MBO-Oriëntatieworkshops bij ROC Midden Nederland

MBO-Oriëntatieworkshops

Wil je een kijkje komen nemen bij onze opleidingen? Doe dan mee met een oriëntatieworkshop. Laat je rondleiden en doe mee met een activiteit. Zo kun je ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten. Je gaat samen met andere leerlingen kennismaken met een opleiding van een college. Een oriëntatieworkshop is altijd van 13.30 tot 16.00 uur op een van onze locaties in Amersfoort, Utrecht of Nieuwegein.

Voor wie is een oriëntatieworkshop?
Een oriëntatieworkshop is een groepsactiviteit speciaal voor 3e- en 4e-jaars leerlingen die zich nog niet hebben aangemeld voor een opleiding. Er is dus geen programma voor ouders/verzorgers. Ben je al aangemeld voor een opleiding? Dan ontvang je een uitnodiging voor een kennismaking.

Heb je vragen of weet je niet waar je precies moet zijn, stuur ons dan een appje.

Aanmelden
Je kunt alleen deelnemen als je je vooraf aanmeldt. Vanaf oktober is dat weer mogelijk voor het nieuwe schooljaar.  

Data

Donderdag
1 december 2022
Locatie Utrecht en Nieuwegein
Donderdag
8 december 2022
Locatie Amersfoort
Donderdag
16 februari 2023
Locatie Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort
Donderdag
23 maart 2023
Locatie Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort

Ben je verhinderd?
Meld je dan af door een mail te sturen naar @email. 

Rondleiding, workshop, meeloopdag, open dagen: wat zijn de verschillen?

Open dagen zijn voor iedereen die zich oriënteert op een mbo-studie. Je kunt je breed oriënteren of juist de diepte in gaan en je laatste vragen stellen. Je kunt in gesprek met studenten en docenten en je mag je ouders meenemen (voor de open dag van januari geldt nog wel een max. van 2 personen per huishouden). 

Een oriëntatieworkshop is een doe-programma van ongeveer twee uur. Je gaat ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten. Je kiest voor een workshop als je interesse hebt in een bepaalde studierichting. Het is ook handig als je al naar een open dag bent geweest voordat je deelneemt aan een workshop. Als je twijfelt tussen twee opleidingen is een workshop volgen ook een goed idee. De workshops zijn alleen voor studiekiezers en niet voor ouders. 

Deelname aan een meeloopdag (proefstuderen) is voor vierdejaars leerlingen die nog twijfelen over hun aanmelding en die al wel een open dag en/of MBO-Oriëntatieworkshop hebben bezocht. Tijdens een meeloopdag ervaar je hoe een schooldag(deel) eruit ziet. Meestal word je aan een student van ons gekoppeld en loop je enkele lessen mee. Niet alle colleges bieden meeloopdagen aan en je kunt geen ouder(s) meenemen. Alle info over meeloopdagen vind je hier.

Natuurlijk wil je de school zien voordat je je aanmeldt voor een opleiding. Omdat onze open avonden in december niet op locatie konden, hebben we rondleidingen georganiseerd. Een rondleiding geeft je de mogelijkheid om de school te zien. Je krijgt meestal geen uitgebreide voorlichting en ook geen doe-activiteit en het duurt veel korter dan bijvoorbeeld een workshop. Een rondleiding is dan ook heel geschikt voor leerlingen die hun mbo-opleiding (bijna) hebben gekozen en de school nog even willen zien. Meestal kan je ook een ouder meenemen. Alle geplande rondleidingen vind je hier.

Ben je al aangemeld voor een opleiding bij ons? Dan ontvang je vanzelf een uitnodiging voor een kennismaking. 

Voor al deze activiteiten geldt dat aanmelden verplicht is en dat we het graag horen als je toch niet kunt komen.

Doe mee en ervaar de opleiding!

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: