Navigatie


Restaurant Lokaal

In het restaurant van het Horeca & Toerisme College leren onze studenten in de praktijk. Ze serveren heerlijke gerechten, helemaal zelfgemaakt

Student horeca staat in de keuken

Bij Lokaal draait alles om smaak, sfeer en gastvrijheid. In dit leerrestaurant runnen onze studenten Manager/Ondernemer Horeca, samen met ervaren horeca-docenten, het restaurant van begin tot eind. Ze bedenken creatieve concepten, bereiden heerlijke gerechten, sturen de bediening aan en verzorgen een gastvrije service. Kortom, ze doen alles wat nodig is om uit te groeien tot de horeca professionals van de toekomst. 

Voor gasten betekent dit een unieke, culinaire ervaring voor een betaalbare prijs. Voor studenten is het dé plek om hun vaardigheden te ontwikkelen, praktijkervaring op te doen en hun dromen in de horeca waar te maken.  

Zomersluiting Lokaal

Ons restaurant is nog geopend tot en met donderdag 26 juni. Daarna sluiten we tijdelijk de deuren, tot het nieuwe schooljaar weer van start gaat op maandag 22 september. Dit is dus hét moment om nog even te komen genieten van een lunch of diner, bereid met de mooiste ingrediënten van dit seizoen.

Lunch en diner

Op maandag t/m donderdag kun je vanaf 17.30 uur genieten van een wisselend driegangendiner voor € 19,50 exclusief drankjes. Liever lunchen? Op woensdag en donderdag ben je vanaf 11.30 uur welkom voor een lunchproeverij voor € 9,75 exclusief drankjes. 

Reserveer nu

Een leerlingkok geeft vanuit de keuken een maaltijd aan een collega, onder het toeziend oog van de docent.

Verrasingslunch menu

Tijdens de lunch serveren we in de maand juni een twee gangen verrassingsmenu. Met als voorgerecht een soep en daarna een hoofdgerecht met een salade.

Menu Diner juni

In de maand juni werken onze studenten hard aan hun examens en eindopdrachten. Daarom serveren we in deze periode een vast 3-gangenmenu tijdens het diner. Dit is anders dan u van ons gewend bent: het menu wisselt nu niet wekelijks. Zo kunnen onze studenten optimaal oefenen voor hun praktijkexamens in de keuken en bediening. 

Voorgerecht: Rilettes van kabeljauw en gerookte makreel, crostini en bieslookcrème. Of Oosterse kokossoep 

***

Hoofdgerecht: Flat-iron steak met huisgemaakte friet, bimi en pepersaus

Vegetarisch alternatief: Geroosterde spitskool met miso beurre blanc

***

Nagerecht: Lavacake met rood fruit

Allergieën of dieetwensen

We kunnen rekening houden met dieetwensen en allergieën, zoals vegetarisch of gluten- en lactosevrij, mits deze vooraf bij de reservering worden doorgegeven. Omdat onze studenten veel voorbereiden vóór de service, is het lastig om losse ingrediënten (zoals tomaat of koriander) op het laatste moment weg te laten. We vragen hiervoor uw begrip.

Proef de sfeer

Bekijk afbeeldingen van

Photo:1/3

Kom langs

Wil je bij ons komen lunchen of dineren? Fijn als je vooraf een tafel reserveert.

Locatie

Restaurant Lokaal
Newtonbaan 12
3439 NK Nieuwegein

Openingstijden

Diner: maandag t/m donderdag van 17.30 - 21.30 uur
Lunch: woensdag en donderdag van 11.30 - 13.30 uur

E-mail

receptie.newtonbaan [at] rocmn.nl (receptie[dot]newtonbaan[at]rocmn[dot]nl)

Overige info

Houd er rekening mee dat restaurant Lokaal een leerrestaurant is. Er wordt een vastgesteld menu geserveerd. De inkoop is afgestemd op het menu en het aantal reserveringen.

Is er sprake van een allergie of een vegetarisch of veganistisch dieet? Geef dit dan aan bij de reservering zodat wij er rekening mee kunnen houden. Op de dag zelf kan dit helaas niet meer worden aangepast. 

Restaurant Lokaal is uitstekend te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren kan gratis op het parkeerterrein voor de deur van het Horeca & Toerisme College. Bussen en de tram vanuit Centraal Station Utrecht stoppen zeer dichtbij op korte loopafstand.