Campus Connect Center Amersfoort

Bij de Campus Amersfoort werken studenten, docenten en externe partners aan het onderwijs van morgen. Het Campus Connect Center biedt hierbij een ontmoetingsplek en broedplaats voor samenwerkingsverbanden op gebied van gezond stedelijk leven, duurzaamheid en digitalisering. Via de inspirerende experimenten en multidisciplinaire innovatieprojecten die uit de samenwerkingen voortvloeien, doen studenten niet alleen relevante vakkennis en vaardigheden op, maar dragen zij al tijdens hun opleiding een steentje bij aan de samenleving. Wilt u ook samen impact maken op de regio?

Drie samenwerkingsthema's

 1. Gezond Stedelijk Leven

  Samen willen we een gezond leven voor iedereen bereikbaar maken. We hechten daarom veel waarde aan studentenwelzijn, vitaliteit, positieve gezondheid en werken samen met de regio aan een gezonde samenleving. Bekijk de overzichtspagina Gezond Stedelijk Leven.

  Projecten:

   

  Contactpersoon:

  Esther Marskamp
  @email

 2. Duurzaamheid

  Een toekomstbestendige samenleving is een duurzame samenleving. Daarom is het belangrijk dat studenten al vroeg in hun carrière meedenken over de uitdagingen en mogelijkheden op gebied van duurzaamheid. Zowel binnen, als buiten hun vakgebied.

  Projecten:

   

  Contactpersoon:

  Assunta Verschuren
  @email

 3. Digitalisering

  De samenleving raakt steeds meer vervlochten met slimme, digitale applicaties. Niet alleen in ons dagelijks leven, maar ook bij essentiële beroepssectoren zoals de zorg. Bij ROC Midden Nederland willen we niet alleen up-to-date blijven, maar blijven innoveren.

  Projecten:

   

  Contactpersoon:

  Assunta Verschuren
  @email

Samenwerken?

Wilt u samenwerkingsmogelijkheden doornemen? Of het Campus Connect Center afhuren als locatie op Disketteweg 2-4 in Amersfoort? Neem dan contact op met een van onze enthousiaste collega's van het Campus Connect team:

 • Locatiehuur + digitalisering:
  Assunta Verschuren @email
 • Duurzaamheid:
  Assunta Verschuren @email  
 • Gezond stedelijk leven:
  Esther Marskamp @email
Assunta Verschuren

Stages en leerwerkplekken

Onze studenten doen graag praktijkervaring op bij organisaties in de regio Amersfoort. Ze draaien mee met de dagelijkse werkzaamheden en ze kijken met een frisse blik.

Zoekt u een student? Dan helpen onze coördinatoren u graag op weg. Klik hier om een stage of leerwerkplek aan te melden.

Stages en leerwerkplekken Amersfoort
Stages en leerwerkplekken - onze coördinatoren helpen je graag op weg.

Nieuws & Projecten

Feestelijke opening Kamer voor de Stad op 12 april

Op woensdag 12 april openden wethouder Tyas Bijlholt en student Ties Prins de Kamer voor de Stad: het duurzame broertje van het nieuwe stadhuis van Amersfoort. Een groep studenten van ROC Midden Nederland ontwierp en bouwde dit circulaire paviljoen, zodat nieuwsgierige Amersfoorters er straks meer informatie kunnen vinden over het nieuw te bouwen Huis voor de Stad. Een mooi en leerzaam resultaat van de samenwerking tussen het ROC, Kraaijvanger Architects en de gemeente Amersfoort.

Lees meer in het artikel

Feestelijke opening Kamer voor de Stad op 12 april

Week van het Ondernemen

Het Campus Connect Center organiseert in Amersfoort de Week van het Ondernemen in samenwerking met Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt. Vol trots geven ondernemers en wethouders gastlessen bij onderwijsinstellingen in de hele stad, zo ook op de Campus Amersfoort. 

Lees hier de activiteiten van de eerste Week van het Ondernemen

Week van het Ondernemen bij Campus Amersfoort ROC Midden Nederland

Creatieve duurzaamheidschallenge voor Media-studenten

Op 7 en 8 september bogen 150 media-studenten van het Media, ICT & Design College zich over een duurzaamheidschallenge gericht op afvalscheiding. Hoe scheid je je afval goed? En hoe kunnen studenten gemotiveerd worden de nieuwe gescheiden afvalbakken op school te gebruiken? Als antwoord op deze vragen bedachten de studenten in teamsverband een creatieve campagne. De twee winnende teams kregen een uitje cadeau en hun campagnevideo's worden binnenkort gepubliceerd.

Lees hier het volledige artikel over de challenge afvalscheiding.

Creatieve duurzaamheidschallenge afvalscheiding Media

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: