Campus Connect Center Amersfoort

Op de Campus Amersfoort werken studenten, docenten en externe partners vanuit verschillende disciplines samen aan het onderwijs van morgen. In het Campus Connect Center bundelen we onze krachten. We werken aan inspirerende experimenten en uitdagende innovatieprojecten. En focussen daarbij op thema's als gezond stedelijk leven, duurzaamheid en digitalisering. Samen maken we Midden Nederland. 

Samen inspelen op nieuwe technologieën

In onze labs kunnen studenten en professionals uit het werkveld kennis maken met nieuwe technologieën in een levensechte omgeving. Om zo te ervaren wat dit betekent voor hun vak. We delen kennis en uitdagingen en er is ruimte om samen te experimenteren.

Frisse blikken!

Samen werken we aan vraagstukken uit het werkveld en de regio. En leiden we toekomstbestendige vakprofessionals op. 

Onze studenten - vanuit verschillende disciplines - werpen graag hun frisse blik op vraagstukken uit de praktijk. We dagen hen daarin uit via bijvoorbeeld innovatieweken, challenges en creatieve sessies, samen met onze partners.

 

Utrecht Challenge Alliantie

Campus Connect Team

Het Campus Connect team bestaat uit enthousiaste medewerkers die werken aan het versterken van de relatie met externe partners in de regio Amersfoort. We gaan graag in gesprek over samenwerkingsmogelijkheden. 

Samenwerken?

  • Neem contact op met Assunta Verschuren via @email

 

Assunta Verschuren

Stages en leerwerkplekken

Onze studenten doen graag praktijkervaring op bij organisaties in de regio Amersfoort. Ze draaien mee met de dagelijkse werkzaamheden en ze kijken met een frisse blik.

Zoekt u een student? Dan helpen onze coördinatoren u graag op weg. Klik hier om een stage of leerwerkplek aan te melden.

Stages en leerwerkplekken Amersfoort
Stages en leerwerkplekken - onze coördinatoren helpen je graag op weg.

Nieuws & Projecten

Voorbeeldprojecten

Er gebeuren mooie dingen op de Campus Amersfoort! We zijn volop in beweging. Zo werken we mee aan uitdagende projecten voor onze studenten:  

Campus Connect Center

Tweede plaats bij Techathon 2022

Op 10 november was Techathon 2022, de landelijke techniekwedstrijd waarbij zeven techteams zich bogen over een herontwikkelingsplan voor de wijk Hoefkwartier in Amersfoort, waar onze Campus Amersfoort gevestigd is. Deelnemende studenten van Tech College Max Ietswaard en Maarten van Mourik behaalde met hun team de tweede plaats. Lees meer over Techathon 2022

Team Movares/Hogeschool Utrecht/ROC Midden Nederland tweede plaats bij Techathon 2022

Creatieve duurzaamheidschallenge voor Media-studenten

Op 7 en 8 september bogen 150 media-studenten van het Media, ICT & Design College zich over een duurzaamheidschallenge gericht op afvalscheiding. Hoe scheid je je afval goed? En hoe kunnen studenten gemotiveerd worden de nieuwe gescheiden afvalbakken op school te gebruiken? Als antwoord op deze vragen bedachten de studenten in teamsverband een creatieve campagne. De twee winnende teams kregen een uitje cadeau en hun campagnevideo's worden binnenkort gepubliceerd.

Lees hier het volledige artikel over de challenge afvalscheiding.

Creatieve duurzaamheidschallenge afvalscheiding Media

Duurzaam ontwerpen bij Campus Challenge Kamer van de Stad

Op 30 juni 2022 lunchte het winnende team van de Innovatieweek Duurzaamheid van 19-21 april met burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Willen-Jan Stegeman van de gemeente Amersfoort. Tijdens de Innovatieweek maakten zij op basis van challenge based learning een duurzaam ontwerp voor de Kamer van de Stad: het duurzame kleine broertje van het nieuwe stadhuis. Een challenge waaraan 90 studenten van het Amersfoortse Bouw & Interieur College en Tech College hebben deelgenomen als aftrap van een mooie samenwerking tussen Kraaijvanger Architects, ROC Midden Nederland en de gemeente Amersfoort.

Lees hier meer over het project Kamer van de Stad.

Coalitieakkoord gepresenteerd bij Campus Connect Center

Op vrijdag 1 juli werd het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente Amersfoort gepresenteerd in het Campus Connect Center. De stem van jongeren en positie van het beroepsonderwijs in de gemeente neemt namelijk een belangrijke rol in dit akkoord. Een van de nieuw benoemde wethouders, Tyas Bijlholt, heeft dan ook mbo als apart taakgebied gekregen. Hierdoor is er ruimte om zaken als het grote tekort aan praktisch geschoold personeel goed aan te pakken.

Lees hier het volledige artikel over het nieuwe coalitieakkoord.

Eric Holtman spreekt tijdens presentatie Amersfoorts coalitieakkoord

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: