Nieuwe opleidingen

Vanaf september 2017 starten we met een aantal nieuwe opleidingen. Hieronder vindt u een overzicht van deze nieuwe opleidingen.

HUMAN TECHNOLOGY IN AMERSFOORT 

Op het Tech College in Amersfoort start in september 2017 de opleiding Human Technology. Dit is een bol-opleiding op niveau 4 met een duur van 3 jaar. De student wordt opgeleid tot een technicus met kennis van marketing, mensen en gebruiksvriendelijkheid.
De studenten krijgen technische vakken, maar ook marketing, informatietechnologie, kwaliteitszorg en ze leren onderzoek te doen. Na de opleiding is het hbo een goede optie. Werken als bijvoorbeeld webdesigner, productdesigner of tester kan ook. Lees meer.

COMBITRAJECT BOL-BBL BOUWKUNDE IN AMERSFOORT 

Het Bouw & Interieur College in Amersfoort biedt vanaf het nieuwe schooljaar 2017 een unieke gecombineerde bol-bbl opleiding Bouwkunde aan. Tijdens de eerste twee jaar van deze niveau-4-opleiding gaat de student fulltime naar school en loopt hij stage. Tijdens de laatste twee jaar wordt de student een bbl-er en gaat hij vier dagen werken en één dag naar school. De basisvaardigheden, de technische vakken en werken in projecten worden de eerste twee jaar aangeboden. De student werkt het tweede deel van de opleiding samen met praktijkbegeleiders en collega’s in de praktijk aan een goede toekomst in de bouw. Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Bouwmensen Amersfoort. Lees meer.

MEDIAMANAGEMENT/JUNIOR PRODUCER 

Op het Creative College in Amersfoort komt volgend schooljaar een opleiding voor doortastende creatievelingen. Tijdens deze niveau-4-opleiding leert de student o.a. over (media)producties, projecten, evenementen, het organiseren en coördineren.
Mediamanagers zijn communicatief, flexibel, doortastend en creatief en daarom bijzonder belangrijk voor de creatieve industrie. De opleiding duurt 3 jaar. Lees meer.

ALLROUND DTP/MEDIAVORMGEVER NIVEAU 3

Het Creative College in Amersfoort heeft nu ook voor de niveau-3-student een interessante opleiding. Bij de opleiding Allround DTP'er/Mediavormgever combineert de student zijn technische talent met een goed gevoel voor vormgeving. Tijdens deze opleiding leiden we studenten op tot echte allrounders  Ze gaan werken aan brochures, magazines en ander drukwerk, maar ook aan websites, apps en andere mediaproducties. Ze leren dan ook werken met dan ook een flink aantal programma’s Photoshop, InDesign, Illustrator én programma's om interactieve producten te maken. De opleiding duurt 3 jaar. Lees meer.

SERVICEMEDEWERKER NIVEAU 2 AMERSFOORT

In september 2017 starten wij in Amersfoort met een nieuwe opleiding op niveau 2: Servicemedewerker. Wij gaan studenten breed opleiden omdat er op de arbeidsmarkt behoefte is aan flexibel inzetbare arbeidskrachten die goede werknemersvaardigheden bezitten en waarbij een dienstverlenende en servicegerichte houding centraal staat. Werknemers voor de toekomst dus! Lees verder.

Met de start van deze nieuwe opleiding stoppen we met onze oude niveau 2-opleidingen (met uitzondering van de niveau 2-opleidingen bij ons Tech College). Binnen de nieuwe brede opleiding, kiest de student wel voor een bepaalde context: Zorg & Welzijn, Zakelijk & Commercieel of Sport & Evenementen. Wilt u hier meer over weten? Lees dan verder.

SERVICEMEDEWERKER ZAKELIJK & COMMERCIEEL UTRECHT

Vanaf september 2017 bieden we in Utrecht de brede opleiding Servicemedewerker Zakelijk & Commercieel aan. In deze nieuwe 2-jarige opleiding komt een aantal opleidingen samen die niet meer als aparte opleiding aangeboden worden: Medewerker Financiële Administratie en Medewerker Secretariaat en Receptie. Als Servicemedewerker Zakelijk & Commercieel word je opgeleid om allerlei werkzaamheden binnen secretariële, administratieve of commerciële beroepen te kunnen uitvoeren. Lees meer over de 2 jarige opleiding en de 1 jarige sprint opleiding,

LOGISTIEK MANAGEMENT IN AMERSFOORT

Het Business & Administration College biedt vanaf volgend schooljaar ook de nieuwe opleiding Logistiek Management aan in Amersfoort. Als logistiek manager stuur je de logistieke processen aan. Dit kan bij een groothandel zijn, een transportbedrijf maar ook bijvoorbeeld in een ziekenhuis of een distributiecentrum. Je zorgt dat alles goed verloopt, zorgt dat de kosten niet te hoog worden en signaleert verbeterpunten en maakt analyses. Daarnaast zorg je voor goed contact met de medewerkers. Je neemt initiatief en bent dienstverlenend. Deze bol-opleiding op niveau 4 duurt 3 jaar. Lees meer.

ONDERNEMER E-BUSINESS - UTRECHT

Deze opleiding is voor iedereen die graag een eigen onderneming wil starten. Wil de student het liefst een eigen onderneming starten? Of het nu een eigen winkel is, een webshop of een adviesbureau, als ondernemer moet de student van heel veel zaken veel weten. Zoals over de administratie, logistiek, marketing en communicatie en personeelszaken.  Ook moet hij goed weten hoe hij de kansen die hij ziet omzet in producten of diensten die hij kan verkopen. 
Is de student commercieel en ondernemend? Wil hij niets liever dan een eigen bedrijf beginnen? Tijdens de opleiding Ondernemer E-Business leert hij alles over hoe je ondernemer wordt. Deze bol-opleiding is op niveau 4 en duurt 3 jaar. Lees meer.

MAATSCHAPPELIJKE ZORG: PERSOONLIJK BEGELEIDER MET EXTRA KEUZEDEEL THUISBEGELEIDER

De opleiding Maatschappelijke Zorg (niveau 4) leidt studenten op tot Persoonlijk Begeleider. Vanaf 2017 kunnen de studenten naast Gehandicaptenzorg en Specifieke doelgroepen ook de Thuisbegeleider als uitstroomprofiel kiezen. Studenten leren ondersteuningsvragen en -behoeften van cliënten te herkennen, begeleidingsplannen op te stellen en deze uit te voeren en coördineren. Het doel van het werk is het beste uit de cliënt te halen en de cliënt in zijn of haar kracht te zetten. De doelgroepen waarmee de Persoonlijk Begeleider werkt zijn divers: cliënten met een lichamelijke, geestelijke psychosociale beperking, ouderen, jong volwassenen en kinderen. Cliënten kunnen thuis wonen of in een vervangende woonvorm. In het derde leerjaar kiezen studenten voor één van de uitstroomprofielen: Gehandicaptenzorg, Specifieke doelgroepen of Thuisbegeleider. Lees meer.

GESPECIALISEERD KOK

Als gespecialiseerd kok werk je in een ambachtelijk bedrijf op het hoogste niveau. Je voert in een team alle werkzaamheden in de keuken uit. Je werkt in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld en bereid bijzondere, creatieve of luxe gerechten en denkt na over de samenstelling van de menukaart en voert deze uit. Naast deze creatieve, uitvoerende werkzaamheden, coördineer en organiseer je de werkzaamheden binnen de verschillende delen van de keuken. Je bewaakt de kwaliteit van de gemaakte gerechten of onderdelen daarvan en zorgt ervoor dat deze aan de verwachtingen van de gasten voldoen. Ook ben je verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten en het verwerken daarvan. Hier vind je meer informatie over deze opleiding.