UP

Wil je naast je studie meer uit jezelf halen? Dat kan met UP (internationale stage, verdieping vakgebied en competitie) We bieden ambitieuze studenten de mogelijkheid om hun talenten en competenties te ontwikkelen naast de opleiding. Van een internationale stage, speciale onderwijsprogramma's tot het meedoen aan wedstrijden zoals Skills Heroes. Zo dagen we je uit om het maximale uit jezelf te halen.

UP - Verdieping vakmanschap

Studenten met ons mbo-diploma komen goed terecht op de arbeidsmarkt. Alle benodigde competenties zijn opgedaan. Maar er zijn bedrijven die net een beetje extra waarderen. Bijvoorbeeld: de student heeft in aanvulling op het diploma een cursus JAVA-programmeren voor iOS gevolgd. Of: de student heeft naast het diploma een officiële PrinceII cursus gevolgd. Het zijn deze elementen, die niet standaard in het onderwijs zitten maar die wel van aanvullende waarde kunnen zijn voor de student. Wat bieden we zoal aan als excellentie-programma:

 • Internationaal Erkende Certificering MOS

Binnen dit excellentieprogramma verdiep je jouw Microsoft Office kennis en haal je het 'Word-2013 Expert' en/of je 'Excel-2013 Expert' certificaat. Pak jij die kans?!

 • Cambridge Engels

Binnen dit excellentieprogramma haal je een certificaat Engels waarmee je zelfs les mag geven. Kun jij het aan?!

 • Merit & Distinction

Het excellentieprogramma Merit and Distinctions biedt studenten van alle leerjaren van IBS de kans om hun Engelse mbo diploma (BTEC) op een hoger niveau af te sluiten. Ga jij de uitdaging aan?!

 • Kritisch denken/Filosofie

Filosoferen vraagt moed en een open houding. Dat maakt het makkelijk om te durven twijfelen. Durf te denken!

 • Financieel Expert MKB 

Het excellentieprogramma FEMKB is het begin van je succesvolle carrière in het bedrijfsleven, een carrière die soms verder reikt dan het administratieve vlak. Dit diploma biedt er alle mogelijkheden voor! Pak jij die kans?!

 • Robotica

Leren werken met industriële robots om productieprocessen te automatiseren In een virtuele 3D omgeving.

 • Topsport

We zijn een erkende, topsportvriendelijke school. Wij willen dat onze 35 topsporters en sporttalenten goed in hun sport presteren én de school met een diploma verlaten! Meer weten?

 • BIM

Het gebruik van BIM-software vraagt om nieuwe kennis, vaardigheden en houding. BIM heeft grote invloed op de manier waarop binnen een bedrijf en tussen ketenpartners wordt samengewerkt.

 • 3D Commercial

Ontwikkelen van een media)product aan de hand van de pre-fase, de productiefase en de postfase. Werk samen in workshops, masterclasses en ga samen op bedrijfsbezoeken.

 • IDRT

Het Innovatief Duurzaam Raceteam is een uniek raceproject. We racen met een geprepareerde raceauto mee in de DNRT E-30 cup. De studenten onderhouden de auto voor, tijdens en na de wedstrijden.

 • NK Waterstofracen

Vanuit de Tech Campus is een nieuw excellentietraject opgezet. Samen met studenten van de verschillende technische opleidingen werk je aan een waterstofauto. Hiermee gaan jullie in april meedoen met het NK op het TT circuit in Assen! Door mee te doen verbeter je jouw skills binnen jouw vakgebied. Ook leer je alles over duurzaamheid en innovatieve ontwikkelingen. Daarnaast ontvang je aan het eind een certificaat; een mooie toevoeging op jouw diploma! Kijk voor meer informatie op rocmn.nl/waterstofauto 

 • Artiest

3e-jaars studenten van de Nederlandse Pop Academie (NPAC) en De Dansopleiding mogen een projectplan te presenteren. Een vakkundige jury beoordeelt de plannen. De positief beoordeelde projecten worden onder begeleiding uitgewerkt tot en met uitvoering.

UP - Internationaal

Er zijn veel studenten met een nieuwsgierige, ondernemende en ambitieuze aard die de beroepspraktijk internationaal willen leren kennen. Voor sommige branches ligt dat voor de hand, maar voor andere is het minder standaard. Ook deze studenten bieden we de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen. Daarbij staat de persoonlijke ontwikkeling van de student centraal. Wat bieden we aan als excellentie-programma;

 • Wereldse topstages

Je loopt een stage van minimaal vier weken buiten Europa bij een toonaangevende organisatie in jouw vakgebied of in een uitzonderlijke situatie. Natuurlijk kies je een stage die goed past bij jouw toekomstvisie en plannen.  

 • World Certificate

Werken aan je internationale vaardigheden om duurzaam toerisme van de grond te krijgen.  

 • Sociaal Werk in Europa

Ga vanuit het werkveld van Sociaal Werk in andere landen kritisch kijken naar minder ontwikkelde landen. Bijvoorbeeld Scandinavië versus Oost-Europa.

 • Etoile Internationaal

Voor getalenteerde studenten van Creative College die zich willen ontwikkelen, (internationale) netwerken willen opbouwen, en zich willen verdiepen in de Italiaanse branche waarin zij werkzaam zijn en de desbetreffende cultuur in het land. 

 • Go for Africa

Maak een reis van drie weken (trans-Sahara) en zeven weken stage in Gambia, Mauritanië of Senegal. Koop een tweedehandsje en stap in een onvergetelijk en leerzaam avontuur.

UP - Competitie

 • Vakwedstrijden voor mbo-studenten

Met de vakwedstrijden willen we onze talenten een podium geven om hun kennis en vaardigheden in competitie te testen met andere studenten uit het mbo. Via schoolvakwedstrijden en kwalificatiewedstrijden kunnen onze studenten zich internationaal meten met studenten uit Europa (Europees kampioenschap) en mogelijk zelfs met studenten uit de hele wereld (Wereldkampioenschap). Vakwedstrijden worden in bijna al onze college gehouden.

Studenten Media, ICT & Design College

UP - Ondernemerschap

Studenten van ROC Midden Nederland ontwikkelen een ondernemende houding. Dat gebeurt in loopbaanlessen, projecten en op vele andere momenten binnen het reguliere onderwijs. Wil je als student meer? Dan zijn er programma’s die je helpen om je ondernemende vaardigheden verder te ontwikkelen of zelfs je eigen bedrijf te starten. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor keuzedelen ondernemerschap of workshops, projecten en challenges die met enige regelmaat worden georganiseerd. Onze programma's ondernemerschap:

 • Ondernemend Meubelmaker 

Binnen dit excellentieprogramma breng je eigen meubelontwerpideeën aan de man (of vrouw). 

 • Events: storytelling to the max! 

Dit excellentieprogramma van Creative staat in het teken van netwerken in de events- en entertainmentwereld en ontdek je de internationale ins and outs van deze branche. 

 • Buitenkansen maatschappelijke Zorg

Binnen dit excellentieprogramma van Zorg kun je jouw ondernemersvaardigheden uitwerken tot een heus plan om daarna jouw idee ook echt te gaan uitvoeren. 
 

Student Meubelmaker

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: