Toelatingseisen entreeopleiding anderstaligen

  1. Je hebt geen vmbo-diploma of hoger.
  2. Je was in de afgelopen twee studiejaren niet ingeschreven bij een entreeopleiding.
  3. Je bent 16 jaar of ouder.

Kennismaken
Als je bent aangemeld en je voldoet aan de toelatingsseisen, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Het doel van dit gesprek is dat jij goed van start gaat met een opleiding die bij je past.
We bespreken bijvoorbeeld je studiekeuze, je verwachtingen, je persoonlijke omstandigheden en eventuele begeleiding die je nodig hebt. Je kunt ook al je vragen stellen.  Je ouders zijn tijdens dit gesprek van harte welkom.
Het is mogelijk dat een andere opleiding of school beter past bij jou. Daarom krijg je van ons na het gesprek een studieadvies op maat.

bbl-opleiding
Om een bbl-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Voorbereiden op het kennismakingsgesprek
Een aantal tips om je goed voor te bereiden op het kennismakingsgesprek.
1. Het kiezen van een goede opleiding is belangrijk. Oriënteer je dus op mogelijke beroepen. Kijk op websites, ga kijken bij een bedrijf of bezoek een open dag van de opleiding waarvoor je interesse hebt.
2. Als je al ervaringen hebt die met het vakgebied te maken hebben, neem dan een CV of portfolio mee waarin je dit laat zien.
3. Als je nog contact hebt met je middelbare school, kun je je mentor vragen om je digitale doorstroomdossier in te vullen.