Expertisecentrum Kritisch Denken

Het doel van onderwijs is leren denken, het doel van beroepsonderwijs is leren denken in de context van het beroep. Het Expertisecentrum Kritisch Denken (ECKD) ondersteunt hierin. We helpen collega’s in het onderwijs om meer grip te krijgen op het begrip kritisch denken en zijn een praktische partner voor het onderwijsveld. 

 

Boekje gepresenteerd 'De kritisch denkende student in het mbo'

Op 9 december is het boekje gepresenteerd genaamd: ‘De kritisch denkende student in het mbo: autonoom en constructief’. De publicatie is gebaseerd op ervaringen, projecten en onderzoeken van het Expertisecentrum Kritisch Denken. Het boekje werd gepresenteerd tijdens een het webinar over kritisch denken in het mbo. Bekijk en download het boekje 'De kritisch denkende student in het mbo: autonoom en constructief'. Meer weten? Mail d.vanriet@rocmn.nl

De kritisch denkende student in het mbo

Projecten

In de toekomst worden er specifieke vaardigheden van studenten verwacht. Door middel van onze diensten en onze kenniskring willen wij hierop inspelen en daarmee een blijvende bijdrage leveren. Samen met partners bouwen wij in projectvorm aan de toekomst. Kom meer te weten over zowel onze lopende projecten als de afgeronde succesverhalen.

Lees meer

collega's rocmn

Wat we doen

Bij het ECKD zien we onze studenten vooral als mens en kijken naar hun toekomstige beroep in relatie tot de wereld. We leren een student geen rol alleen. Een beroep uitoefenen gebeurt namelijk altijd in de context van bijvoorbeeld burgerschap.

Samen met docenten, studenten, andere roc’s, practoraten, lerarenopleidingen, universiteiten, het bedrijfsleven en de culturele sector werken we aan onderwijsonderzoek, ontwikkelen we lesmateriaal en doen we aan visievorming over kritisch denken.

partners kritisch denken

Ons team

Het Expertisecentrum Kritisch Denken bestaat uit een team van medewerkers die allen werkzaam zijn bij ROC Midden Nederland in diverse functies.
Zij stellen zich graag voor!

Lees meer

 

Team van Expertisecentrum Kritisch Denken

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, projecten en ontwikkelingen van het Expertisecentrum Kritisch denken? Volg ons dan op LinkedIn!
LinkedIn