UP Vakmanschap verdiepen

Studenten met ons mbo-diploma komen goed terecht op de arbeidsmarkt. Alle benodigde competenties zijn opgedaan. Maar er zijn bedrijven die net een beetje extra waarderen. Bijvoorbeeld: de student heeft in aanvulling op het diploma een cursus JAVA-programmeren voor iOS gevolgd. Of: de student heeft naast het diploma een officiële PrinceII cursus gevolgd. Het zijn deze elementen, die niet standaard in het onderwijs zitten maar die wel van aanvullende waarde kunnen zijn voor de student. Momenteel hebben we de volgende programma’s:

 • Internationaal Erkende Certificering MOS
  Verdiep je Microsoft Office kennis en haal je het 'Word-2016 Expert' en/of je 'Excel-2016 Expert' certificaat. 
 • Power4Talent
  Dit programma traint studenten in de trends, ontwikkelingen en methodieken die ze aantrekkelijker maakt voor de arbeidsmarkt. Zoals werken met Agile Scrum, Lean Management, Visueel Communiceren en Cyber Security. Lees meer...
 • Cambridge Engels
  Haal je certificaat Engels waarmee je ook les mag geven. 
 • Merit & Distinction
  Studenten van alle leerjaren van IBS (International Business School) kunnen hiermee hun Engelse mbo diploma (BTEC) op een hoger niveau afsluiten. 
 • Engineering Academie
  In dit excellentieprogramma krijg je inzicht in de werking van industriële robots. Zo maak je kennis met de theorie en ontwikkel je praktische vaardigheden met een ABB IRB 120 robot. Daarnaast leer je hierbij een eenvoudige simulatie maken in het softwareprogramma Robotstudio van ABB.
 • Financieel Expert MKB 
  Dit kan het begin zijn van je succesvolle carrière in het bedrijfsleven, die soms verder reikt dan het administratieve vlak. Dit diploma biedt er alle mogelijkheden voor! 
 • Kritisch denken/Filosofie
  Filosoferen vraagt moed en een open houding. Dat maakt het makkelijk om te durven twijfelen. Durf te denken!
 • Leren van de buren: sociaal werk in Europa
  Het sociaal werk in Nederland verandert: organisaties gaan nu uit van de eigen kracht van de burger en de inzet van sociale netwerken. Hoe doen andere landen dat? We gaan op onderzoek in een grote stad in één van onze buurlanden. Jij voert een deelonderzoek uit en presenteert dat aan sociaal werkers in Nederland. Meer weten?
 • Topsport
  We zijn een erkende, topsportvriendelijke school. Wij willen dat onze 35 topsporters en sporttalenten goed in hun sport presteren én de school met een diploma verlaten! Meer weten?
 • BIM
  Het gebruik van BIM-software vraagt om nieuwe kennis, vaardigheden en houding. BIM heeft grote invloed op de manier waarop binnen een bedrijf en tussen ketenpartners wordt samengewerkt.
 • 3D Commercial
  Ontwikkel een mediaproduct in fasen: de pre-fase, de productiefase en de postfase. Werk samen in workshops, masterclasses en ga samen op bedrijfsbezoeken.
 • NK Waterstofracen
  Werk samen met studenten van de verschillende technische opleidingen aan een waterstofauto. Daarmee doe je in april mee met het NK op het TT circuit in Assen! Je leert alles over duurzaamheid en innovatieve ontwikkelingen.
 • Artiest
  Derdejaars studenten van de Nederlandse Pop Academie (NPAC) en De Dansopleiding mogen hun projectplan te presenteren aan de vakkundige jury. Positief beoordeelde projecten worden onder begeleiding uitgewerkt tot en met uitvoering. Lees meer....
 • Internet of things
  IoT is overal! Apparaten (bijv. koelkasten, auto’s, straatlantaarns) zijn steeds vaker via internet verbonden en worden ‘slim’ gemaakt door sensoren. Wil jij hier alles over weten, én snappen hoe de techniek erachter werkt? neem dan deel aan dit excellentieprogramma! 
 • Mixed Reality met de MS Hololens
  Mixed reality brengt mensen, plaatsen en objecten uit de fysieke en digitale wereld bij elkaar. Je gaat de mogelijkheden ontdekken van de Microsoft Hololens. Met behulp van #C en Unity gaan we een eigen mixed reality creëren.
 • 3D Engineering
  Bij 3D Engineering hou je je bezig met scannen en het bewerken van scandata. Je leert scandata omzetten naar cad-data en 3D-printen. Verder ontwikkel je je Solidwork Skills tot op professioneel niveau en krijg je een officiëel certificaat hiervan.
 • Ethical Hacking
  In vier modules ga je in op het beroep en de ethische kant van het vak. Wat doet en kan een hacker allemaal? Welke skills heb je nodig? Wat kan en mag wel of niet, welke mindset vraagt dit beroep en hoe moet je omgaan met gevonden informatie? Ook wordt er met diverse tools gewerkt om bijvoorbeeld wachtwoorden te kunnen kraken en toegang te verkrijgen tot netwerken. Hierbij maak je kennis met de volgende tools en talen: Dirb en Nikto voor webhacking, Vega kwetsbaarheden scanner, password cracker John the ripper, PHP, MySQL en Burpsuite. Je leert hierbij de tools te gebruiken en te snappen wat deze tools precies doen.
 • Zorgtechnologie
 • Onderwijsrobot Eddy
  Hoe moet je Eddy programmeren? En hoe kun je hem inzetten in je stage? Zes studenten van de opleiding Onderwijsassistent brengen hun expertise over werken met Onderwijsrobot Eddy over aan tweedejaars studenten Onderwijsassistent en Pedagogisch Werk. 
 • Bestuursvaardigheden
  Vind je het interessant hoe organisaties in elkaar zitten en wil je graag beter leren presenteren, debatteren en discussieren? Hoe leidt je effectief een vergadering en hoe geef je advies? Leer het in dit excellentieprogramma!
 • Schakelprogramma Wiskunde HBO
  Maak jij die succesvolle overstap naar het HBO? Met dit schakelprogramma vergroot je je kans, en behaal je het officiële wiskunde-certificaat van de Hogeschool Utrecht.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: