XperienceLab Automotive College

Picnic bezoekt Automotive College

“We moeten de praktijk meer naar binnen halen”. Klinkt mooi. Maar hoe doen we dat dan? Door op onze campus een fysieke ruimte te creëren waar we met onze studenten en partners uit het bedrijfsleven innovaties testen, onderzoeken en doorontwikkelen: het Tech Campus XperienceLab.

In het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de realisatie van het Tech Campus XperienceLab. In de komende weken worden de lokalen 0.18 en 0.19 op de Structuurbaan 6 omgebouwd naar het Tech Campus XperienceLab. Daarnaast zullen er individuele werkplekken worden gerealiseerd in de gang tussen het examenbureau en de kantine.

Nieuwsgierig naar wat je van het XperienceLab kunt verwachten? Lees hieronder meer over de ontwikkelingen:

Leerwerklokaal (2018 – 2019)

Het afgelopen jaar hebben verschillende docenten samen onderwijs ontwikkeld in de lessen Leerwerklokaal. Aan de hand van thema’s als ‘de toekomst van mobiliteit in de stad’, ‘lucht(kwaliteit) en ‘productie en consumptie’ hebben studenten gewerkt aan diverse opdrachten. Hierbij heeft bij ieder thema een ‘expert’ de studenten meegenomen in het vakgebied. Experts waren onder andere afkomstig van de Gemeente Utrecht, Innovam, Van Doorenmalen Services en uit onze eigen organisatie. In de afgelopen periode zijn LomboXnet en Picnic hier nog bijgekomen.

LomboXnet

LomboXnet heeft het Automotive College tijdens de gastles een laadpaal geschonken om in te zetten in het onderwijs over elektrisch rijden. Zo werken wij samen met het bedrijfsleven aan de automonteur van de toekomst. LomboXnet is een bewonersinitiatief in de Utrechtse wijk Lombok en heeft als doel om met de kracht van de zon de wijk te verduurzamen. Hiervoor maken zij gebruik van zonnepanelen en een deelautoproject (We Drive Solar) met de mogelijkheid om energie op te slaan en terug te leveren wanneer hier in de wijk behoefte aan is. De gastles is bijgewoond door studenten van diverse opleidingen van de Tech Campus.

Kitcar (2019 – 2020)

In het nieuwe jaar zullen studenten van diverse opleidingen de kans krijgen om in teams een eigen Kitcar te bouwen. Binnen dit project zullen studenten van de opleidingen ‘Technisch Specialist Personenauto’s’, ‘Eerste Autotechnicus’, ‘Mechatronica’ en ‘Aftersalesmanager’ samen een projectgroep vormen waarmee zij dit project zullen uitvoeren. Duurzaamheid zal een centrale rol spelen in dit project en studenten zullen leren hoe zij een Kitcar kunnen verduurzamen.

Autotechniek leerjaar 1 (2019 – 2020)

De opleidingsrichtingen carrosserietechniek en motorvoertuigentechniek zullen starten met een nieuw onderwijsconcept, waarbij samenwerken en persoonlijk begeleiden centraal staan. Dit samenwerken zal niet enkel gaan over de studenten, maar ook diverse ‘vakken’ zullen samen komen in opdrachten en dus ook collega’s zullen intensiever samenwerken. Binnen het concept zullen diverse elementen uit de door de Tech Campus ontwikkelde visie rond Gepersonaliseerd Leren terugkomen. De ervaringen die zullen worden opgedaan zullen worden gebruikt in de verdere uitwerking en implementatie van de onderwijsvisie binnen de Tech Campus.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Tom van den Hoek via t.vandenhoek@rocmn.nl

Opleidingen Automotive College

Bekijk hier alle opleidingen van het Automotive College
Overzicht
18 juni 2019
Automotive College
Tech College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: