Les geven op de Tech Campus

Er is niets mooier dan meewerken aan een succesvolle toekomst voor jonge mensen! Dat vinden wij tenminste. Daarom investeren we bij ROC Midden Nederland graag in een goede leeromgeving voor onze studenten. We willen ons onderwijs nóg beter maken. Met de Tech Campus in Nieuwegein hebben we een inspirerende en eigentijdse nieuwe leeromgeving neergezet, waar de werelden van tech, ICT, bouw en automotive samenkomen. Hier leiden we jonge vakmensen op. Dat doen we goed. Maar dat doen we beter met jou.

Scholingstraject techniek docenten

Veel mbo-scholen verwachten binnen vijf jaar een groot tekort aan techniekdocenten. Daarom is het van cruciaal belang het aantal techniekdocenten op peil te houden en zelfs uit te breiden. Vanuit de overheid en allerlei instanties wordt hier serieus op ingezet in diverse beleidsnota’s. Maar de daadwerkelijke plannen dienen uit het werkveld te komen. Een concreet plan, en inmiddels zelfs al succesvol van start gegaan, is het Scholingstraject "Docenten- en instructeurspool Technische Installatiebranche Midden Nederland". Scholingstraject Docenten- en Instructeurspool Technische Branches.pdf

Vacatures op de Tech Campus

Heb je interesse om binnen de techniek te werken, maar niet in Nieuwegein? Kijk dan bij ons algemene vacatureoverzicht voor de vacatures bij ons Techniek Colleges in Amersfoort.

Open sollicitatie Tech Campus

Staat jouw ideale vacature er niet tussen maar ben je toch geïnteresseerd om bij de Tech Campus te werken? Stuur je open sollicitatie naar Esther Vissers o.v.v. open sollicitatie Tech Campus. 

Docent in de techniek?

De techniekwereld schreeuwt om nieuwe jonge vakmensen. Maar wie leidt deze jongeren op? Dat doen ervaren vakmensen, zoals jij. Geen ervaring als docent? Geen probleem. Bij ROC Midden Nederland krijg je alle begeleiding en scholing die nodig is om vakdocent te worden. En ook daarna bieden we volop ontwikkelingsmogelijkheden. Lijkt het je wat om docent te worden, maar wil je ook je huidige werk blijven doen? Dat kan! De hybride docent staat met een been in de klas en met het andere been in de praktijk. Nieuwsgierig? Bekijk onze vacatures.

Tech Campus

Tech Campus Nieuwegein

Op de Tech Campus in Nieuwegein vind je onze vier Techniekcolleges. De campus bestaat uit vier leslocaties met goede faciliteiten. Openbaar vervoer stopt voor de deur. Studenten werken en studeren volop in echte projecten van bedrijven. Met veel ruimte voor vernieuwing, ontmoeting en ontdekking met medestudenten en docenten van andere colleges of opleidingen en met bedrijven. Zo brengen we de praktijk binnen, doen we inspiratie op en wisselen we ideeën uit. Verbinden van kennis en ervaring en verbreden van netwerken wordt zo nog makkelijker. Wil je meer weten over de campus?

Welkom op de Tech Campus

Oscar Smeets

"Ik werk in een dynamische omgeving waarin studenten én ik veel leren. Met mijn elektrotechnische vooropleiding vond ik het interessant om bij een mbo-instelling gericht op techniek, stage te lopen. Tijdens mijn opleiding tot docent ben ik op het Tech College terecht gekomen en uitgegroeid tot fulltime werknemer. ROC Midden Nederland investeert in de scholing van docenten waardoor ik al meerdere interessante cursussen heb mogen volgen. Mijn doel is groeien als bekwaam docent, zowel vakinhoudelijk als pedagogisch-didactisch. Doceren is uitdagend en afwisselend en het geeft voldoening als de student zich toonbaar positief ontwikkelt.”

Oscar Smeets
Docent wiskunde Tech College

Ruud van Diemen

“Ik heb altijd graag gewerkt voor organisaties die een aantoonbare toegevoegde maatschappelijke waarde hebben. In het onderwijs heb ik daarin echt mijn draai gevonden. We geven niet alleen vakonderwijs, we zijn de architecten van nieuwe generaties. Mbo-ers zijn het cement van onze samenleving. We bieden hen toekomstperspectief. Het geeft ons een trots gevoel als we daarin slagen. Maar ook voor medewerkers biedt ROC Midden Nederland alle mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen. Initiatief nemen, samenwerken met anderen en verantwoordelijkheid horen daarbij. En altijd met één been in de school en één been in de praktijk. We verrichten prachtig werk.”

Ruud van diemen
Directeur Automotive College en Veiligheid & Defensie College