Kort samengevat
Bij de opleiding Allround Medewerker IT leer je IT-systemen aanleggen, installeren, beveiligen en beheren. Je leert ook apparaten plaatsen, installeren, instellen en repareren. Daarnaast los je storingen op en help je gebruikers.
Vakken & inhoud
Theorievakken
Basis Netwerken, IT beveiliging, systeembeheer.
Praktijkvakken
It-projecten, hard- software installatie.
Stage
Meedraaien op een IT servicedesk, storingen oplossen, gebruikerssupport.
Opleiding in beeld
Iets voor jou?
Dit ga je leren
Locaties
Uitgebreide informatie
Samen met andere studenten van de Expert IT systems and Devices opleiding, begin je in het eerste jaar. Na ongeveer 9 maanden wordt besloten hoe je verder gaat op basis van je resultaten. Je kunt doorgaan met deze opleiding of overstappen naar de opleiding Expert IT systems and Devices op niveau 4.
Na het eerste jaar kun je in Nieuwegein kiezen uit 2 richtingen:
- Web Developer: Je leert websites maken en onderhouden. Je werkt aan het ontwerp (wat de gebruiker ziet) en de achterkant (de techniek erachter). Je leert ook werken met databases en CRM-systemen.
- Datacenter Technician: Je leert data-infrastructuren in datacenters aanleggen en onderhouden. Je installeert en controleert netwerk- en serverapparatuur, en zorgt voor een goede werking van de systemen.
In Amersfoort leer je door te doen. Hier werk je aan echte projecten, ontdek je de nieuwste snufjes zoals drones en kan je kiezen voor keuzedelen die helemaal passen bij jouw interesses. Tijdens de opleiding word je voorbereid op jouw toekomst in de ICT.
Je loopt stage bij IT-bedrijven of op een IT-afdeling van een bedrijf of instelling. Tijdens je stage leer je hoe je computers en netwerken onderhoudt en problemen oplost. Je helpt bij het installeren van software, het opzetten van netwerken en het ondersteunen van gebruikers. Je werkt samen met ervaren collega's die je begeleiden en helpen.
Algemene vakken
- Nederlands
- Engels
- rekenen
- Loopbaan en wereldburgerschap en Werknemersvaardigheden
Praktijkvakken
- netwerken
- systeembeheer
- IT beveiliging
Keuzedelen
- droning
- fotografie
- voorbereiding hbo
- orientatie op ondernemerschap
Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek of bijeenkomst. Je krijgt informatie over de Opleiding Allround Medewerker IT en je kan al je vragen stellen. Je ontvangt de uitnodiging via e-mail.
Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor de opleiding Allround medewerker IT systems and devices is het lesgeld € 1419 voor het schooljaar 2024 - 2025 .
Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken, leermiddelen en een laptop.
Studie in Cijfers helpt leerlingen en hun ouders bij het maken van een goede studiekeuze. Studie in Cijfers geeft namelijk informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Het is ontwikkeld samen met JOB, LAKS, FNV Jong, CNV Jongeren, onderwijs en bedrijfsleven.
Bekijk Studie in Cijfers van de opleiding Allround medewerker IT systems and devices (bol).
- Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
- Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
- Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4
Aan het werk
Na je opleiding kun je werken als IT-support medewerker, helpdeskmedewerker of junior systeembeheerder.
Verder leren
Nog niet klaar met studeren? Je kunt verder leren op het mbo, denk aan:
Alle kwalificaties die door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden vastgesteld krijgen een crebonummer. Scholen gebruiken deze codes voor hun administratie.
Crebonaam: Allround medewerker IT systems and devices
Crebonummer: 25605
Studie in Cijfers helpt leerlingen en hun ouders bij het maken van een goede studiekeuze. Studie in Cijfers geeft namelijk informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Het is ontwikkeld samen met JOB, LAKS, FNV Jong, CNV Jongeren, onderwijs en bedrijfsleven.
Bekijk Studie in Cijfers van de opleiding Allround medewerker IT systems and devices (bol).
Meld je nu aan!
Je meldt je in minder dan 5 minuten aan via ons aanmeldformulier. Houd je DigiD bij de hand.
Vragen? studieinfo@rocmn.nl