Als een student ergens mee zit

Bij ROC Midden Nederland staat de student centraal. We willen studenten begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling tot zelfbewuste, nieuwsgierige en ondernemende professionals. 

Zorg of vraag? Bekijk de video

Soms kun je vragen of zorgen hebben waar je zelf niet uit komt. Dat kan van alles zijn. Slecht concentreren, veel piekeren of vind je studeren op het mbo wel erg lastig. Het kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om voor jezelf op te komen of raak je gestrest bij toetsen. Blijf er dan niet mee rondlopen en praat erover met je studentcoach. 

Bespreek het met je studentcoach 

Bij ROC Midden Nederland heeft iedere student een studentcoach (een mentor). Bij je studentcoach kun je terecht met al je vragen. Dus óók als het even niet zo goed gaat. Je studentcoach luistert, geeft tips en kan helpen met extra begeleiding. 

Studentcoach

Ga naar Check it 

Check it is een website met informatie en tips over allerlei onderwerpen. Over bijvoorbeeld schulden, somberheid of stress, slaap- of leerproblemen. Je kunt hier zelf op kijken. Je kunt er ook snel en eenvoudig WhatsAppen over je vraag of zorg. 

Check It

De Contactpersoon Ongewenst Gedrag (COG)

Het kan zijn dat je je onprettig voelt op school. Omdat iemand je lastig valt, pest of discrimineert. Dan kun je contact opnemen met de Contactpersoon Ongewenst Gedrag, COG. De COG is neutraal en praat hierover niet met anderen. De COG geeft tips en kan helpen met een klacht. Wil je weten wie de COG is op jouw locatie? Ga dan langs bij de receptie. Of kijk op het studentenportaal Mijn ROCMN. 

Contactpersoon ongewenst gedrag

Financieel spreekuur (FiS)

Je kunt met al je financiële vragen naar de medewerkers van het Financieel Spreekuur. Het FiS ondersteunt bij vragen over geld, denk aan DUO, belasting, verzekering, schoolkosten, werk enz.

Hoe bereik je FiS? Stuur een e-mail of bel met:

Heb je een beperking? Geeft dit bij aanmelding aan.  

Voor een goede start is het belangrijk dat je bij je aanmelding al aangeeft dat je een chronische ziekte, handicap of andere beperking als ADHD of ADD hebt. Vermeld dit in je digitaal doorstroomdossier (DDD). Zo zorgen wij ervoor dat je een goede start kunt gaan met je opleiding. Zie hiervoor ook de pagina over passend onderwijzen. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: