Power4talent

Het Power4Talent programma traint studenten in de trends, ontwikkelingen en methodieken die ze aantrekkelijker maakt voor de arbeidsmarkt. Zoals werken met Agile Scrum, Lean Management, Visueel Communiceren en Cyber Security.

Succesvol UP programma Power 4 Talent wordt herhaald

Voor de zomervakantie werd het zeer succesvolle UP excellentieprogramma feestelijk tijdens de UP getuigschriftenuitreiking afgesloten.

Bij dit UP excellentieprogramma werd een groep studenten getraind in de trends, ontwikkelingen en methodieken die ze aantrekkelijker maakt voor de arbeidsmarkt. Zo volgden zij trainingen zoals werken met Agile Scrum, Lean Management, Visueel Communiceren en Cyber Security.

Tijdens het programma werden ze intensief begeleid en getraind door professionals uit het werkveld zoals medewerkers van de Rabobank, Young Global People, Gessup en Mees&Company.

Daarbij mochten de studenten ook bij de bedrijven op bezoek. Zo konden zij kennismaken met het bedrijfsleven en starten met het opbouwen van een netwerk.

Het Power4Talent programma is erop gericht studenten een pré te geven aan persoonlijke- en zakelijke ontwikkeling. Het geeft studenten richting aan hun loopbaan en ze hebben een voorsprong door de kennis van en competenties in actuele technieken. Bijna de gehele groep heeft het programma succesvol afgerond  en hun welverdiende UP getuigschrift in ontvangst genomen. Ook dit jaar wordt dit succesvolle UP programma herhaald. Klik hier voor een overzicht van alle programmaonderdelen. ​Voor meer informatie of vragen kun je terecht bij de programmamaker Sarah Pomstra.​

P4T

Feestelijke uitreiking UP getuigschriften 26 juni 2019

Haal meer uit jezelf met UP! En dat deden de studenten van het excellentieprogramma Power4Talent tijdens de UP getuigschriftenbijeenkomst van ROC Midden Nederland. Met lef en enthousiasme hebben zij de inhoud van het programma en hun ervaringen op het podium gepresenteerd. En dat deden ze goed. Terecht dat deze talenten het UP getuigschrift in ontvangst mochten nemen. Van harte gefeliciteerd! Met dank aan stichting Power4Talent en de organisatie van UP.

P4T

Woensdag 19 juni 2019 Afsluiting Power4Talent

Het einde van een nieuw begin bij Power4Talent! Van het lasergamen naar de afronding van het traject in het Anatomiegebouw in Utrecht. Daar was het aan de studenten om hun ervaringen te pitchen. Mooie woorden en leeropbrengsten hebben zij met het publiek gedeeld. Met trots en een trolley vol extra skills zijn zij klaar voor de verdere reis in hun (studie)loopbaan. Met dank aan Stichting Power4Talent, de coaches, de trainers en alle betrokkenen die daar een bijdrage aan hebben geleverd. Op naar de uitreiking van de getuigschriften aanstaande woensdag bij ROC Midden Nederland.

Woensdag 12 juni 2019 Sollicitatietraining

Stel jezelf voor en benoem iets dat kenmerkend is voor jou. Doe je dat goed, dan maak je een blijvende indruk. Dat was de aftrap van de sollicitatietraining, gegeven door Taman Autar, Recruitment Specialist bij Young Global People. Hij heeft diverse tips en tools aangereikt om positief voor de dag te komen bij een recruiter of toekomstige werkgever. Van de lay-out en de inhoud van het curriculum vitae (cv) tot de vormgeving van de motivatiebrief en jezelf presenteren. Daarbij kregen de studenten de opdracht om elkaars cv met een kritische blik te screenen en van feedback te voorzien. Een geslaagde laatste training van het UP excellentieprogramma. Met dank aan Power4Talent.

Woensdag 22 mei 2019 Bedrijfsbezoek De Nederlandsche Bank

Op naar het Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank. Een beleving in de wereld van geld, goud en economie. Na het ontvangst en de introductie in de gouden kluis werden de studenten over twee teams verdeeld. Deze teams gingen met elkaar de kennisstrijd aan over monetair beleid en betalingsverkeer. Daarbij kwamen ze alles te weten over de taken van De Nederlandsche Bank en wat dit betekent voor mensen in het dagelijks leven. De winnaar van de game, Jose Sosa, ging naar huis met het spaarvarken! Een leuk en leerzaam bezoek. Met dank aan De Nederlandsche Bank en Power4Talent.

p4t

Woensdag 15 mei 2019 Training Visueel Communiceren

Visueel Communiceren. Een krachtig middel om je boodschap over te brengen. In een creatieve workshop kregen de studenten instructies over de technieken, symbolen en materialen die belangrijk zijn bij het ontwerp van een pakkende visualisatie. Met stift en papier hebben de studenten hun creatieve kant benut en weten nu hoe je visuele communicatie kunt toepassen in zakelijke context. Oefening baart kunst. Met dank aan René van Swetselaar en Power4Talent.

Woensdag 24 april 2019 Training Cyber Security

Op enthousiaste wijze nam Kelvin Rorive, Chapter Lead Security bij de Rabobank, de studenten mee in de wereld van Cyber Security. Met actuele en aansprekende voorbeelden kregen de studenten kennis en inzicht in de gevaren en de bescherming van (internet)gegevens. Daarbij mochten ze zelf aan de slag met hacken bij een fictieve bank. Tot slot een bezoek aan het Cyber Defence Center om te zien wat de organisatie doet en welke maatregelen er worden getroffen voor de bescherming van bedrijfsgegevens. Met dank aan Power4Talent en de Rabobank.

Woensdag 10 april 2019 Fotoshoot

Power4Talent kijkt in de lens! Marina Murasheva heeft de eerste groep studenten een fotoshoot bezorgd. In zakelijke outfits, met goede poses en een mooie lach, stonden deze talenten te stralen. Foto’s in ontwikkeling. Binnenkort te zien op hun online account of curriculum vitae. Houd ze in de gaten.

p4t

Woensdag 3 april 2019 Bedrijfsbezoek Bosch

Na een warm ontvangst tussen de CV-ketels, thermostaten en warmtepompen kregen de studenten van Power4Talent een rondleiding in de showroom, de productiehal en het logistiek centrum bij Bosch in Deventer. Daar werd de eerder aangeboden theorie over Lean Management zichtbaar in de praktijk. Mooi om te zien en te ervaren hoe Bosch door continu perfectioneren, innovatie, duurzaamheid en kwaliteit bijdraagt aan de waarde voor klanten en de technologie voor het leven. Bedankt voor het bedrijfsbezoek Valentijn Mees en medewerkers van Bosch. 

Training Netwerken woensdag 27 maart 2019.

Woensdag gaf Melvin Tjoe Nij, eigenaar van Young Global People, de studenten een pakkende en praktische training in netwerken. Alle tips en trucs kwamen aan bod en daar is flink mee geoefend. Van handdruk tot visitekaartje. Van gesprekken voeren tot elevator pitch. Van basisregels tot structuur en feiten over netwerken. Een waardevolle training in de (studie)loopbaan van deze studenten. Met dank aan Power4Talent.

Training netwerken

Woensdag 20 maart 2019 Lean Management

De lente in met Lean Management. Vanuit Power4Talent nam Valentijn Mees, Agile Coach en Lean Consultant, de studenten mee in de cyclus, de principes en de mindset t.a.v. Lean. Daarbij stond de vraag centraal: hoe kunnen we het werk zo organiseren dat alles en iedereen in de organisatie zich met plezier en toewijding kan richten op het creëren van waarde voor de klant? Een interactieve training met diverse games en leerervaringen. En dat met een groep enthousiaste studenten. Binnenkort op bedrijfsbezoek bij BOSCH om deze manier van werken te zien en te ervaren in de praktijk.

Training Lean management

Woensdag 13 maart 2019 Bedrijfsbezoek Ministerie van Defensie

Na drie trainingen Agile een bedrijfsbezoek om te leren over deze manier van werken bij het Ministerie van Defensie. Op de Bernhardkazerne in Amersfoort werden onze studenten meegenomen in de wereld van werk en de toepassing van informatietechnologie (IT). Van een lunch tot een presentatie en het bewonderen van het materieel, waaronder een Combat Vehicle 90 (infanteriegevechtsvoertuig), die is uitgerust met de nieuwste technologie. Een afwisselend een mooi bezoek. Met dank aan Richard Dijkstra, Hoofd Product-, Programma- & Servicemanagement (PPS) bij het Ministerie van Defensie.

Woensdag 6 maart 2019 Training Agile deel III

De derde en laatste training Agile stond vandaag op het programma bij Power4Talent. Jimmy van Gessel, Agile Coach en Scrum Master, liet de studenten rommelen met robots! Met deze actuele en interessante tool mochten zij leren over het gebruik van user stories en de principes van Agile werken.

Training Agile

Woensdag 13 februari 2019 Training Agile deel I

De eerste training van het excellentieprogramma Power4Talent stond gisteren op de agenda. Jimmy van Gessel, Agile Coach en Scrum Master, liet de studenten op speelse wijze kennismaken met de principes van Agile. Een afwisselend en interactief programma met enthousiaste studenten. To do - Doing - Done. Op naar de training Agile deel II.

Agile

Kick-off Power4talent op spectaculaire hoogte!

Op de een na hoogste verdieping van het super-de-luxe hoofdkantoor van de Rabobank ging op woensdag 6 februari met maar liefst 26 studenten, het nieuwe UP-programma Power4Talent van start! 

Dit programma traint studenten in de trends, ontwikkelingen en methodieken die ze aantrekkelijker maakt voor de arbeidsmarkt. Zoals werken met Agile Scrum, Lean Management, Visueel Communiceren en Cyber Security.

Tijdens het programma worden ze begeleid en getraind door professionals uit het werkveld zoals medewerkers van de Rabobank, Young Global People, Gessup en Mees & Company.

Daarbij gaan de studenten de komende weken ook bij bedrijven op bezoek, zodat ze het bedrijfsleven leren kennen en kunnen beginnen een netwerk op te bouwen.

Het Power4Talent programma is erop gericht studenten een pré te geven aan persoonlijke- en zakelijke ontwikkeling. Het geeft studenten richting aan hun loopbaan, en ze hebben een voorsprong door de kennis van en competenties in actuele technieken. Bij het succesvol doorlopen en afronden van het programma krijgen studenten het UP getuigschrift van het excellentieprogramma Power4Talent.

Meer info is te vinden op www.power4talent.nl en bij Sarah Pomstra

Conferentie

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: