Team Expertisecentrum Kritisch Denken

Het team van het Expertisecentrum Kritisch Denken (ECKD) bestaat uit:

Daan van Riet – Hoofd

Daan studeerde in 2016 af als omgangskundige middels een afstudeeronderzoek naar de mogelijkheid tot ontwikkeling van kritisch denken bij studenten in het mbo. Dit onderzoek ontving in november 2017 een prijs bij de Hogeschool Utrecht. Sinds 2015 is hij verbonden aan ROC Midden Nederland als docent. In 2017 richtte Daan het Expertisecentrum Kritisch Denken op waarvan hij sindsdien hoofd is. In hetzelfde jaar werd hij genomineerd als Leraar van het Jaar, en eindigde hij bij de laatste drie. Ook volgt Daan een master in filosofie, gericht op bedrijfsethiek, en neemt hij deel aan verschillende klankbordgroepen. In zijn vrije tijd is hij brandweerman. 

d.vanriet@rocmn.nl,  06 407 079 46

Daan van Riet

Laura Martens – Docent/onderzoeker

Laura studeerde wiskunde & informatica. Ze werkte lang als analist en (project)manager bij onder meer de Universiteit van Amsterdam en de NS. In 2007 maakte Laura de stap naar het onderwijs als docent wiskunde en sinds 2010 is ze verbonden aan ROC Midden Nederland, als docent voor het ICT College. In 2012 rondde ze haar master in Special Educational Needs af. Sinds 2019 is ze betrokken bij het ECKD. 

l.martens@rocmn.nl 

Laura ECDK

Tessa Miedema – Onderzoeksmedewerker

Tessa studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar doet ze twee masters: Ethics of Education en onderwijswetenschappen. Ze werkte als studentvoorlichter bij dezelfde universiteit, was examentrainer en ambulant begeleidster in het basisonderwijs. Ze werkt bij het Expertisecentrum Kritisch Denken als (onderzoeks)medewerker voor twee dagen per week.

t.miedema@rocmn.nl

Portret Tessa