Verkiezing Leerbedrijf van het jaar 2019

9.121 mensen hebben de afgelopen twee maanden gestemd op een van onze genomineerde leerbedrijven! Stemmen kan nu niet meer.

Op 5 juni tijdens het Uitblinkersgala in de Stadsschouwburg van Utrecht word bekend wie het Leerbedrijf van het Jaar ROC Midden Nederland 2019 is geworden.

 We houden elk jaar de verkiezing Leerbedrijf van het jaar. En dat doen we niet zomaar. Want we zijn trots op de mooie en goede samenwerking met onze bedrijven, organisaties en instellingen in onze regio. Met de verkiezing willen we de verbinding met het bedrijfsleven ‘vieren’. We waarderen hun inzet en motivatie om onze studenten, stagiaire en bbl-ers, in een inspirerende omgeving te begeleiden en hen te laten leren in de praktijk. 

We danken iedereen die zijn stem heeft uitgebracht.

Bloemendal Bouw

Bert Boeijink en Jan Costa van Bloemendal Bouw kom je op allerlei bijeenkomsten, overlegorganen en bouwbestuurs-vergaderingen tegen. Mannen die aan de weg timmeren en bij wie het opleiden goed verankerd is in het bedrijf. Bloemendal steekt ook tijdens onze open avonden de handen uit de mouwen, ze zijn aanwezig op onze bedrijvenmarkt om de jonge generatie voor te lichten wat de bouwwereld inhoudt! Ook tijdens de crisisjaren bleef Bloemendal het belang van opleiden inzien. Bloemendal had altijd stageplekken. Een bedrijf dat het verdient om beloond te worden voor hun nimmer aflatende inzet om jonge mensen te interesseren voor het mooie bouwvak! 

Bouw & Interieur College
Bouw & Interieur College in Amersfoort

Naviva Kraamzorg

Naviva zet een gedegen opleidingstraject in voor toekomstige kraamverzorgenden, op basis van visie, beleid en een energieke aanpak. Ondanks het enorme personeelstekort doet Naviva weinig tot geen concessies in hun aanpak.  De leerling-kraamverzorgende loopt mee met een gediplomeerde kraamverzorgende om zodoende kennis, inzicht en vaardigheden op te doen. Naviva heeft visie t.a.v. de zorg voor de pasgeborene: iedere leerling moet de cursus Dunstan Babytaal volgen en leert de methode van draaiend verzorgen. Dit allemaal met als doel om gegarandeerde kwaliteit en veiligheid van de kraamzorg te realiseren. 

Gezondheidszorg College
Gezondheidszorg College in Utrecht

FC Utrecht

FC Utrecht is een fantastische samenwerkingspartner. Zij staan open voor onze studenten en denken pro actief mee in het pedagogisch en technisch begeleiden van studenten en het onderwijs. 2 dagen per week werken we samen met 16 studenten aan klussen als aankleding stadion, klaar zetten van skyboxen en voorbereiding op wedstrijddagen. Studenten voelen zich gewaardeerd en uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen. Studenten mogen ervaring opdoen in het geven van rondleidingen en het sportief entertainen van het publiek voor een voetbalwedstrijd, open dag of bij FCU maatschappelijk. 

Sport College in Utrecht
Sport College in Utrecht

Radiair Totaalinstallatie

Radiair is een bedrijf dat investeert in jong personeel in de installatiebranche. Zij zijn zeer betrokken bij hun studenten en geven veel begeleiding om de jongens op de juiste plek te krijgen. Ook vinden ze het erg leuk om in lessen en de opleiding zelf te investeren; dit doen zij door gastlessen te geven, onze docenten ruimte te geven voor stage en mee te denken in het curriculum. 

Tech College in Nieuwegein
Tech College in Nieuwegein

Partou kinderopvang

Met veel plezier worden er bij Partou dagelijks studenten opgeleid op de werkvloer. Het resultaat? Enthousiaste leerlingen die klaar worden gestoomd tot volwaardige pedagogisch medewerkers. De studenten die bij Partou stage lopen worden begeleid door ervaren pedagogisch medewerkers, die hiervoor een cursus werkbegeleiding hebben gedaan én intervisietrainingen volgen. Ook worden zij gecoacht en ondersteund door praktijkopleiders. Kortom; bij Partou besteden ze veel aandacht aan het goed opleiden van studenten tot pedagogisch medewerkers van de toekomst. Zoals een medewerker ooit zei: “Oppassen dat doet een buurmeisje. Ik ben opgeleid tot pedagogisch medewerker. Elke dag dragen wij bij aan de ontwikkeling van de kinderen.’’ Met trots staat Partou in deze lijst! 

Welzijn College
Welzijn College in Utrecht

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: