UP excellentieprogramma's

Haal meer uit jezelf met UP!

Wil je naast je studie nog meer uit jezelf halen? Dat kan met UP! Van het volgen van een internationale stage, speciale onderwijsprogramma’s om je kennis te verdiepen, tot het meedoen aan vakwedstrijden zoals Skills Heroes.  Met de UP excellentieprogramma’s krijg je de kans om je talenten en competenties nog verder te ontwikkelen.

Onder UP vallen alle extra programma’s, die verdeeld zijn in vier thema's: verdieping in je vakgebied, ondernemerschap, vakwedstrijden en internationalisering! Klik op onderstaande thema's om alle excellentieprogramma's te bekijken. 

Studenten ondertekenen topsportcontracten ROC Midden Nederland

Op vrijdag 11 oktober 2019 was de ondertekening van de topsportcontracten door alle nieuwe studenten met een topsportstatus van ROC Midden Nederland. Voorafgaand aan deze feestelijke bijeenkomst bij het Sport College was er een uitgebreid gezond ontbijt verzorgd door het Horeca en Toerisme College wat sinds kort ook tijdelijk gevestigd is in de Galgenwaard.  De nieuwe topsporters en talenten ondertekenden hun topsportcontract met CvB voorzitter Johan Spronk. Vanuit de samenwerking met FC Utrecht waren Ferdi ten Ham (hoofd spelersbegeleiding) en Marga van Loef (studiecoördinator) aanwezig. Sport Utrecht was vertegenwoordigd door Amarens Genee. Lees meer...

UP

Wil je goed leren presenteren?

In de training Presentatietechnieken & Communicatie leer je hoe je een goede presentatie geeft aan verschillende doelgroepen. Wie is je publiek, wat wil men weten en hoe breng je dat op een structurele en enthousiaste manier over? Hoe kan je je publiek overtuigen en hoe ga je om met je eigen angsten, verbale en non-verbale communicatie tijdens je presentaties. Hoe communiceer je krachtig en bondig. Hoe creëer je een goede sfeer en interactie met de zaal. Je geeft aan het einde van de training een korte slotpresentatie waarin je laat zien wat je geleerd hebt. Lees meer over dit programma

PT

Durf jij deze challenge aan?

Wil je samen met studenten van Utrechtse onderwijsinstellingen en professionals werken aan oplossingen voor brede, regionale maatschappelijke vraagstukken? Geef je dan op als deelnemer aan een van de Challenges van de Utrecht Challenge Alliantie! Een Challenge is een tijdelijk samenwerkingsverband waarbij je over de grenzen van je eigen vakdiscipline, samen met anderen op zoek gaat naar nieuwe oplossingen voor brede vraagstukken. Een challenge is altijd gericht op innovatie dus kijk je graag buiten je eigen grenzen naar de toekomst dan is dit mogelijk iets voor jou. Lees meer over dit UP excellentieprogramma.

UCA

Start je eigen Start-Up!

Start-up is een Masterclass voor niveau 4 studenten waarin jij jezelf kan ontwikkelen als ondernemer. Je leert je ideeën vorm te geven zodat je daadwerkelijk een eigen Pop-up én webstore kan starten. Je doet onderzoek naar wat je nu en in de toekomst nodig hebt om succesvol te zijn. De drie beste ideeën krijgen een kick-startkapitaal: de winnaars realiseren daarmee hun eigen Start-up. Je eigen Pop-up store én Webstore starten! Als jij het verschil wil maken en iemand bent die ervoor gaat, dan is dit programma voor jou! Lees meer over deze UP masterclass

SU

Ga jij op wereldse topstage?

Een Wereldse Topstage is een stage buiten Europa, bij een toonaangevende organisatie in het vakgebied van jouw studie of in een uitzonderlijke situatie. De stage duurt minimaal 4 weken en wordt (gedeeltelijk) vergoed met een beurs. Je neemt zelf het initiatief en de stage moet goed bij jouw toekomstplannen passen. ROC Midden Nederland stelt minimaal 10 beurzen per jaar voor Wereldse Topstages ter beschikking.

Ben jij een ambitieuze student die dolgraag een wereldse topstage wilt doen? Bekijk dan gauw deze informatiefl​yer ​en neem contact op met de coördinator Internationalisering van jouw college! 

WT

Succesvol UP programma Power 4 Talent wordt herhaald

Voor de zomervakantie werd het zeer succesvolle UP excellentieprogramma feestelijk tijdens de UP getuigschriftenuitreiking afgesloten.

Bij dit UP excellentieprogramma werd een groep studenten getraind in de trends, ontwikkelingen en methodieken die ze aantrekkelijker maakt voor de arbeidsmarkt. Zo volgden zij trainingen zoals werken met Agile Scrum, Lean Management, Visueel Communiceren en Cyber Security. Lees meer.....

P4T

Ruim 250 UP getuigschriften feestelijk uitgereikt!

Op woensdag 26 juni zijn in theater De Kom in Nieuwegein ruim 250 UP getuigschriften feestelijk uitgereikt aan de studenten die dit schooljaar aan een UP excellentieprogramma hebben meegedaan​. Het was een zeer geslaagde avond met presentaties, muziek- en dansoptredens van UP studenten. Na het plenaire gedeelte namen alle UP studenten in groepen hun getuigschrift persoonlijk van hun programmamaker in ontvangst. 
Klik hier voor de foto's van deze feestelijke bijeenkomst​ !​

UP uitreiking

Het nieuwe UP programma in de startblokken

Met het communiceren van de beslissingen van de beoordelingscommissie, net voor de meivakantie, is het proces voor de inrichting van het nieuw UP programma afgerond. De commissie bestaande uit collega-directeuren en studenten heeft gekeken naar 16 voorstellen voor de doorstart van een bestaand programma en naar 18 voorstellen voor nieuwe programma's. De commissie was zeer onder de indruk van de kwaliteit van de aanvragen en van de inbreng van studenten. Veel waren ook aanwezig bij de pitches van de nieuwe aanvragen.

Uiteindelijk zijn alle doorstartprogramma (sommige onder voorwaarden) goedgekeurd en 13 nieuwe programma's. Samen met het programma Wereldse Topstages kent het nieuwe UP programma daarmee 30 programma's in de lijnen Vakverdieping, R&D en internationaal.

Een prachtig resultaat, want het zijn er drie meer dan in het huidige programma en bijna alle colleges zijn vertegenwoordigd.

​Bekijk hier de lijst van alle programma's:lijst UP 2.0 goedgekeurd.xlsx

Alle programma's starten op 1 augustus. 

Voor meer info: Norbert Ruepert en Lieke Verhagen.

UP

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: