Begeleiding tijdens je studie

ROC Midden Nederland biedt goed onderwijs dat jou in staat stelt het beste uit jezelf te halen tijdens je studie en je loopbaan. Alle studenten kunnen daarbij een beroep doen op de zogenaamde basisbegeleiding bijvoorbeeld een vaste loopbaanbegeleider. Uit ervaring weten wij dat goed onderwijs en basisbegeleiding niet altijd voldoende zijn. Daarom bieden wij voor studenten die dat nodig hebben waar mogelijk extra ondersteuning. Het Studie & Loopbaancentrum helpt je dan verder.

Met elkaar in gesprek

Om vast te stellen wat mogelijk is, ben jij een belangrijke gesprekspartner voor ons. Heb je een beperking zoals een stoornis, handicap of chronische ziekte  waardoor je wordt belemmerd in je leerproces, dan gaan we daarover in gesprek met elkaar. Samen stellen we vast wat jij nodig hebt, wat wij kunnen bieden en hoe we dat kunnen organiseren.

Start goed; geef je beperkingen aan

Bij de start van je mbo-opleiding begint een belangrijke fase in de ontwikkeling van je zelfstandigheid. Kies voor een goede startpositie door bij je aanmelding aan te geven of er beperkingen zijn die jou (kunnen) belemmeren in je loopbaan en/of het leerproces. Als je dat doet, vergroot je meteen bij de start al je kansen op studiesucces. Geef aan welke ondersteuning je op je vorige school hebt gekregen en welke ondersteuning je daarvan in het mbo verwacht nodig te hebben. Dat hoeft namelijk niet hetzelfde te zijn . Je wilt tenslotte ook de kans krijgen om  vaardigheden die je op de middelbare school geleerd hebt bij het mbo zelf in praktijk te brengen. Wij zullen je helpen om jou een zo goed mogelijk beeld te geven van wat het mbo van jou vraagt. Jij kunt ons helpen door bijvoorbeeld een verslag van je vorige school of een onderzoeksrapport te leveren. Zo kunnen we vanaf de start samen bouwen aan het juiste ondersteuningsaanbod.

Wij beloven geen wonderen, we helpen wel

De extra ondersteuning geeft geen garantie op studiesucces. Want voor iedereen geldt: leren, dat doe je zelf. Wij beloven dus geen wonderen en wij kunnen ook niet alles. Wat wij wél beloven, is dat wij er binnen de grenzen van onze mogelijkheden alles aan doen om jou zo goed mogelijk te helpen.