Servicemedewerker Amersfoort (brede opleiding, bol, mbo)

BOL - Niveau 2

Wat doe je in dit beroep?

Als Servicemedewerker kun je bij verschillende organisaties aan de slag gaan. Denk aan een gemeente (bij de receptie), een winkel, een vergadercentrum, een (sport)school, een kinderopvang of een ziekenhuis. Een Servicemedewerker is een gastvrije duizendpoot die graag mensen helpt. Je bent het eerste aanspreekpunt en geeft antwoord op vragen van klanten of gasten. Daarnaast help je bij bijvoorbeeld administratie, voorraadbeheer, klaarzetten van materialen, onderhoud (ook aan computers) en doe je schoonmaakwerk. Je werk is dus heel afwisselend!

In Amersfoort worden de volgende richtingen aangeboden: 

  • Servicemedewerker Sport & Evenementen
  • Servicemedewerker Zakelijk & Commercieel 
  • Servicemedewerker Zorg & Welzijn 
  • Servicemedewerker ICT 
  • Servicemedewerker Facilitair 

Je kunt zelf kiezen welke richting jij wilt volgen. Dit doe je door het kiezen van keuzedelen, zelfstandig oefenen op school en op stage (BPV).

Is dit iets voor mij?

Sta jij graag voor mensen klaar? Maak jij een goede eerste indruk? Heb jij zin om met verschillende werkzaamheden aan de slag te gaan? Vind jij het leuk om andere mensen te helpen? Dan is de opleiding Servicemedewerker echt iets voor jou!

Weet je nog niet precies welk vak bij jou past? Dan is de brede opleiding Servicemedewerker op niveau 2 perfect. Je kunt er alle kanten mee op!

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 2

Duur

2 jaar

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

26007 Servicemedewerker

Opleidingspresentatie Servicemedewerker

Wat leer je?

De opleiding Servicemedewerker is een brede mbo-opleiding. Dat houdt in dat je veel verschillende dingen leert. Je leert bijvoorbeeld klanten en gasten gastvrij te ontvangen. Je leert te letten op veiligheid. En je leert bijvoorbeeld te helpen bij onderhoud en herstel, administratie, voorraadbeheer en het registreren van incidenten.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Hieronder vind je de vakken die je krijgt. Je kiest zelf twee keuzedelen. Weet je al welke richting je op wilt? Dan kies je keuzedelen en een stage in die richting. Twijfel je nog? Dan kun je verschillende keuzedelen kiezen.

Algemeen Beroepsgericht Keuzedelen
Nederlands Persoonlijke Vorming Assisteren bij Zorg en Welzijn
Engels Servicegerichte Vaardigheden Verdieping in de Zorg
Rekenen ICT- en Kantoor vaardigheden Assisteren bij Sport en Recreatie
Burgerschap Ondersteunen in Nood Doorstromen naar Sport en Bewegen
Sport   Digitale Vaardigheden
    Klantcontact en Verkoop
    Oriëntatie op Ondernemerschap

Bij ons bepaal je zelf het tempo van de opleiding. Als je hard werkt, ga je sneller door je opdrachten en behaal je sneller je diploma. Als het even iets minder gaat, bieden we je hulp om zo goed mogelijk de opleiding af te ronden.

Wijkleerbedrijf Soesterkwartier

Kies je voor de opleiding Servicemedewerker Zorg & Welzijn en wil je in de ouderenzorg aan de slag? Dan kom je terecht bij ons Wijkleerbedrijf Soesterkwartier. Je krijgt dan direct les in de praktijk. Een mooie kans om vanaf het begin van je opleiding al heel veel ervaring op te doen. De mogelijkheden rondom het Wijkleerbedrijf bespreek je tijdens je kennismakingsgesprek.

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school. En dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een bedrijf dat past bij de richting die jij kiest. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Na 10 weken begint je stage. Tijdens je stage krijg je begeleiding vanuit school. En ook vanuit jouw stagebedrijf. Ga ervoor!

Na je opleiding

Met je diploma Servicemedewerker op zak kun je bij veel organisaties aan de slag. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan naar een niveau 3 of 4 opleiding binnen ROC Midden Nederland. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
  • Of een diploma entree-niveau of vergelijkbaar

 

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Extra leermiddelen voor deze opleidingen kosten € 250,- Het totale lesgeld komt daarmee op € 1452,- 

Meer informatie?

Contact met een docent of een student van de opleiding? Stuur een mail naar d.spek@rocmn.nl

Onze school bezoeken? Meld je dan aan voor een rondleiding. Kom een kijkje nemen en stel al je vragen.

Meld je hier aan!

Volg ons op instagram: servicemedewerker_rocmn

 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: