Tech Campus Nieuwegein

Ben jij geïnteresseerd in techniek? Op de Tech Campus vind je alle technische opleidingen bij elkaar in Nieuwegein. Lekker centraal in het midden van Nederland.

Ontdek en ontmoet
Omdat we alle technische opleidingen onder één dak hebben, krijg je veel mee van andere richtingen en ontmoet je studenten vanuit de hele campus. Ontdek je dat een andere richting beter bij je past? Dan kun je binnen de Tech Campus makkelijk overstappen.

Maak impact!
Op de Tech Campus leer je een vak én houd je je bezig met de uitdagingen van de toekomst. Zoals: hoe maken we ons vervoer duurzamer? Hoe kunnen we software beter beveiligen? Of: hoe zetten we elektrotechniek in voor betere zorg of toekomstbestendige huizen? Reken maar dat werkgevers straks staan te springen om met jou aan de slag te gaan! We hebben goed contact met bedrijven in de regio, dus vette stages en werkplekken gegarandeerd. En niet te vergeten: de Tech Campus is ook gewoon een leuke plek, waar je je vast snel thuis voelt.

Stage lopen of werken
In het mbo ben je als student verplicht stage te lopen of te werken in het bedrijfsleven: de beroepspraktijkvorming (bpv). Daarvoor moet je zelf op zoek naar een baan (bbl) of stage (bol) bij een erkend leerbedrijf. Het BPV-bureau op de Tech Campus onderhoudt het contact met actieve leerbedrijven én is actief in het vinden van nieuwe leerbedrijven. 

Je vindt het BPV-bureau op de Harmonielaan 2 in Nieuwegein, kamer A1.08. Het BPV-bureau is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag op 030 –754 40 50 en op vrijdag op 030 –754 71 70. Per mail is het BPV-bureau bereikbaar. 

Tech Campus

Welkom op de Tech Campus in Nieuwegein!

Mini-magazine Welkom op de Tech Campus

In ons mini-magazine vind je alles over de Tech Campus van ROCMN en de vier techniek colleges. Welke opleidingen we allemaal aanbieden. Wat studenten van hun opleiding vinden. Waar we mee bezig zijn: belangrijke thema's rond duurzaamheid, smart industry, duurzame mobiliteit, energietransitie, ICT 4.0 en vakmanschap. En natuurlijk: Waarom je voor ons moet kiezen!

 

Make Center: Dé inspirerende plek voor een toekomst in de maakindustrie

Make Center is een plek op de Tech Campus waar mbo-studenten en vakmensen in de metaalbranche samenwerken en van elkaar leren. De praktijkhal is opgezet in samenwerking met ROC Midden Nederland en OBM Midden Nederland en is voorzien van de nieuwste technologie. Het doel is om de vakopleiding van studenten nog beter aan te laten sluiten op de praktijk, met een focus op de metaalbranche. Bij het volgen van een opleiding kan werken en leren worden gecombineerd. Studenten krijgen persoonlijke begeleiding en lopen stage bij een passend bedrijf. 

Make Center ROC Midden Nederland

Koning opent Tech Campus Nieuwegein

Op donderdag 24 januari 2019 opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de Tech Campus van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. 
Koning Willem-Alexander kreeg een rondleiding door het geheel vernieuwde gebouw. In het Experience Lab, het nieuwe lokaal voor energietransitie en innovatieve technologie, ging hij in gesprek met studenten over hun projecten rondom mobiliteit, innovatieve technieken en duurzaamheid. Ook sprak hij met leerlingen van het voortgezet onderwijs, die onder leiding van docenten van de Tech Campus deelnamen aan de leerlijn Robotica.

Koning in gesprek met studenten

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: