Servicemedewerker Utrecht (bol, mbo)

BOL - Niveau 2

Wat doe je in dit beroep?

Als Servicemedewerker kun je bij verschillende organisaties aan de slag gaan, zoals een gemeente (balie- en receptiewerkzaamheden), bij een winkel, een congrescentrum, een (sport-)school, een welzijnsinstelling etc. Een Servicemedewerker is een gastvrije duizendpoot die zich dienstverlenend en servicegericht opstelt binnen een organisatie. Het is belangrijk dat een Servicemedewerker de wensen en behoeften van klanten of gasten begrijpt en klaar staat voor hen. Je bent namelijk vaak het eerste aanspreekpunt en weet als geen ander hoe je moet inspringen op alle uiteenlopende vragen. Daarnaast assisteer je bij allerlei uitvoerende werkzaamheden, zoals administratie, voorraadbeheer, onderhoud (ook aan computers) en schoonmaakwerkzaamheden. Je werkzaamheden zijn dus heel divers.

Kortom: de opleiding Servicemedewerker is een brede mbo-opleiding waar je heel veel mee kunt. In Utrecht worden de volgende drie contexten aangeboden:

  • Servicemedewerker Zakelijk & Commercieel
  • Servicemedewerker ICT
  • Servicemedewerker Logistiek

Je kunt zelf kiezen welke context jij wil volgen. Dit doe je door het kiezen van keuzedelen en het zelfstandig oefenen op school en stage.

Is de opleiding Servicemedewerker iets voor mij?

Je staat graag voor mensen klaar en hebt door wat de wensen en behoeften van anderen zijn. Je weet dat het belangrijk is dat je een goede eerste indruk maakt, je ziet er dus netjes en verzorgd uit. Daarnaast beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden of wil je die graag verder ontwikkelen. Wil jij een afwisselende baan? Ben je flexibel? Heb je een open houding en aandacht voor mensen? Dan is de opleiding Servicemedewerker wat voor jou!

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 2

Duur

2 jaar

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

26007 Servicemedewerker

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep. Daarnaast krijg je les in Nederlands, Engels, Rekenen en Burgerschap. Deze vakken zijn niet alleen heel belangrijk voor je toekomstige baan, maar ook als je wilt doorleren naar een volgende opleiding.

Voor sommige studenten is het mogelijk om de opleiding sneller af te ronden dan 2 jaar. Samen met je studentcoach kijken we of jij daarvoor in aanmerking komt.

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een gemeente (balie- en receptiewerkzaamheden), bij een winkel, een congrescentrum, een (sport-)school, een welzijnsinstelling, etc. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Tijdens je stage krijg je begeleiding vanuit school maar ook van jouw praktijkbegeleider.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als Servicemedewerker en kun je bij veel organisaties aan de slag. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan een niveau 3 of 4 opleiding bij ROC Midden Nederland gaan volgen. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
  • Of een diploma entree-niveau of vergelijkbaar

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Extra leermiddelen voor deze opleidingen kosten € 250,- Het totale lesgeld komt daarmee op € 1452,- 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: