Toelatingsonderzoek

Als je niet voldoet aan de vooropleidingseisen, kun je in uitzonderlijke gevallen in aanmerking komen voor een toelatingsprocedure. Hoe dit werkt en wat deze procedure inhoudt leggen we hier uit. 

Je bent wettelijk niet toelaatbaar tot een opleiding als je:

  • geen diploma hebt of je diploma niet kunt tonen;
  • als je diploma niet het juiste niveau heeft.

Om in aanmerking te komen voor de toelatingsprocedure heb je wel minimaal vmbo kader, gemengde leerweg of theoretische leerweg doorlopen (of vergelijkbaar), ben je minimaal 1 jaar van het vmbo af en ben je in staat om een opleiding op niveau 2, 3 of 4 succesvol af te ronden.

Kom je rechtstreeks van het vmbo en heb je geen diploma behaald, dan verwijzen we je terug naar het vmbo. Het is namelijk beter om wel eerst je vmbo-diploma te halen en daarna te starten op het niveau dat bij je diploma past.

Let op! Kom je rechtstreeks van het vmbo met een vmbo-diploma en wil je een niveau hoger worden geplaatst dan je diploma toestaat, dan kun je geen gebruik maken van de toelatingsprocedure

Hoe kom je in aanmerking voor het toelatingsonderzoek?

De procedure begint met een aantal stappen waarin we kijken of het voor jou zinvol is deel te nemen aan het toelatingsonderzoek. Hieronder zetten we deze stappen op een rijtje.

  1. Meld je aan voor de gewenste opleiding via www.rocmn.nl/aanmelden;
  2. Voldoe je aan de criteria om deel te nemen aan het toelatingsonderzoek, dan bellen we je en bespreken we de procedure en welke stukken je moet opsturen.

Alle informatie over het toelatingsonderzoek staat in onderstaand document.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: