Internationalisering

Stage in het buitenland 

Bij ROC Midden Nederland kijken en werken we ook over de grens. Veel van onze studenten doen een stage in het buitenland en we hebben veel internationale contacten. We zijn ook betrokken of soms zelfs coördinator van diverse internationale projecten. Een individuele internationale stage kun je doen als je 18 jaar of ouder bent.

Grenzeloze ervaring 

Tijdens een internationale stage leren studenten met andere gewoonten en culturen om te gaan. Daarnaast ontwikkelen zij hun talenkennis vaak enorm. Met internationale stage-ervaring op zak vergroot je je kans op de arbeidsmarkt aanzienlijk! We helpen studenten met een buitenlandwens graag op weg. 

Enthousiaste verhalen

Neem de kans om tijdens je studie je vleugels in het buitenland uit te slaan! De studenten die een internationale stage hebben gedaan, zijn hierover vaak laaiend enthousiast. Kijk op de collegewebsites voor enthousiaste verhalen.

Internationale stage? Dat doe je zo!

Een stage in het buitenland is een geweldige ervaring. Hoe dat in zijn werk gaat, check de video!

Internationale onderwijsprojecten

ROC Midden Nederland is actief deelnemer aan diverse internationale onderwijsprojecten. Lees hier alles over deze projecten, zoals Innovation garage en VOXPOP. 

Studenten Creative College

Stage in de Filipijnen

Student Verpleegkunde Tamara Jupijn (19 jaar) liep stage in Hagonoy op de Filipijnen. Zij gaf onder andere presentaties over tuberculose. “Mensen schamen zich ervoor en gaan hierdoor niet naar de dokter. Ze worden ziek, besmetten elkaar en overlijden onnodig.” Tamara heeft het onderwerp bespreekbaar gemaakt in de hoop dat mensen eerder naar de dokter gaan of een familielid met tuberculose doorverwijzen. Het vertrouwen in Tamara is groot: ze mag ook baarmoederhalskanker- en borstkankeronderzoeken doen en baby’s vaccineren. “Ik werd wel even in het diepe gegooid, maar vond het heel erg interessant om te doen en werd goed begeleid.” Tijdens haar stage heeft Tamara geleerd om relaxter te zijn. Morgen is er weer een dag, niet alles kan en hoeft vandaag. “Ik stel mezelf nu vaker de vraag of ik iets écht nodig heb."

Internationalisering
Tamara vaccineert een baby