Hoe vind je de juiste opleiding?

Bij de studiekeuze is het belangrijk dat je na gaat denken wat je leuk vindt om te doen, waar je interesses liggen en waar je goed in bent. Als het goed is ben je daar tijdens de middelbare school al een beetje achter gekomen. Maak voor jezelf een lijstje. Kom je er niet uit, vraag dan aan familie en vrienden wat zij denken dat jij leuk vindt om te doen, waar jouw interesses liggen en waar je goed in bent.

Onderzoek je talenten en interesses

Op veel websites kun je erachter komen wat voor werk je leuk vindt, waar je goed in bent en welke opleiding daarbij hoort. Deze tests helpen je verder in het maken van de juiste keuze in je loopbaan. Wij hebben een op maat gemaakte beroepskeuzetest om je zo goed mogelijk te helpen bij de al lastige studie- en beroepskeuze.  Bekijk hier enkele websites. Bij ROC Midden Nederland kan je je interesses onderzoeken door de websites van de colleges te bekijken of een brochure te bestellen.

Naar een open dag

Denk je eraan een mbo-opleiding te gaan volgen bij ROC Midden Nederland? Of wil je weten hoe je alsnog je middelbare school-diploma kunt halen? Kom dan langs op een open avond of open dag. Docenten en studenten beantwoorden graag je vragen en je kunt kennismaken met de colleges en het VAVO Lyceum. Lees meer over open dagen en avonden bij ROC Midden Nederland.

Naar een doedag

Om echt te ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten en kennis te laten maken met een college of opleiding, organiseren wij doedagen. Een doedag vindt altijd plaats op een middag van 13.30 tot 16.00 uur op een van onze locaties in Amersfoort, Utrecht, Nieuwegein of Zeist. Meer over de doedagen bij ROC Midden Nederland.

Voorlichtingscentrum

Heb je een vraag? Neem dan contact op met ons Voorlichtingscentrum. Dit kan via 0900 400 30 02 (keuze 1, lokaal tarief),  studieinfo@rocmn.nl of twitter @roc_mn Indien nodig maken we een afspraak met je voor een gesprek. 

Aanmelden en kennismaken

Heb je een opleiding gevonden die bij je past? Meld je dan direct aan op onze website. Je ontvangt informatie over de documenten die je nodig hebt en je krijgt een uitnodiging voor een kennismaking. 

Lees meer over aanmelden en kennismaken bij ROC Midden Nederland.