Aanmelden en Kennismaken

Aanmelden, kennismaken en starten met je opleiding. In een aantal stappen ga jij naar je nieuwe opleiding toe. Hoe dat werkt lees je hieronder of bekijk het filmpje.


1. Aanmelden

Heb je een mbo-opleiding gekozen? Meld je dan snel en makkelijk aan. Houd je BSN (Burgerservicenummer) bij de hand. Je vindt dit nummer op je identiteitsbewijs. Je kunt je ook aanmelden met je DigiD. Denk ook aan het tijdig invullen van je Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) en vraag je mentor ook deze in te vullen. Direct na je aanmelding ontvang je per email een bevestiging. Controleer dan nog even de door jou ingevulde gegevens.

2. Uitnodiging

Gefeliciteerd, je bent nu aangemeld bij ROC Midden Nederland! Is je aanmelding compleet? En voldoe je aan de vooropleidingseisen? Dan nodigen we je snel uit voor een kennismaking. Binnen een week na je aanmelding ontvang je van ons bericht. Afhankelijk van jouw situatie en wensen word je uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst en/of een kennismakingsgesprek. En ben je aangemeld voor een selectie-opleiding dan ontvang je een uitnodiging voor een selectiemoment.

NB: voor leerlingen die niet aan de vooropleidingseisen voldoen (bijvoorbeeld gezakte tl-ers ) is er de mogelijkheid om (bij hoge uitzondering en alleen op nadrukkelijk advies van de decaan) via een toelatingsonderzoekprocedure toegelaten te worden. Wij adviseren echter om altijd eerst een vo-diploma te halen.

BBL
Wil je een bbl-opleiding bij ons volgen? Ga dan tijdig op zoek naar een erkende leerwerkplek. Zonder erkende leerwerkplek kun je namelijk niet starten met een bbl-opleiding. Je kunt je wel alvast aanmelden en bijvoorbeeld via stagemarkt.nl zoeken naar erkende leerwerkbedrijven.

3. Kennismaken

Tijd om eens kennis te maken. Dit doen we, afhankelijk van je situatie en de opleiding waar je voor kiest, tijdens een kennismakingsbijeenkomst en/of een -gesprek. Voor sommige opleidingen geldt een auditie- of selectieprocedure.

Kennismakingsbijeenkomst
Ben je aangemeld voor een opleiding op niveau 3 of 4, dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst. Elke maand vanaf januari organiseren we deze kennismakingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur maak je kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je doet bijvoorbeeld opdrachten, zodat je ervaart wat je als student kunt verwachten. Bekijk hieronder het filmpje over de kennismakingsbijeenkomsten.

Kennismakingsgesprek
Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Of kun je hulp gebruiken tijdens je opleiding, dan nodigen we je (ook) uit voor een kennismakingsgesprek.  We kijken dan samen wat jij nodig hebt om succesvol op het college van jouw keuze te starten. Als je je aanmeldt voor een entreeopleiding of een opleiding op niveau 2 nodigen we je altijd uit voor een kennismakingsgesprek.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Heb je je diploma behaald en je onderwijsovereenkomst ondertekend, dan ben je officieel student bij ROC Midden Nederland!

5. Starten met je opleiding

Voor de zomer (in juni en juli) ontvang je van ons alle informatie om je opleiding voor te bereiden. Denk aan de boekenlijst, datum eerste lesdag, je inlog, etc. En na de zomer is het dan zover. Wij heten je van harte welkom op je eerste lesdag en je gaat starten met je opleiding.

Vragen? We helpen je graag!