Nieuw zorgonderkomen NOA officieel geopend

Opening NOA in Utrecht Overvecht

Bij Tamarinde in Utrecht Overvecht is dinsdag officieel het nieuwe gebouw NOA geopend door wethouder Rachel Streefland. ROC Midden Nederland is nauw betrokken bij deze plek, waar zorg, ondersteuning en aandacht samenkomen. Studenten van het Welzijn College bieden er hulp en dienstverlening en bezoeken mensen in de wijk.

Naast ROC Midden Nederland zijn het Leger des Heils, Voedselbank Utrecht Overvecht, UW, Werkwinkel en WIJ3.0 verbonden aan dit maatschappelijke initiatief. ‘Initiatieven zoals deze zijn ontzettend belangrijk en maken mij als wijkwethouder van Overvecht trots’, vertelde Streefland (zie foto hieronder). Door symbolisch een lint door te knippen, opende ze officieel de deuren van deze nieuwe locatie. 

Toegankelijke zorg en aandacht

NOA – wat staat voor Natuurlijk, Open en Aandachtig – richt zich op diverse behoeften, zoals voedsel, werk en zingeving. De plek belichaamt de gezamenlijke inzet van de 6 organisaties om toegankelijke zorg en aandacht te bieden aan iedereen die het nodig heeft. Het motto 'Open' weerspiegelt de inclusiviteit van NOA, waar iedereen welkom is en waar gestreefd wordt naar een plek waar ieder mens zich thuis voelt. Aandacht is er direct bij binnenkomst in de warme en gastvrije huiskamer van het nieuwe zorgonderkomen, waar de koffie en thee altijd voor iedereen klaarstaat.

De verbonden organisaties streven actief naar verbinding door hun gasten, deelnemers, klanten en studenten bij elkaar te betrekken. En naar een positieve impact op het leven van anderen. Bij dit maatschappelijke initiatief, dat is geïnitieerd door Careyn, Samen voor Overvecht en Volte, zijn ook nog andere onderwijsinstellingen betrokken. Zo helpen studenten van Hogeschool Utrecht bewoners van de gemeente Utrecht met het invullen van complexe formulieren. En een groep studenten van Universiteit Utrecht biedt ondersteuning bij het opzetten van een community.

De locatie aan de Moldaudreef 1 in Utrecht Overvecht is op werkdagen geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

Fotocredits: K. Vijfvinkel

31 januari 2024
ROC Midden Nederland
Welzijn College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: