Kom bij ons werken

ROC Midden Nederland heeft veel aandacht voor de ontwikkeling en ambities van studenten, maar zeker ook voor de medewerkers. Dat doen we in een grote onderwijsorganisatie waarin we onderwijs via kleinschalige colleges aanbieden. Studenten krijgen les in een vertrouwde omgeving, waarin jouw bijdrage er toe doet en jij het verschil voor onze studenten maakt.

Onze onderwijsteams vormen het fundament; onderwijs maken en uitvoeren is bij uitstek ‘teamwork’. In co-creatie met de beroepspraktijk werken docenten aan uitdagend onderwijs. Door deze intensieve samenwerking stellen we je ook in staat om je professionaliteit en de ontwikkelingen in het vak actueel te houden. Zo zorgen we er samen voor dat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst je waarde op de arbeidsmarkt behoudt en uitbouwt.

Informatieblok

Titel

Solliciteer direct

Tekst

De wens om het steeds beter te doen kenmerkt onze werkstijl. Kijk je ernaar uit om samen met ons ROC Midden Nederland (nog) beter te maken? Wil je onze studenten toekomstbestendig opleiden en werk je graag samen met andere professionals, zowel binnen als buiten de onderwijsorganisatie?
Neem dan de volgende stap!


Bekijk de vacatures

Titel

Ervaringen uit de eerste hand

Tekst

We hebben vele mooie verhalen te vertellen over ons roc. Twee van onze docenten en een directeur vertellen waarom zij graag bij ROC Midden Nederland werken.
Nieuwsgierig?

Titel

Arbeidsvoorwaarden

Tekst

Vanzelfsprekend hebben we de arbeidsvoorwaarden goed geregeld. Als medewerker val je onder de CAO MBO. Een greep uit onze belangrijkste arbeidsvoorwaarden; vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, ouderschaps- en zorgverlof, reiskostenvergoeding en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket. En wil je kennis en ervaring opdoen in het buitenland? Ook daar bieden we je de mogelijkheden voor.

Opleidingsschool

Opleidingsschool ROC Midden Nederland is het samenwerkingsverband tussen ROC Midden Nederland en Instituut Archimedes van de Hogeschool Utrecht. Jaarlijks leiden we ongeveer 200 docenten in opleiding (dio’s) op tot professionals.
Eén van de doelen van de Opleidingsschool is de student leren om op een onderzoekende en kritische wijze te werken aan onderwijsverbetering. Dit doet de dio door drie keer in de opleiding een beroepsproduct te ontwikkelen. Dit is een lessenserie of training die relevant is voor het team, de afdeling, een college of voor ROC Midden Nederland in brede zin. 

Informatieblok

Titel

Vacatures voor dio’s

Tekst

Wij bieden een stagevergoeding aan docenten in opleiding. HBO-studenten die de minor rekenen volgen of hebben gevolgd hebben bij ons een pre! We zijn altijd op zoek naar geschikte docenten voor de algemene vakken, met name Nederlands en rekenen. Onze vacatures voor dio’s vind je op de website van samenopleiden.nl
Samen opleiden

Titel

DIO talentprijs

Tekst

Ieder jaar reikt ROC Midden Nederland de prijs uit voor het meest innovatieve beroepsproduct ontwikkeld door een docent in opleiding. In onderstaande video vertelt winnaar DIO talentprijs 2016 Esra Pennings over haar onderzoek en beroepsproduct.

Professionalisering

ROC Academie

Onze ROC Academie ondersteunt medewerkers in hun ontwikkeling en professionalisering. Medewerkers kunnen daar terecht voor (team)trainingen, opleidingstrajecten, werkateliers, conferenties, coaching en intervisie. Centraal staan de eigen leervragen en de koppeling met de werkpraktijk. De ROC Academie zet een mix van interne en externe opleiders en begeleiders in.

Extra begeleiding (startende) docenten

We starten ieder schooljaar met een inwerkprogramma van twee dagen voor alle nieuwe docenten. Hierin voorzien we je van informatie en vaardigheden die het opstarten in je nieuwe baan makkelijker maken.

Startende docenten die net van een lerarenopleiding komen bieden we extra begeleiding in de vorm van maandelijkse themabijeenkomsten en mogelijkheden voor lesobservaties en coaching. Dit zorgt ervoor dat je je sneller thuis voelt binnen ons ROC en zo krijg je een extra steuntje in de rug bij de start.

Performance cyclus

Wij hebben aandacht voor de inzet, de kwaliteit van het werk en de resultaten die onze medewerkers leveren via de performance cyclus. Dit houdt in dat we, naast dagelijkse contacten, regelmatig wat formeler de tijd nemen om te praten over het werk nu, en de beroepsmatige mogelijkheden en wensen voor de nabije toekomst.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: