Sport tijdens je opleiding

ROC Midden Nederland heeft een uitgebreid sport- en beweegprogramma voor alle voltijds eerstejaars mbo-studenten. We bieden minimaal 40 sportieve uren aan binnen het rooster. In sommige gevallen worden ook sportieve activiteiten aangeboden aan hogere jaars.

Samen sporten versterkt de band tussen de studenten, het leidt tot betere leerprestaties en zet studenten aan tot een gezonde leefstijl. We zorgen ervoor dat het sportaanbod aansluit bij de opleiding en het beroep waarvoor wordt opgeleid. Waar mogelijk werken we samen met docenten die het vak Burgerschap verzorgen en met sportverenigingen en sportbedrijven.

Alle mbo-colleges hebben een sportdeskleider. De sportdeskleiders zijn professionals die verantwoordelijk zijn voor de organisatie en de uitvoering van het sportaanbod. De sportdesken zijn goedgekeurd als leerwerkbedrijven, waardoor hbo-studenten van sportacademies én mbo-studenten van ons eigen Sport College er stage (kunnen) lopen.

Welke sportieve activiteiten er op het rooster staan, hangt af van de betreffende opleiding en van de sportfaciliteiten in de omgeving. Teamspelen, fitness, weerbaarheid, ergonomie en dans horen zeker tot de mogelijkheden.

ROC Midden Nederland werkt mee aan de vitale werknemers van de toekomst!

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: