Servicemedewerker Utrecht (brede opleiding, ook versneld, bol, mbo)

  • Niveau 2
  • BOL
  • Versnellen tijdens je opleiding

Wat doe je in dit beroep?

Als servicemedewerker kun je bij verschillende organisaties aan de slag gaan. Denk aan een gemeente (bij de receptie), een winkel, een vergadercentrum, een (sport-)school, een kinderopvang of een ziekenhuis. Een servicemedewerker is een gastvrije duizendpoot die graag mensen helpt. Je bent het eerste aanspreekpunt en geeft antwoord op vragen van klanten of gasten. Daarnaast help je bij de administratie, voorraadbeheer, klaarzetten van materialen, onderhoud (ook aan computers) of doe je schoonmaakwerk. Je werk is dus heel afwisselend!

 In Utrecht worden de volgende richtingen aangeboden:

  • Servicemedewerker Zakelijk & Commercieel
  • Servicemedewerker ICT
  • Servicemedewerker Logistiek

Je kunt zelf kiezen welke richting jij wilt volgen. Dit doe je door het kiezen van keuzedelen en het zelfstandig oefenen op school en stage.

Versnellen - je diploma halen in 1 jaar

De opleiding Servicemedewerker in Utrecht kun je versneld afronden, zodat jij in 1 jaar je diploma hebt. We bekijken samen met jou of je in aanmerking komt voor het versnelde traject.

Is de opleiding Servicemedewerker iets voor mij?

Sta jij graag voor mensen klaar? Maak jij een goede eerste indruk? Heb jij zin om met verschillende werkzaamheden aan de slag te gaan? Vind jij het leuk om andere mensen te helpen? Dan is de opleiding Servicemedewerker echt iets voor jou!

Weet je nog niet precies welk vak bij jou past? Dan is de brede opleiding Servicemedewerker op niveau 2 perfect. Je kunt er alle kanten mee op!

Open week december

Aanmelden open week december

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 2

Duur

2 jaar / Versnellen tijdens je opleiding

Start

Eind augustus 2022

€ 1.216-

Crebonummer en naam

26007 Servicemedewerker

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep. Daarnaast krijg je les in Nederlands, Engels, Rekenen en Burgerschap. Deze vakken zijn niet alleen heel belangrijk voor je toekomstige baan, maar ook als je wilt doorleren naar een volgende opleiding.

Voor sommige studenten is het mogelijk om de opleiding sneller af te ronden dan 2 jaar. Samen met je studentcoach kijken we of jij daarvoor in aanmerking komt.

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een gemeente (balie- en receptiewerkzaamheden), een winkel, een congrescentrum, een (sport-)school, een welzijnsinstelling, etc. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Tijdens je stage krijg je begeleiding vanuit school en van jouw praktijkbegeleider.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als servicemedewerker en kun je bij veel organisaties aan de slag. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan een niveau 3 of 4 mbo-opleiding gaan volgen. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
  • Of een diploma entree-niveau of vergelijkbaar

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Extra leermiddelen voor deze opleidingen kosten € 250,- Het totale lesgeld komt daarmee op € 1452,- 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: