Zilver (2 x) en brons voor Skills Heroes team ROC Midden Nederland

winnaars van ROCMN

Studenten in de prijzen bij Skills the Finals 2019
Drie studenten van ROC Midden Nederland stonden afgelopen week bij de prijsuitreiking van Skills the Finals 2019 op het podium. Jorn Steinmann van het Media, ICT & Design College behaalde een fantastische zilveren medaille bij de wedstrijd ICT-Beheer en Isabelle Bekker van het Sport College Utrecht ging naar huis met een bronzen medaille bij de wedstrijd Sport & Bewegingsleider. Bij het NK in Hengelo behaalde Henri Zwijnenburg van het Tech College Nieuwegein een zilveren medaille bij de wedstrijd Lassen MAG/BMBE. Het officiële Nederlands kampioenschap vakwedstrijden voor mbo-studenten vond van 20 - 22 maart plaats in de RAI in Amsterdam en de weken daarvoor op tien andere locaties. Jorn Steinmann: “Ik ben superblij met mijn zilveren plak. Zelf had ik het niet verwacht. Wat de medaille extra mooi maakt is persoonlijke  studiebeurs van 2.500,= euro van de stichting CA/ICT.”

Trots
De overige studenten van ROC Midden Nederland zaten heel dicht bij de medailles, maar kwamen helaas niet op het podium. Vierde plaatsen waren er voor Paulien Drese van het Beauty College bij de wedstrijd Schoonheidsverzorging, Olaf Verheij van het  Automotive College bij de wedstrijd Fietstechniek, Koen Spakman van het Bouw & Interieur College/NOA Opleidingsbedrijf Afbouw Noord-Nederland bij de wedstrijd Stukadoren en Sven Reinds van het Tech College Nieuwegein bij de wedstrijd CNC-Draaien. Nikita Kerkhof van het Beauty College werd vijfde bij de wedstrijd Haarverzorging en Jubbe Schoote van het Tech College Nieuwegein eindigde als zevende bij de wedstrijd CNC-Frezen. Aris Willems, Skills Coördinator: “Het was fantastisch om te zien met hoeveel passie onze studenten hun beroep beleven. Allemaal zijn ze enorm gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen. Deelnemen aan vakwedstrijden geeft een enorme boost en maakt iedereen trots."

Belangrijke rol voor leerbedrijven en docenten
Docenten en instructeurs spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op het NK. Onze grote dank gaat dan ook uit naar Durk de Boer, Jurd Smith, Huub Grobben, Ed Groenendijk, Harry Post, Debbie Maring, Elwin Soerdjpal, Kathy Uding, Kimberley Remkes, Desiree Verhoef, Edwin Bollema, Sam Schillemans en Gerard Smit. Naast de training door onze docenten spelen ook de leerbedrijven waar onze studenten werkzaam zijn een belangrijke rol in de voorbereiding op een kwalificatiewedstrijd en/of het Nederlands Kampioenschap. Zonder de volgende leerbedrijven was de deelname aan Skills Heroes niet mogelijk geweest: Van Ekeris Tweewielers, Fancees Hairshop, Stukadoorsbedrijf H.L. Spakman en Zoon, NOA Opleidingsbedrijf Afbouw Noord Nederland, Roxin CNC, Ilcken Machinefabriek B.V. en Van Dijk Inpijn Engineering B.V..

UP – het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland
Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen UP, het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland (naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap). Het doel is om bij onze mbo-colleges zo veel mogelijk studenten te enthousiasmeren voor deelname aan vakwedstrijden. Skills Heroes werkt volgens het principe van een pyramide. Via schoolvakwedstrijden in mei/juni/september/oktober, kwalificatiewedstrijden in november/december/januari en het NK in maart kunnen onze studenten zich plaatsen voor het EK of het WK in het najaar. Niet altijd vallen de vakwedstrijden onder de vlag van World Skills Netherlands. Ook andere organisaties organiseren vakwedstrijden, zoals de Toerisme Bokaal, Autotechnicus van de Toekomst (Innovam/AMT), Future Talents (Miele), Durf te Koken/Gouden Garde (HorecaFair), NK Parketleggen (Bouw & Interieur College) en Natuursteenbewerken( Brancheplatform Natuursteen) Ook hieraan doen bijna altijd studenten van onze mbo-colleges mee!

25 maart 2019
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: