Projecten van de toekomst op het Techniek Innovatie Event 2024

Techniek Innovatie Event 2024

Een loopband om fit te blijven tijdens je werk, duurzame starterswoningen, een zelfgemaakt bureau van circulair materiaal en een gebruiksvriendelijke webapplicatie voor een zorginstelling. Een greep uit de meer dan honderd studentenprojecten die donderdag 25 januari te zien waren op het Techniek Innovatie Event op de Tech Campus Nieuwegein, onderdeel van ROC Midden Nederland. 

Innovatie stond centraal op de drukbezochte middag op de Tech Campus. Studenten van het Automotive College, Tech College, ICT College en Bouw & Interieur College werden afgelopen maanden uitgedaagd een vernieuwend concept in hun vakgebied te bedenken en uit te werken. Vol trots presenteerden ze hun werk aan ouders, docenten, mede-studenten en andere geïnteresseerden. 

Burgemeester in de jury
Aan het event is een wedstrijdelement toegevoegd. De jury, bestaande uit burgemeester van Nieuwegein Marijke van Beukering, bedrijven uit de regio en oud-studenten van de Tech Campus, beoordeelde de projecten in vier categorieën: het meest innovatieve project, het meest creatieve project, het meest professionele project en de mooiste eindopdracht. Het evenement werd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

Hoog niveau
De jury was onder de indruk van het niveau van de studenten. Jurylid Hans Wildeboer: “Ik jureer voor het 4e jaar en ik heb het niveau nog niet zo hoog gezien als vandaag. Zowel in professionele uitstraling en presentatie als op inhoud”. Jurylid Maarten de Vries prees de veelzijdigheid van de projecten. “Er was zoveel te zien, op alle gebieden binnen de techniek. De studenten hebben alle registers open getrokken om ons als jury te overtuigen”. 

Tech Campus breed event
Het was de 17e keer dat het Techniek Innovatie Event (voorheen Techniekmarkt) werd georganiseerd. Wat ooit klein begon met studenten van twee opleidingen, is uitgegroeid tot een Tech Campus breed event waaraan studenten van alle vier de colleges deelnemen. ROC Midden Nederland is trots op de manier hoe de studenten zich presenteren en is ontzettend blij dat op deze manier kan worden samengewerkt met bedrijven uit de regio. Door de overlap tussen de colleges bij de Tech Campus worden disciplines met elkaar verweven en wordt veel ruimte gecreëerd voor ontwikkeling en innovatie.

26 januari 2024
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: