Als een student ergens mee zit

Bij ROC Midden Nederland staat de student centraal. We willen studenten begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling tot zelfbewuste, nieuwsgierige en ondernemende professionals. Studenten die het nodig hebben, kunnen extra begeleiding of ondersteuning krijgen.  

Tijdens je studie kun je vragen of zorgen hebben waar je zelf niet uit komt. Dat kan van alles zijn. Misschien kun je je slecht concentreren, pieker je veel of vind je studeren op het mbo toch wel erg lastig. Het kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om voor jezelf op te komen of raak je erg gestrest bij toetsen. Blijf er dan niet mee rondlopen. 

Bespreek het met je studentcoach 

Bij ROC Midden Nederland heeft iedere student een studentcoach. Wat een studentcoach doet is een beetje vergelijkbaar met de rol van een mentor op de middelbare school. Bij je studentcoach kun je terecht met al je vragen. Dus ook als het even niet zo goed met je gaat. Je studentcoach luistert naar je, geeft tips en kan je helpen om extra begeleiding te krijgen. We hebben een supportteam en veel mogelijkheden om studenten te ondersteunen. We kijken wat je nodig hebt en hoe we jou het beste kunnen helpen. 

Studentcoach

Ga naar Check it 

Je kunt zelf ook kijken op Check it. Check it is een website van ROC Midden Nederland met informatie en tips over allerlei onderwerpen. Misschien heb je schulden, ben je somber of gestrest, heb je moeite met plannen of heb je slaapproblemen. Ga dan eens kijken op checkitroc.nl. Ook kun je op Check it snel en eenvoudig Whatsappen over je vraag of zorg. 

Check It

De contactpersoon ongewenst gedrag (COG)

Het kan zijn dat je je onprettig voelt op school. Bijvoorbeeld omdat iemand je lastig valt, pest of discrimineert. In zulk soort gevallen kun je contact opnemen met de Contactpersoon Ongewenst Gedrag, de COG. De COG is neutraal en zal jouw probleem of zorg niet delen met anderen. De COG geeft je tips en kan je helpen met een klacht. Wil je weten wie de COG is op jouw locatie? Ga dan langs bij de receptie. Of kijk op het studentenportaal Mijn ROCMN. 

Contactpersoon ongewenst gedrag

Heb je een beperking? Geeft dit bij aanmelding aan.  

Voor een goede start is het belangrijk dat je bij je aanmelding al aangeeft dat je een chronische ziekte, handicap of andere beperking hebt. Geef aan welke ondersteuning je op je vorige school kreeg en welke ondersteuning je verwacht nodig te hebben in het mbo.  

Vermeld dit in je digitaal doorstroomdossier (DDD) en stuur dat mee met je aanmelding. We kunnen dan in een kennismakingsgesprek bespreken welke begeleiding wij je kunnen bieden. Alles om ervoor te zorgen dat jij goed van start kunt gaan met je opleiding! Zie hiervoor ook de pagina over passend onderwijzen. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: