Studenten ondertekenen topsportcontracten ROC Midden Nederland

Op vrijdag 11 oktober 2019 was de ondertekening van de topsportcontracten door alle nieuwe studenten met een topsportstatus van ROC Midden Nederland. Voorafgaand aan deze feestelijke bijeenkomst bij het Sport College was er een uitgebreid gezond ontbijt verzorgd door het Horeca en Toerisme College wat sinds kort ook tijdelijk gevestigd is in de Galgenwaard.  De nieuwe topsporters en talenten ondertekenden hun topsportcontract met CvB voorzitter Johan Spronk. Vanuit de samenwerking met FC Utrecht waren Ferdi ten Ham (hoofd spelersbegeleiding) en Marga van Loef (studiecoördinator) aanwezig. Sport Utrecht was vertegenwoordigd door Amarens Genee.

Wie zijn deze nieuwe studenten? 

Topsporters

Dit jaar zijn er 17 nieuwe topsport talenten bijgekomen. Totaal zijn er jaarlijks binnen ROC Midden Nederland ongeveer 30 topsporters en topsporttalenten met een geldige topsportstatus die topsportondersteuning ontvangen verspreid over verschillende Colleges en het VAVO Lyceum.

Topsportfaciliteiten
Topsporters en topsporttalenten met een geldige topsportstatus komen in aanmerking voor de topsportfaciliteiten van ROC Midden Nederland. Indien nodig wordt er op basis van gezamenlijke afspraken maatwerk geleverd zodat school, stage en topsport op een succesvolle manier kunnen worden gecombineerd. In de afgelopen jaren hebben al diverse topsporters een diploma bij ROC Midden Nederland behaald. Ook is er een grote groep zonder geldige topsportstatus die op hoog niveau hun sport beoefent (bv. bowling, kickboksen, taekwondo). Deze sporters komen (op dit moment) officieel niet in aanmerking voor de topsportfaciliteiten van ROC Midden Nederland, maar waar mogelijk en verantwoord kunnen we deze sporters op dezelfde manier helpen door het leveren van maatwerk.

NOC*NSF bepaalt in samenwerking met de sportbonden voor welke sporten en topsportprogramma's een status is te verkrijgen.

Is jouw student een topsporter?
De topsportstatus van (nieuwe) studenten kun je checken je bij Topsportcoördinator van ROC MN, Koen Stroo. Hij weet alles te vertellen over statussen, faciliteiten, topsportcontract, beleid en maatwerktrajecten. Tijdens een gezamenlijk gesprek tussen de topsporter, de opleiding, de ouders/verzorgers, de topsportcoördinator en soms de trainer/coach wordt alles op een rijtje gezet.

Voor meer informatie of aanmelden topsporters:

Koen Stroo,  Topsportcoördinator ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: