Kort samengevat
Als leermeester ga je stagiaires en medewerkers opleiden en begeleiden op de werkvloer. Wil je aan de slag als leermeester of praktijkopleider in een horecabedrijf, instellingskeuken of cateringbedrijf? Dan heb je daarvoor een branche-diploma nodig van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).
Praktische info
| Omvang | 3 lesdagen |
|---|---|
| Locatie | Nieuwegein |
| Leervorm | cursus |
| Duur | 1 - 4 weken |
| Kosten | € 920 |
| Startdatum | Nog niet bekend, neem contact met ons op |
Jouw profiel
Studiebelasting
Lesuren
Coachen en begeleiden, beoordelen, instructiemethode en communicatie.
Zelfstudie
Locaties
Dit ga je leren
Uitgebreide informatie
Dit ga je leren:
- Het werven en selecteren van nieuwe lerende medewerkers
- Het samenstellen van een leerlingenprofiel
- Het voeren van sollicitatiegesprekken, functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken
- Het introduceren en inwerken van de medewerkers
- Het bespreken en bepalen van het begeleidingstraject
- Het maken van een opleidingsplan
- Structuren van vakkennis en leerdoelen vertalen naar een heldere instructie
- Het motiveren, begeleiden, coachen en beoordelen van de medewerkers
- Het geven van feedback
- Het samenstellen van een bedrijfsprofiel
- Het zichzelf blijven ontwikkelen
Het programma bestaat uit 3 lesdagen. De laatste halve dag volg je een examentraining en is aansluitend het examen.
Na deze cursus kan je als leermeester of praktijkopleider werknemers en stagiaires opleiden op de werkvloer. Zo help je mee aan goede vakkrachten voor de horeca.
Startdatum
De startdatum is nog niet bekend. Heb je interesse in deze cursus? Neem contact op met Mira Dekker.
Lesdagen
De lestijden zijn van 9.30 tot 16.00 uur. De lesdagen en locatie bepalen we in overleg.
Er zijn geen vooropleidingseisen. Wel moet je tijdens het examen minimaal 20 jaar zijn.
Je sluit het opleidingstraject af met een examen dat door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) wordt afgenomen. Slaag je voor het examen, dan krijg je het branche-diploma.
€ 920 inclusief lesmateriaal en SVH examenkosten.
Heb je vragen?
Wil je weten wanneer de Cursus Leermeester / Praktijkopleider Horeca start of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.
Mira Dekker
Operationeel Projectleider
Ook interessant?
Deze scholing voor jouw organisatie?
Désirée kijkt graag samen naar de mogelijkheden.
Désirée Verhagen