Wij geven het stokje door! Utrechtse organisaties komen in beweging voor de stad

Jan van Zanen geeft het stokje door

Juist nu we door het coronavirus meer thuis zitten en minder bewegen, moeten we extra aandacht hebben voor onze gezondheid en vitaliteit. ‘Bewegen is het nieuwe normaal’ schrijven zeven sporticonen op 23 mei jl. in een landelijke advertentie. Sport en bewegen stimuleert onze vitaliteit en gezondheid. Daarom zijn verschillende Utrechtse organisaties in beweging gekomen voor de stad. Zij bundelen hun kennis en energie om Utrecht gezonder en vitaler te maken. Zij geven het stokje door en nodigen iedereen uit om in beweging te komen. Doe mee, bekijk het filmpje en geef het stokje door!

ROC Midden Nederland opent vitaliteitslab
Op 15 oktober 2020 opent ROC Midden Nederland in stadion Galgenwaard een vitaliteitslab waar studenten, medewerkers, bedrijven en bewoners aan de slag kunnen met de zes dimensies van positieve gezondheid. Het lab biedt een uniek en interactieve beleving. “Het lab is tot stand gekomen in samenwerking met onze partners”, zegt Bas van den Brand, directeur Sport College van ROC Midden Nederland. “Wij willen hét roc voor vitaliteit, positieve gezondheid en een gezonde leefstijl in de regio Utrecht zijn. Utrecht nog gezonder maken. Dat is ons doel. Want hoe gezonder we zijn, hoe beter het leven is. In economische en maatschappelijke zin, maar vooral ook voor ieders persoonlijke kwaliteit van leven. De beweging die we met onze partners in het filmpje maken, past precies bij onze filosofie.”

Ook Jan van Zanen geeft het stokje door
De gemeente Utrecht stimuleert deze vitaliteitsbeweging. Vlak voor zijn vertrek naar Den Haag geeft ook burgemeester Jan van Zanen nog het stokje door met de woorden: “Samen voor een veerkrachtig en gezond Utrecht. Juist nu. Utrecht verbindt. We gaan ervoor!” Wij hopen dat waarnemend burgemeester Peter den Oudsten het stokje overpakt en samen met ons in beweging komt. Voor de vitaalste stad van Nederland. Wij wensen hem veel succes in de komende periode!

Deelnemende organisaties
De volgende organisaties hebben het stokje doorgegeven en ondersteunen de actie: Institute for Positive Health (iPH), EnergyPlatform, SPAT verandert, De Hoogstraat Revalidatie, Diakonessenhuis, Lifeguard, GGD Regio Utrecht, FC Utrecht, Buurtteam, Raedelijn, gemeente Utrecht en ROC Midden Nederland.

www.vitaliteitslab-utrecht.nl

Meer weten? Neem contact op met Projectleider Alex Jansen, alex.jansen@rocmn.nl
T: 06 13316775

Utrechtse organisaties geven het stokje door

Bekijk de video waarin onze partners je meer vertellen over onze gezamenlijke vitaliteitsbeweging. 

24 juni 2020
ROC Midden Nederland
Beauty College
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: