Techniekmarkt Tech Campus

Terugblik: Techniekmarkt op donderdag 26 januari was een succes!

Op donderdag 26 januari presenteerden mbo bol en bbl studenten van de Tech Campus in Nieuwegein weer een groot aantal projecten en/of stagebedrijven tijdens de jaarlijkse Techniekmarkt. Er waren veel opvallende en spraakmakende projecten. Waaronder bijvoorbeeld: Crossauto, Zorgtechnologie, Cloudcomputing, Circulair bouwen en Waterstof racing. Ook waren er projecten te zien waarbij studenten aan echte opdrachten vanuit het bedrijfsleven. 

Projectonderwijs 
Op de Tech Campus leren studenten, op school of in een bedrijf, in projecten en in de praktijk tijdens stage. In het eerste jaar zijn projecten eenvoudiger van opzet. Studenten leren dan samenwerken, rekening houden met wensen van de klant etc. Naarmate de opleiding vordert worden projecten complexer en kiezen studenten hun eigen project of nemen deel aan levensechte projecten van en bij bedrijven. Vaak hebben deze projecten raakvlakken met meerdere vakgebieden. Bijvoorbeeld in het cross-over project Zorgtechnologie. Hier komen zorg en techniek samen en werken studenten van verschillende opleidingen samen. 

Studenten werken aan de toekomst  
De aanwezige studenten volgen een opleiding op de Tech Campus. Tijdens de opleiding werken zij samen aan thema’s op het gebied van ICT, duurzame energie, duurzame mobiliteit, Smart Technology en Smart industry of vakmanschap. Op de projectenmarkt krijgen studenten de kans om bezoekers, onder wie hun ouders, te laten zien aan welk project zij de afgelopen periode hebben gewerkt of bij welk bedrijf ze stage hebben gelopen. Voor leerlingen op het VO die nog een studiekeuze moeten maken is de projectenmarkt het perfecte moment om meer te weten te komen over de verschillende opleidingen en werkvelden.  

Wedstrijdelement en vakjury 
Aan de projectenmarkt is een wedstrijdelement toegevoegd. Studenten strijden in verschillende categorieën om de titel van: Beste ambassadeur, Meest professioneel, Meest creatief en Aanstormend talent. De vakkundige jury bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Dit jaar is voor de eerste keer ITEQ betrokken als jurylid!

Ouders, bedrijven, decanen, leerlingen en overige geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom om de techniekmarkt bij te wonen.

Aftermovie Techniekmarkt 2023

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: