Sneller door het mbo

Wil jij snel doorstromen naar het hbo of een hoger niveau op het mbo? Of wil je snel aan het werk? Kies dan voor een van onze versnelde opleidingen. 

Bij een deel van onze opleidingen is versnellen mogelijk. Versnellen is altijd maatwerk en de mogelijkheden hangen af van o.a. jouw vooropleiding, werkervaring en kennis. Omdat een versnelde opleiding meer van je vraagt, gelden er aanvullende toelatingsvoorwaarden (naast de vooropleidingseisen). 

Bij elke opleiding staat vermeld of versnellen mogelijk is en welke toelatingsvoorwaarden dan gelden. Overzicht versnelde opleidingen.  

Hoe lang duurt een versnelde opleiding?

Omdat versnellen maatwerk is, zijn de mogelijkheden afhankelijk van jouw situatie. Als je bijvoorbeeld een (passend) niveau 3 diploma hebt, kan je niveau 4 soms in 1 of 2 jaar afronden. Na je aanmelding (en soms na het eerste leerjaar) wordt duidelijk hoe snel jij de opleiding kunt afronden. 

Hoe aanmelden voor versnellen?

Wil je in aanmerking komen voor versnellen, kijk dan eerst bij de opleiding van je keuze of versnellen mogelijk is. Is dat het geval, ga dan naar het aanmeldformulier en vink de optie versnellen aan. 

Versneld mbo iets voor jou?

Versnellen is iets voor jou als je:

  • de ambitie hebt om naar het hbo te gaan
  • snel aan het werk wilt gaan
  • doelgericht en hard wilt werken

"Deze opleiding heeft me echt goed gedaan"

Yusef en Hamza hebben de havo niet afgerond, maar wilden allebei wel graag naar het hbo. Door de opleiding Medewerker Human Resource Management te versnellen, konden ze in één jaar hun mbo-diploma halen. 

Hamza: "Het is best pittig om in tien maanden acht examens af te leggen. Samen met Yusef heb ik ’s avonds heel wat uurtjes in de bieb doorgebracht. Zo sleepten we elkaar er doorheen.
Maar het is ons gelukt om de opleiding HRM in één jaar af te ronden. Nu heb ik een diploma, maar vooral heel veel kennis opgedaan!" 

Yusef en Hamza, studenten B&A College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: