Topsport en studie

ROC Midden Nederland is een erkende, topsportvriendelijke school. De goede samenwerking tussen topsporter, opleiding en externe partners staat garant voor een optimale combinatie van topsport en onderwijs. Zo'n 35 topsporters en topsporttalenten volgen een opleiding aan één van onze mbo-colleges.

Topsportvriendelijke school

Topsporters met een geldige topsportstatus komen in aanmerking voor faciliteiten om topsport en studie succesvol te combineren. Je hebt één van de volgende statussen nodig: A / High Potential (HP) / Selectiestatus / Internationaal Talent (IT) / Nationaal Talent (NT) / Belofte (B). De meeste voetballers van een Betaald Voetbal Organisatie (BVO) krijgen een talent status van NOC*NSF. 

Sylvana den Bleker
Topsporters volgen een opleiding aan het Sport College, een van onze andere colleges of aan het VAVO Lyceum.

Topsporter bij ROC Midden Nederland

Op het aanmeldingsformulier van je opleiding kun je invullen dat je topsporter bent. Voor vragen over het in aanmerking komen voor een topsportstatus kun je contact opnemen met de topsportcoördinator. De topsportstatus wordt toegekend door de Sportbond in samenwerking met NOC*NSF.

Maatwerk in studie
Maatwerk is het sleutelwoord om bij het samenstellen van een individueel leertraject om topsport en opleiding succesvol te combineren. Docenten, begeleiders en management houden rekening met topsporters die naast de school veel tijd besteden aan het beoefenen van topsport. Zo zijn er individuele aanpassingen van het lesrooster om te voorkomen dat door training en/of wedstrijden bepaalde uren/lessen worden gemist. Hierbij houden we ook rekening met de benodigde reistijd. Als je toch lessen mist, dan haal je deze in op een ander tijdstip en/of op een andere manier.

Topsportcoördinator

De topsportcoördinator zorgt voor een goede samenwerking tussen de topsporters en de opleidingen van ROC Midden Nederland. De begeleiding is gericht op een succesvolle combinatie van opleiding en topsport. 
Topsporters met een geldige topsportstatus sluiten met ROC Midden Nederland een topsportcontract.

Koen Stroo
Sportbureau
tel.: 06 14 84 53 52
e-mail: @email

Lees het interview met oud-topsporters Yannick en Anne.

Anne Jongerden en Yannick Cornelisz leerden elkaar in 2016 geleden kennen op het Sport College in Utrecht waar ze naast hun opleiding, Sport- en bewegingscoördinator, ook hun topsportstatus gemeen hadden. Hoe hebben zij de topsportondersteuning ervaren? Lees meer

Yannick en Anne

Om onze topsporters en topsporttalenten zo goed mogelijk te begeleiden, werken we nauw samen met een aantal partners zoals Vereniging Sport Utrecht, het Nationaal Topsport Centrum Waterpolo en FC Utrecht en Regionale Trainings Centra (RTC).

De goede begeleiding en samenwerking tussen topsporter, opleiding en externe partners staan garant voor een optimale combinatie van topsport en onderwijs. Een belangrijke succesfactor is dat sport, opleiding en wonen zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt liggen.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: