Werken en leren combineren?

Dus jij wilt werken én leren? Dat kan!  Als je voor een bbl-opleiding kiest, ga je werken bij een erkend leerbedrijf en daarnaast ga je één dag in de week naar school. Dus na afloop heb je niet alleen een mbo-diploma, maar ook flink wat werkervaring.

  • Wil je praktijkervaring opdoen?
  • Ben je geen stilzitter?
  • En wil je meteen een salaris verdienen? 

Dan is een bbl-opleiding wat voor jou. Bekijk het aanbod met ruim 100 bbl -opleidingen in verschillende vakgebieden. Daar zit vast wel wat voor jou bij. 

Om met een bbl-opleiding te kunnen starten heb je een arbeidsovereenkomst nodig bij een erkend leerbedrijf. Deze kun je bijvoorbeeld vinden op Stagemarkt. 

Jordi: student Onderwijsassistent

Het leukste van de opleiding, vind ik de sfeer op het college. Je leert vooral hoe je als onderwijsassistent van toegevoegde waarde kunt zijn voor de kinderen. En het mooie is dat je de theorie meteen de volgende dag in de praktijk kan toepassen. 

Jordi: student Onderwijsassistent
"Ik ben een doener. Juist daarom past de combinatie van werken en studeren goed bij mij!" Elwin van Dam, tweedejaars Manager Retail bbl, niveau 4.

Weet je nog niet wat je wilt?

Ontdek welk mbo-college bij jouw interesses past
Doe de interessetest

Volwassenonderwijs

Ben je ouder dan 18 jaar? Dan kom je  ook in aanmerking voor een volwassenenopleiding. Bekijk ons uitgebreide aanbod met opleidingen voor volwassenen. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: