Trainingen

Empowerment: sterker in je schoenen

Het kan zijn dat je je niet prettig voelt bij mensen die je niet goed kent. Je voelt je dan vaak gespannen of weet niet goed hoe je iets moet aanpakken. Opkomen voor jezelf of reageren op kritiek vind je moeilijk. Met de training Empowerment kom je sterker in je schoenen te staan! Door deze training werk je gericht aan je zelfvertrouwen en zelfsturing waardoor je beter zelf richting aan je leven en je loopbaan kunt geven, ook al zit je in een lastig parket. Door deze training heb je het gevoel zelf iets aan de situatie te kunnen doen.

Toetsvreesreductie

Soms dreig je vast te lopen in je studie omdat je moeite hebt met het maken van toetsen of examens. Je bent zo gespannen tijdens een toets dat het je niet meer lukt om goed na te denken. Vaak ben je ook al zenuwachtig voordat de toets begint. Het kan zijn dat je uiteindelijk niet bereikt wat je wilt. Tijdens de training Toetsvreesreductie leer je omgaan met een zekere mate van stress en examenvrees en hoe je kunt ontspannen en controle houdt over je gedachten, gevoelens en je reacties hierop.

Individuele studievaardigheden

Het kan zijn dat je niet goed weet welke manier van studeren op een bepaald moment het beste is. Je bent bijvoorbeeld geneigd om steeds op dezelfde manier te werk te gaan, maar je hebt het gevoel dat dat niet de goede manier is. Of je realiseert je vaak te laat wat er allemaal bij komt kijken als je een toets moet voorbereiden of een werkstuk moet maken. In de training leer je om beter te plannen en je toetsen beter voor te bereiden. Ook oefen je met verschillende manieren om te studeren zodat je de juiste werkwijze kiest.