Bedrijven, stage & diploma

Betrokken en deskundig: dát zijn we bij ROC Midden Nederland. Wij streven ernaar om samen met u het beste in uw mensen naar boven te halen. Of het nu gaat om het opleiden van uw personeel, stages of leerwerkplekken, het meedenken over loopbaanplanning, re-integratie of een samenwerking.

ROC Midden Nederland werkt vanuit de visie ondernemend Leren nauw samen in de beroeps(praktijk)vorming en kwalificering van onze deelnemers. Met veel ruimte voor het ontwikkelen van talenten en ondernemerschap. Co-design, co-makership en dualisering bieden prachtige kansen voor alle betrokkenen.

Stage en leerwerkbedrijven

In het beroepsonderwijs zijn studenten verplicht stage te lopen in het bedrijfsleven: de beroepspraktijkvorming (bpv). In deze stageperiode of beroepspraktijkvorming doen zij ervaring op in een bedrijf of organisatie.

In de bol-opleidingen dient minimaal 20% tot maximaal 59% van de opleidingstijd worden doorgebracht in een erkend leerbedrijf. In de bbl-opleidingen dient minimaal 60% van de opleidingstijd te worden doorgebracht in een erkend leerbedrijf. Voor een bbl-opleiding moet de student zelf op zoek naar een baan bij een erkend leerbedrijf. Een leerwerkplek is in principe verplicht om aan de opleiding te kunnen beginnen.

Heeft u een stage en/of een leerwerkplek binnen uw bedrijf of organisatie beschikbaar? Dan kunt u gebruik maken van ons digitaal aanmeldformulier. Een van onze praktijkbegeleiders neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gaat een student met uw bedrijf een praktijkovereenkomst (POK) afsluiten? Bekijk dan de Informatie voor leerbedrijven over digitaal ondertekenen POK [pdf]. Download the English version.

Werkgeversbijdrage begeleidingskosten/bpv-bijdrage
De noodzakelijke begeleidingstaken bij een BBL-traject kosten meer dan het Ministe­rie van OC&W bekostigt. Werkgevers betalen daarom mee aan de beroepspraktijkvorming van hun studenten/werknemers die een bbl-traject volgen.  De bijdrage is afhankelijk van de branche en opleiding.

Handige site
Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Kloppen uw gegevens op Stagemarkt?
Als u een stagiaire aanneemt is het belangrijk dat de gegevens van uw bedrijf kloppen. Staan de namen en e-mailadressen van de praktijkopleiders nog op stagemarkt.nl en zijn die nog correct? Dat is nodig zodat wij de juiste praktijkopleider aan de praktijkovereenkomst kunnen koppelen en de inloggegevens voor ons bedrijvenportaal naar het juiste e-mailadres sturen. U kunt zelf uw gegevens controleren en wijzigen op MijnSBB.
 

Bedrijvenportaal voor praktijkopleiders

Er is een bedrijvenportaal beschikbaar waarmee praktijkopleiders de gegevens van hun stagiaires kunnen zien. Praktijkopleiders ontvangen een bericht per e-mail met hun toegangsgegevens zodra ze toegang tot het portaal krijgen. In de handleiding leest u wat de mogelijkheden van het portaal zijn.

Samen ondernemen

Een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt begint met ondernemend onderwijs dat jongeren de benodigde vaardigheden en kennis leert. Heeft u een interessante uitdaging waar studenten lokaal positief verschil kunnen maken?  Studenten maken samen met u van een probleemstelling een kleinschalig praktisch project. Met als resultaat nieuwe inzichten of een praktisch uitvoerbaar idee. Onze studenten hebben een meerwaarde door hun frisse, nieuwe kijk op vraagstukken. Raak geïnspireerd over hoe het anders kan binnen uw organisatie en laat ondernemende studenten met u meedenken en ontwikkelen. Deel uw Case met ons en met uw betrokkenheid maken we er een mooi proces en product van.

Bent u een professional die zijn/haar kennis wil delen met studenten? Of bent/kent u een spreker of workshopgever die studenten inspireert en prikkelt? Laat het ons weten.

Ook kan ROC Midden Nederland u helpen bij het beschikbaar stellen van studenten voor door u georganiseerde evenementen, projecten en prestaties. Maakt u dan gebruik van ons digitaal aanmeldformulier.

Verificatie diploma sollicitatiekandidaten

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: