Event Manager

 • Niveau 4
 • BOL

Wat doe je in dit beroep?

Lijkt het jou geweldig om evenementen van klein tot groot te organiseren? Als weddingplanner een bruiloft organiseren, een dj begeleiden op Mysteryland of de catering regelen bij een IT-congres in de Jaarbeurs?

Bij de mbo-opleiding Event Manager leer je ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt en dat de gasten zich welkom voelen. De opleiding Event Manager is echt iets voor jou want:

Open avond 12 oktober

Open avond 12 oktober

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Hoe ziet de opleiding eruit?

 • het lijkt je leuk om veel met mensen samen te werken;
 • je bent actief en wil de handen uit de mouwen steken;
 • je wil creatieve ideeën en oplossingen bedenken.

Dit leer je tijdens de opleiding Event Manager

Van plannen en budgetten beheren tot inkoop, personeel, aankleding en veiligheid: jij gaat alles leren om een goed evenement te organiseren. Je leert dat details het verschil kunnen maken en hoe je controle houdt over het eindresultaat. Dit doe je met een goed draaiboek, veel afstemming en flexibel inspringen als er iets verandert. De evenementenwereld is een dynamische omgeving, waar er veel van jouw creativiteit gevraagd wordt.

Om je zo veel mogelijk ervaring op te laten doen, werk je vaak aan levensechte projecten. Bijvoorbeeld via het evenementenbureau van ROC Midden Nederland, Eventory. Natuurlijk loop je ook stage en ga je tijdens de opleiding vaak op bedrijfsbezoek of excursie. Tijdens je stage kan het voorkomen dat je ook in de avonden, vakanties en weekenden werkt.

Eén opleiding, twee locaties

De opleiding Event Manager kun je volgen op 2 locaties: Nieuwegein en Utrecht. Op beide locaties word je opgeleid tot event manager, maar er zijn kleine verschillen:

 1. Utrecht

  Samenwerken met techniek en entertainment

  Kies je voor het Creative College in Utrecht, dan leer je - naast de basiskennis - hoe je festivals en grote publieksevenementen (zoals Filmfestival, Dutch Comic Con, Strand, Mysteryland) van a tot z organiseert.

  Meer informatie Meld je aan
 2. Nieuwegein

  Samenwerken met horeca en facilitair

  Kies je voor het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein, dan leer je - naast de basiskennis - alles over het organiseren en cateren van evenementen op feestlocaties, bij bedrijven en congres- en horecagelegenheden.

  Meer informatie Meld je aan

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: