te kijken kunnen zij de regie nemen over hun eigen gezondheid. En zijn zij in staat anderen te coachen in een gezonde leefstijl.
Neem contact met ons op

Samen

Als grootste mbo-onderwijsinstelling in de regio is onze samenwerking met het Institute for Positive Health (iPH) uniek. Samen zijn we het keuzedeel Positieve Gezondheid gestart.

Het Vitaliteitslab

In het Vitaliteitslab in stadion Galgenwaard in Utrecht ervaren professionals, studenten en bewoners hoe de aanpak van Positieve Gezondheid hun eigen leven en dat van de mensen om hen heen kan beïnvloeden. In onze Future Care Labs maken studenten, professionals, cliënten, medewerkers en bedrijven kennis met nieuwe technologieën en inzichten rondom Positieve Gezondheid en de zorg. 

Ook een bezoek plannen? Neem contact met ons op via vitaliteit@rocmn.nl

“Leefstijlziekten, die steeds meer voorkomen, zijn voor een groot deel te voorkomen of tenminste te verbeteren. Dat bespaart geld, maar levert vooral meer welbevinden en kwaliteit van leven op. Positieve Gezondheid richt zich juist op het bevorderen van gezondheid en welzijn. Prachtig dat ROC Midden Nederland dit centraal in het onderwijsaanbod plaatst.” Machteld Huber, oprichter Institute for Positive Health

Vitaal Burgerschap en Keuzedeel Positieve Gezondheid

Onze studenten gaan in de lessen Vitaal Burgerschap aan de slag met Positieve Gezondheid. Zij kijken naar hun eigen gezondheid vanuit dit gedachtegoed.

Met het keuzedeel 'Positieve Gezondheid in de praktijk' leren studenten Positieve Gezondheid toe te passen in hun stage of toekomstige werk. Ze weten hoe ze gesprekken kunnen voeren aan de hand van de zes dimensies van Positieve Gezondheid. En ze leren mensen te ondersteunen bij hun wens om te veranderen binnen één of meerdere dimensies. Hierdoor zijn studenten beter in staat om bewegen, gezondheid en vitaliteit van mensen te stimuleren.

Vitaliteit in de wijk

We zijn trots op onze regio en werken nauw samen met inwoners, bedrijven, gemeenten en de provincie om bij te dragen aan een gezonder en vitaler leven voor iedereen. Dat doen wij bijvoorbeeld met het Mobiele Vitaliteitslab. Deze ultramoderne bakfiets bevat allerlei games, healthchecks en experiences. Het Mobiele Vitaliteitslab is ontwikkeld - samen met onze studenten - om Utrechtse wijken in te gaan en bewoners van Utrecht bewust te maken van het belang van positieve gezondheid.

Bedrijfsopleidingen Positieve Gezondheid

We leiden onze deelnemers op met de visie van Positieve Gezondheid. Door anders naar gezondheid te kijken kunnen zij de regie nemen over hun eigen gezondheid, en zijn zij in staat om anderen (privé of in hun werk) te helpen om meer regie te nemen over hún gezondheid en leefstijl.  Jouw collega's ook inspireren met de beweging rondom Positieve Gezondheid? Bekijk ons aanbod.

Mijn Positieve Gezondheid

Samenwerken aan Positieve Gezondheid

Samen met vijf andere ROC’s zijn wij per 1 februari 2022 gestart met het project ‘Positieve Gezondheid in de praktijk’, gesubsideerd door ZonMw. ROC Midden Nederland, Graafschap College, Alfa College, Landstede, ROC van Twente en het Koning Willem I College gaan gezamenlijk het gedachtegoed van Positieve Gezondheid in de onderwijspraktijk implementeren. Tijdens dit project gaan wij samen aan de slag met een onderwijsprogramma voor mbo-studenten, train-the-teacher programma voor docenten, onderzoek gericht op ontwerp van de materialen, de implementatiestrategie en de resultaten en zetten we ons in voor de borging van het onderwijsmateriaal en training. 

Contact

Bezoekadres

Vitaliteitslab

Herculesplein 315
3584 AA Utrecht

Bekijk in google maps

mail