UP: excellentieprogramma's

Haal meer uit jezelf!

Wil je naast je studie meer uit jezelf halen? Dat kan met UP! Van een internationale stage, speciale onderwijsprogramma’s om je kennis te verdiepen, tot het meedoen aan wedstrijden zoals Skills Heroes.

Onder UP vallen alle extra programma’s, die verdeeld zijn in vier pijlers: verdieping in je vakgebied, ondernemerschap, vakwedstrijden en internationalisering! Naast je opleiding kun je met deze programma’s je talenten en competenties ontwikkelen.

UP: haar meer uit je zelf!

UP Vakmanschap verdiepen

Studenten met ons mbo-diploma komen goed terecht op de arbeidsmarkt. Alle benodigde competenties zijn opgedaan. Maar er zijn bedrijven die net een beetje extra waarderen. Bijvoorbeeld: de student heeft in aanvulling op het diploma een cursus JAVA-programmeren voor iOS gevolgd. Of: de student heeft naast het diploma een officiële PrinceII cursus gevolgd. Lees verder

UP Vakmanschap verdiepen

UP Ondernemerschap

Studenten van ROC Midden Nederland ontwikkelen een ondernemende houding. Dat gebeurt in loopbaanlessen, projecten en op vele andere momenten binnen het reguliere onderwijs. Wil je als student meer? Kies dan voor een extra programma waarmee je je ondernemende vaardigheden verder ontwikkelt of zelfs je eigen bedrijf start. Lees verder

UP Ondernemerschap

UP Internationaal

Er zijn veel studenten met een nieuwsgierige, ondernemende en ambitieuze aard die de beroepspraktijk internationaal willen leren kennen. Voor sommige branches ligt dat voor de hand, maar voor andere is het minder standaard. Ook deze studenten bieden we de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen. Daarbij staat de persoonlijke ontwikkeling van de student centraal. Lees verder

UP Internationaal

Vakwedstrijden voor mbo-studenten

Met de vakwedstrijden, waaronder de landelijke SKILLS Heroes, willen we onze talenten een podium geven om hun kennis en vaardigheden in competitie te testen met andere studenten uit het mbo. Via schoolvakwedstrijden en kwalificatiewedstrijden kunnen onze studenten zich internationaal meten met studenten uit Europa (Europees kampioenschap) en mogelijk zelfs met studenten uit de hele wereld (Wereldkampioenschap). Lees verder

Vakwedstrijden voor mbo-studenten

Studenten voor theaterproject naar Italië

In april zijn 22 leerlingen van de opleidingen Performer, Evenementen Organisatie, Horeca, Dans, AV en Licht- en Geluidstechniek in Italië voor een theaterproject van twee weken.

Het Excellentieprogramma Etoile International zal plaats vinden in Reggio Emilia waar zij samen met de theaterschool Lab Academy werken aan een internationale theatervoorstelling als afsluiting van een groot festival. Hierbij worden honderden bezoekers verwacht!

Via de Facebook pagina Etoile International zullen de deelnemers iedereen op de hoogte houden met dag video’s van alle activiteiten en ook zeker de repetities voor de grote show!

theaterproject Etoile International
een impressie van Etoile International van 2017

Samenwerkingsovereenkomst met Finland, Italië en Spanje

Op zaterdag 21 april ondertekent Bestuursvoorzitter Paul van Maanen van ROC Midden Nederland de samenwerkingsovereenkomst NAVE2 samen met de directeuren van Finse, Italiaanse en Spaanse scholen. Dit gebeurt tijdens het Etoile theaterfestival in Novellara in Italië waar de studenten van excellentieprogramma Etoile International twee weken zijn.

NAVE2 staat voor Network for the Advancement of Vocational Education in Europe. Het is een samenwerking met als doel de internationale samenwerking in het beroepsonderwijs te verbeteren. Jaarlijks worden afspraken gemaakt over internationale mobiliteit tussen de partners, informatie-uitwisseling over de wijze van opleiden en de rol van stage hierin, het begeleiden van studenten op stage in het buitenland en nog vele andere inhoudelijke onderwerpen.

Nave2 is de samenwerking tussen ROC Midden Nederland met Finland, Spanje en Italie
Nave2 is de samenwerking tussen ROC Midden Nederland met Finland, Spanje en Italie

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: