Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2022

Ook dit jaar kiezen we weer het Leerbedrijf van het Jaar. Want we zijn trots op de mooie en goede samenwerking met bedrijven, organisaties en instellingen in onze regio. We waarderen hun inzet en motivatie om onze studenten in een inspirerende omgeving te begeleiden zodat zij zich kunnen ontwikkelen in de praktijk. En daar spreken we graag onze dank voor uit. We symboliseren deze waardering in de verkiezing van het leerwerkbedrijf van het jaar van ROC Midden Nederland.

Automotive College - Kwikfit regio Utrecht

Logo Kwik Fit

Kwikfit regio Utrecht is al jaren een betrouwbare opleidingspartner voor het Automotive College. Zij bieden stageplaatsen voor zowel niveau 2 als niveau 3 en zijn zeer flexibel in het bieden van plaatsen voor onze studenten. Kwikfit heeft laten zien goede begeleiding te kunnen bieden aan studenten met zeer diverse opleidingsbehoeften en zij weten met Meet & Greet-bijeenkomsten, speeddates en gastlessen ieder jaar studenten te interesseren voor het vak en het bedrijf. De korte lijnen, de goede begeleiding en de interessante werkomgeving maakt Kwikfit voor het Automotive College ons Leerbedrijf van het Jaar! 

Beauty College - SKINcode Vleuten

logo skincode

Het bedrijf bestaat uit jonge ondernemers (één ervan alumni van ons college) die altijd open staan voor het plaatsen van stagiaires en indien mogelijk kunnen ze blijven werken. Begeleiding van onze studenten is altijd duidelijk en goed; waar moeten ze aan werken en wat gaat er al goed. Zeer regelmatig wordt samen met de studenten de voortgang besproken. Stagiaires mogen trainen mee met het team van SKINcode. In de gesprekken met de BPV-opleiders blijkt telkens weer dat zij onze studenten ook echt goed kennen! Naast het beschrijven van herkenbaar gedrag op het bedrijf en op school zijn ze ook vaak op de hoogte van zaken die onze studenten privé mee maken. 

Bouw & Interieur College Amersfoort - Schoots Architecten BNA

Logo Schoots Architecten

Schoots architecten wordt geleid door twee oud studenten van onze opleiding. Wellicht dat dit ook de reden is dat ze als bedrijf precies weten hoe ze onze studenten moeten begeleiden en motiveren. Ze zijn instaat om talenten en kansen bij de studenten zichtbaar te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de student(en) die niet goed thuis aan school kunnen werken op hun kantoor een werkplek krijgen aangeboden. Dit houdt ze gemotiveerd omdat ze in een realistische werkomgeving aan school kunnen werken waarbij ze eventuele vragen kunnen stellen aan echte professionals of oud studenten die daar inmiddels in dienst zijn. 

Bouw & Interieur College Nieuwegein - Schoonhoveninfra / Holodeck

Logo Holodeck

Schoonhoveninfra / Holodeck uit Leusden levert structureel actuele en realistische bedrijfsopdrachten voor verschillende opleidingen (crossovers). Ze begeleiden samen met docenten de uitvoering van deze opdrachten in het werkveld en ontwikkelen samen met de docenten up to date lesmateriaal. Vanaf 2019 zijn wij samen gaan kijken hoe we de innovatie van dit bedrijf op het gebied van 3D meten en Argument Reality structureel kunnen implementeren in het onderwijs en hoe studenten op duurzame wijze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan actuele en realistische opdrachten vanuit het bedrijf. Schoonhoveninfra / Holodeck biedt opdrachten die wij als Tech Campus passend kunnen maken voor studenten van opleidingen civiele techniek, elektrotechniek en smart building. 

Business & Administration College Utrecht - Bord&Meer

logo Bord en Meer

Bord & Meer kan je met één woord omschrijven: Passie! Serin is de drijvende kracht en ondernemer in hart en nieren. Zij deelt alle aspecten van ondernemerschap met onze studenten. Ze mogen echt bij haar in de ‘keuken’ kijken en met alle werkprocessen meedoen, beleven en ontwikkelen tot in haar webshop aan toe. We hebben samen een POP-UP store geopend waarin onze studenten kunnen ondernemen en eigen producten verkopen, maar ook producten van onze partners. Serin was meteen enthousiast en heeft samen met onze studenten gewerkt aan de opbouw van het visuele aspect van de winkel en haar producten ter beschikking gesteld. Een prachtig voorbeeld van de wisselwerking tussen de school en het leerbedrijf! 

Creative College - Smile Licht en Geluid

Logo Smile

We zijn trots op alle medewerkers van Smile Licht en Geluid uit Utrecht. Zij hebben in tijden van corona onze studenten continue willen ontvangen voor stage. En nu door het ontwikkelen van nieuwe werkzaamheden bieden ze naast onze licht- en geluidstudenten nu ook stageplekken aan studenten van Audio-Visueel en Evenementenorganisatie. 

Gezondheidszorg College Amersfoort - Meander Medisch Centrum

logo MMC

Ondanks de perikelen rondom Covid-19 hebben onze studenten Verpleegkunde van het Gezondheidscollege Amersfoort hun stage kunnen volgen op de diverse leerafdelingen van het Meander. Leerafdelingen werden gesloten of verplaatst door de verhoogde toename van Covidpatiënten. De begeleiding van het Meander verloor nooit onze studenten uit het oog en zette zich volledig in om een optimale leerplek te realiseren binnen het ziekenhuis. Op deze manier hebben onze studenten een waardevolle stage gehad tijdens de Covid-19 in een lastige tijd. 

Gezondheidszorg College Utrecht - ZorgSpectrum

logo zorg spectrum

ZorgSpectrum is een prachtige ouderenzorg organisatie in Nieuwegein en omstreken. Zij staan voor drie kernwaarden: Samen, Betrokken en Professioneel. En dat maken ze waar in de samenwerking met ons! Met veel plezier werken we samen met hen vanuit de crossovers Gezondheidszorg, Welzijn en Techniek waarbij studenten van en met elkaar leren. ZorgSpectrum richt zich in de volle breedte op goede en toekomstbestendige zorg. Zo dagen zij ons uit om mee te denken over de nieuwe locatie de Kuifmees als verpleeghuis van de toekomst. Bij ZorgSpectrum is er aandacht voor leren en innoveren van zowel huidige als toekomstige medewerkers. Met ZorgSpectrum is samen echt meer mogelijk. Dank hiervoor! 

Horeca & Toerisme College - VVV Utrecht Marketing

Logo Utrecht Marketing

VVV / Utrecht Marketing draagt altijd bij aan de leerdoelen en iedere student krijgt de persoonlijke begeleiding die nodig is. Voor VVV Utrecht Marketing zijn uren, dagen, tijden altijd bespreekbaar. Gaat een student goed en snel? Dan bieden ze extra uitdagingen met vaak een (bij)baan als resultaat na de stageperiode. Ook tijdens de lockdown zocht VVV Utrecht Marketing actief mee naar vervangende opdrachten. VVV Utrecht Marketing participeert in gastlessen, open dagen en komt langs op locatie. In grote projecten voor een “Groot Gastvrijheid Utrecht Marketing" binnen de stad Utrecht hebben we samen met hen werkplekken uitgezet voor onze studenten. De jeugd en mogelijkheden staan bij hun hoog in het vaandel. 

ICT College - AVEX B.V.

Logo avex

Wat maakt Avex in Breukelen zo bijzonder als stagebedrijf? We zijn niet alleen afgegaan op de bevindingen van de stagiairs die we vanuit school begeleiden, maar we hebben als docenten en stagebegeleiders ook prettige contactervaringen met dit bedrijf. Nick Hilhorst is een uitstekende praktijkbegeleider die de ICT-stagiairs de kneepjes van het vak bijbrengt én ook op het sociale en communicatieve vlak de stagiair iets leert. Hij neemt de tijd om de BPV-opdrachten met de stagiair door te nemen, maar verwacht ook een bepaalde mate van zelfwerkzaamheid van onze studenten. Kortom: een fijne stageplek! 

Media, ICT & Design College - Mister Giant Utrecht

Logo Mister Giant

Dit bedrijf staat al jaren (ook tijdens corona) open voor onze studenten Mediavormgeving. Dit bedrijf creëert verhalen die ontroeren, voor merken, themaparken, dierentuinen, awardshows, muziekvideo’s, YouTube en visuele radio. Onze studenten werken mee aan het maken van animaties, installaties, projecties, video’s en andere creatieve projecten. De stagiair staat bij hun centraal, ze vinden het leuk om hun kennis over te dragen aan een nieuwe generatie. Het enthousiasme spat er van af. Op dit moment heeft een stagiair van onze opleiding er een vaste baan gekregen. Ook staan ze open voor studenten die iets meer begeleiding nodig hebben. Zonder dit soort bedrijven kunnen wij als opleiding niet. 

Servicemedewerker Amersfoort - NV SRO

logo SRO

Met een constante proactieve en constructieve houding heeft NV SRO samen met Servicemedewerker in Amersfoort, Wijkleercentrum Sportpark Zielhorst tot stand gebracht. Zij zorgen voor een fantastische leer- werkplek waar 25 studenten in een contextrijke leeromgeving hun opleiding en BPV doorlopen. Servicemedewerker zorgt voor het onderwijs en NV SRO voor de beroepspraktijkvorming. Dankzij NV SRO zijn er vele partners betrokken bij het Wijkleercentrum en kunnen niveau 2 studenten iedere dag gericht werken aan hun toekomst. NV SRO is constant op zoek naar de beste werkzaamheden in de praktijk om studenten straks goed beslagen ten ijs deel te laten nemen aan de maatschappij. 

Sport College Amersfoort - NV SRO

logo SRO

Voor het Sport College Amersfoort stelt NV SRO meerdere BPV-plekken beschikbaar. Studenten van het Sport College voeren praktijkopdrachten uit met NV SRO als opdrachtgever. Daarnaast heeft NV SRO ervoor gezorgd dat tijdens de Coronacrisis verschillende verenigingen hun gebouw ter beschikking stelden zodat het onderwijs niet in gevaar kwam. Zonder NV SRO had deze tijd er voor de studenten heel anders uit gezien. NV SRO toont zich behalve een geweldig Leerbedrijf, een echte samenwerkingspartner van zowel Servicemedewerker als het Sport College en in de breedte de Campus Amersfoort. Zodoende krijgt iedereen de kans om zich in de wereld van de Sport te manifesteren; goed voor de studenten, goed voor iedereen! 

Sport College Utrecht - Smart Fit Nieuwegein

Logo Smart Fit

Smart Fit Nieuwegein is een sportschool. Het is informeel bedrijf, met een goede sfeer. Ze bieden veel kansen voor onze studenten om zich te ontwikkelen en door te groeien. Studenten worden opgeleid van groepslesinstructeur tot personal trainer. Hierbij bieden zij ruimte om in een veilige omgeving te leren. Zij begeleiden studenten van de niveau 2 opleiding Medewerker Sport en Recreatie en niveau 3/4 studenten van de opleiding Sport en bewegingscoördinator. Deze leuke mix aan studenten krijgt zo de mogelijkheid om te werken op alle niveaus binnen het bedrijf. Manager en stagebegeleider Falco de Groot weet al deze studenten op een heel natuurlijke manier te begeleiden met succes, wat een pluim verdiend! 

Tech College Amersfoort - Style CNC Machines

logo Style CNC

Al jaren hebben onze studenten geweldige stageplaatsen bij Style. Studenten passen in de praktijk toe wat zij op school leren. Style staat garant voor een passende begeleiding op elk opleidingsniveau. We hebben korte lijntjes tussen praktijkopleider en het college zij zijn buitengewoon betrokken bij het welzijn van onze studenten. Stagiaires komen graag in dienst na hun studie bij Style. Ook docenten zijn altijd welkom om student-, opleidings- en vakgerelateerde zaken te bespreken. Daarnaast leveren zij een aantoonbare bijdrage als BPV-klankbord en verdiepen zij zich in dat wat de student/docent nodig heeft m.b.t. studentensucces en organisatiesucces. Redenen genoeg dus om Style CNC te nomineren voor Leerbedrijf van het Jaar 2022! 

Tech College Nieuwegein - Hoppenbrouwers

Logo Hoppenbrouwer

Hoppenbrouwers biedt actief stageplaatsen en BBL-werkplekken op alle niveau’s aan in de techniek voor ons ROC, en denkt mee bij de vormgeving van de opleidingen. Ook op open dagen is het bedrijf actief aanwezig op school om nieuwe studenten te enthousiasmeren voor een baan in de elektrotechniek en de industriële automatisering. Hoppenbrouwers denkt echt met ons mee en faciliteert een doorgroei in de ontwikkeling van de studenten. 

Welzijn College Utrecht - KDV Olefantje

Logo KDV Olefantje

KDV Olefantje is de afgelopen jaren een gedegen opleidingspartner geweest die een GROOT oog en hart voor zorgstudenten heeft en net het extra stapje kan zetten om studenten op weg naar het diploma te helpen. Door hun fijne begeleiding voor onze studenten en goede contacten met onze collega’s (matchers, docenten en consulenten) verdienen zij deze nominatie! 

Veiligheid & Defensie College - Beveiliging UMC Utrecht

Logo UMC Utrecht

Deze afdeling heeft een duidelijke visie op opleiden van beveiligers niveau 2 en 3. Zij hebben goed zicht op wat onze studenten moeten kennen en kunnen voordat ze het werkveld betreden. Het UMC is altijd bereid om extra activiteiten op te pakken ter aanvulling en verdieping op het curriculum van beveiliger. Hun rol bij het werkveldoverleg is van grote waarde en ze zijn een kritische partner in de opbouw van ons onderwijsprogramma. Zij dragen bij aan keuzedelen binnen onze opleiding. Naast BPV en projectmatige opdrachten is het team altijd goed te benaderen voor gastlessen, banenbeurzen en opendagen. We zijn trots om met hen samen te mogen werken.