UP Vakmanschap verdiepen

Studenten met ons mbo-diploma komen goed terecht op de arbeidsmarkt. Alle benodigde competenties zijn opgedaan. Maar er zijn bedrijven die net dat beetje extra waarderen. Denk hierbij aan een student die in aanvulling op het diploma een cursus JAVA-programmeren voor iOS, of de student die naast het diploma een officiële PrinceII cursus heeft gevolgd. Het zijn deze elementen die niet standaard in het onderwijs zitten maar die wel van aanvullende waarde kunnen zijn voor de student en dus centraal staan bij UP vakverdieping. Momenteel bieden we de volgende programma’s aan:

ROC-brede programma's

 • Barbier
  Ben jij ambitieus, gepassioneerd, gemotiveerd en enthousiast over het heren vak? Dan is het UP excellentieprogramma Barbier voor jou!
  Voor wie: Alle studenten van de afdeling Haarverzorging niveau 2, 3 en 4 (ongeacht het leerjaar) die de basiskennis reeds beheersen.
 • Bestuursvaardigheden
  Heb jij bestuurlijke ambities? En wil jij jouw bestuurlijke skills opkrikken naar the next level? Meld je dan nu aan voor het UP Excellentieprogramma Bestuursvaardigheden!
  Voor wie: Alle studenten van ROC Midden Nederland. 
 • Cambridge English
  Do you want to improve your English language skills? This UP Cambridge English programme offers you the chance of obtaining a Cambridge English Certificate, B2 level. 
  For whom: The first lesson will be open to anyone who is interested in participating. After this, a selection of 20 students will be made on the basis of an admission test.
 • Internationaal Erkende Certificering MOS
  Verdiep je Microsoft Office kennis en haal je het 'Word Expert' en/of je 'Excel Expert' certificaat. 
  Voor wie: Alle mbo niveau 4 studenten van ROC MN.
 • Power4Talent
  Dit programma traint je in de trends, ontwikkelingen en methodieken die je aantrekkelijker maakt voor de arbeidsmarkt. Zoals Agile Scrum, Cyber Security, Lean Management, Visueel Communiceren, netwerken, solliciteren en presentatietechnieken. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Power4Talent. 
  Voor wie: Alle mbo niveau 3 en 4 studenten van ROC Midden Nederland. 
 • Training Presentatietechnieken en Communicatie
  In de training Presentatietechnieken & Communicatie leer je hoe je een goede presentatie geeft aan verschillende doelgroepen. Wie is je publiek, wat wil men weten en hoe breng je dat op een structurele en enthousiaste manier over?
  Voor wie: Iedere student die op een krachtige manier een boodschap wil overbrengen! 
 • Debatvereniging ROC Midden Nederland
  Leer het beste debat voeren over maatschappelijke vraagstukken onder leiding van een professionele trainer.
  Voor wie: Alle studenten met een positief studieadvies die aan ROC Midden Nederland studeren. 
   

Opleidingsgerichte UP programma's

 • Financieel Expert MKB 
  Dit kan het begin zijn van je succesvolle carrière in het bedrijfsleven, die soms verder reikt dan het administratieve vlak. Dit diploma biedt er alle mogelijkheden voor! 
  Voor wie: Tweede- of derdejaars student versnelde opleiding.
 • UP Beweegcoach
  Verdiep je in hart- en vaataandoeningen, breng de leefstijl en gezondheid in kaart, geef leefstijladviezen en ga praktisch aan de slag met mensen met hart- en vaataandoeningen. 
  Voor wie: Studenten van het Sport College en Gezondheidscollege.
 • Master of Excellence
  Je gaat aan de slag met jouw persoonlijke artistieke onderzoeksvraag of persoonlijke ontwikkelingsvraag om jezelf te verdiepen in jouw vakgebied.
  Voor wie: Derdejaarsstudenten van Creative College opleiding Artiest.
 • Omgaan met agressie
  In deze training leer je je hoofd koel te houden wanneer je agressief benaderd wordt tijdens je werk in de gezondheidszorg. 
  Voor wie: Alle studenten van het Gezondheidszorg College.
 • POP-UP Ondernemer
  Word nu een ECHTE horeca ondernemer!
  Voor wie: Voor studenten van de opleiding ‘Manager ondernemer horeca’.
 • Recreatiestage Sport College
  Verbreed je kennis door een recreatiestage in het buitenland. 
  Voor wie: Studenten van de opleiding sport- en bewegingsleider (niveau 3) of sport coördinator (niveau 4) die in ieder geval aan het einde van het jaar 18 zijn. 
 • Up Sport College
  Zoek jij extra uitdaging binnen het Sport College en heb je een plan dat je goed kan uitleggen? Het gaat om verbreding en verdieping van je vakgebied, dus het moet iets te maken hebben met het Sport College of de beroepen waarvoor je wordt opgeleid. 
  Voor wie: Alle studenten van het Sport College.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: