Techniekmarkt Tech Campus

De Techniekmarkt een groot succes!
Dit jaar werd de kwaliteit van de presentaties naar een hoger niveau getild vergeleken met de vorige editie. Er waren een aantal categorieën waar de studenten op werden beoordeeld door een jury. De prijzen werden ingedeeld op de thema’s: meest innovatieve, meest creatieve en meest professionele project. Het evenement werd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

Binnenkort wordt de datum voor de Techniekmarkt 2023 bekend gemaakt.

Bezoek de Techniekmarkt 
#TechCampusBruist op projectenmarkt donderdag 14 april 2022 (voorheen: 27 januari 2022)

MBO studenten van de Tech Campus in Nieuwegein presenteren op donderdag 14 april tussen 14.00 en 16.00 uur weer een groot aantal projecten en/of stagebedrijven tijdens de techniekmarkt. Zoals elk jaar zijn er veel opvallende en spraakmakende projecten. Waaronder: Zorgtechnologie, Cloudcomputing, Circulair bouwen, Waterstof raceteam, Bushokje en Vakantiewoning. Ook wordt Farmbot: de robot met groene vingers, onthuld. Er zijn projecten te zien waarbij studenten aan echte opdrachten vanuit het bedrijfsleven werken. Bovendien zijn er diverse trajecten in de samenwerking vmbo-mbo. Deze worden vertegenwoordigd door VO-leerlingen die hier dit schooljaar op de Tech Campus aan deelnemen. Ook zij laten zien aan welke projecten ze hebben gewerkt. Een prachtige voorbereiding op toekomstig onderwijs en werk. 

Projectonderwijs 
Op de Tech Campus leren studenten, op school of in een bedrijf, in projecten en in de praktijk tijdens stage. In het eerste jaar zijn projecten eenvoudiger van opzet. Studenten leren dan samenwerken, rekening houden met wensen van de klant etc. Naarmate de opleiding vordert worden projecten complexer en kiezen studenten hun eigen project of nemen deel aan levensechte projecten van en bij bedrijven. Vaak hebben deze projecten raakvlakken met meerdere vakgebieden. Bijvoorbeeld in het cross-over project Zorgtechnologie. Hier komen zorg en techniek samen en werken studenten van verschillende opleidingen samen. 

Studenten werken aan de toekomst  
De aanwezige studenten volgen een opleiding op de Tech Campus. Tijdens de opleiding werken zij samen aan thema’s op het gebied van ICT, duurzame energie, duurzame mobiliteit, Smart Technology en Smart industry of vakmanschap. Op de projectenmarkt krijgen studenten de kans om bezoekers, onder wie hun ouders, te laten zien aan welk project zij de afgelopen periode hebben gewerkt of bij welk bedrijf ze stage hebben gelopen. Voor leerlingen op het VO die nog een studiekeuze moeten maken is de projectenmarkt het perfecte moment om meer te weten te komen over de verschillende opleidingen en werkvelden.  

Wedstrijdelement en vakjury 
Aan de projectenmarkt is een wedstrijdelement toegevoegd. Studenten strijden in verschillende categorieën om de titel van: Beste ambassadeur, Meest professioneel, Meest creatief en Aanstormend talent. De vakkundige jury bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. 

Ouders, bedrijven, decanen, leerlingen en overige geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom om de techniekmarkt bij te wonen. Aanmelden is niet nodig. 

Online meedoen? Stem voor de publieksprijs! 
Kun je niet aanwezig zijn tijdens de techniekmarkt op 14 april of wil je nog even nagenieten? Binnenkort staat een selectie van de projecten (videobeeld) op de website. Je kunt tijdens een bepaalde periode je stem uitbrengen op het project dat volgens jou de publieksprijs verdient. Onder de stemmers verloten we een cadeaubon. 

Techniekmarkt 
14 april 2022
14.00 – 16.00 uur 
Harmonielaan 2 Nieuwegein 
Prijsuitreiking 16.00 uur 
Feestelijke borrel 16.30-17.00 uur 

Aftermovie Techniekmarkt 2022

Bekijk de video en ontdek hoe de techniekmarkt er in januari 2020 uitzag.

Deze spraakmakende projecten en meer kun je verwachten!

  • Zorgtechnologie
  • Cloudcomputing
  • Circulair bouwen
  • Waterstof raceteam
  • Bushokje en Vakantiewoning
  • Farmbot

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: